• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    DOOMBRINGER: ...ono je to vlastne fuk. Ale tak nejak se prave docela tesim, ze tam nebudou ty davy jako v lete. Kdyz jsem naposledy projizdel spanelskem - tehdy jsem tam byl pul roku na motorce - tak ty davy poutniku me od camina celkem odrazovaly, ackoli uz tehdy (2004) jsem chtel pout absolvovat... nicmene v Praze jsem se zase pak na chvili upichl, a tak ted, se zborenim jistych mostu, si konecne chci stary sen doprat. A popravde, nejsem zrovna plazovy povalec, zima mi celkem vyhovuje. S vybavou to asi prehanet nebudu, nechci se tahat s 20kg baglem, prachy na vsechny ty moiry taky nemam (ackoli se mi par nejakych supertricek doma vali - vanoce obcas neco daly), co me vic zajima je prave kudy trasu naplanovat, hlavne skrze nemecko a francii. Tak nejak si predstavuju ze pujdu dolu k Basileji, Dijon, Bordeaux, obejdu okolo more pyreneje a po severnim pobrezi spanelska pujdu kam az to pujde a pak to pustim dolu k santiagu. (tedy Camino Norte)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    TLOUDEV: Musim te zklamat, spousta lidi chodi s coklem.. :) Dokonce jsem potkal lidi s oslem, nebo s lamou.. :)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ...jo a zapomnel jsem jeste dodat, ze jdu s coklem. takze tam mozna jakasi zvlastnost bude. Nicmene cuba je trenovana a 50km denne zvladne jako prd.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    DOOMBRINGER: pyreneje bych rad obesel po brehu atlantiku a dal pokracoval po camino norte. Chapyu, ze tam asi bude kosa, nicmene doufam, ze jegerovy drtice mrazu zafunguji a pri soustavnem slapani telo zimu vnimat nebude. Horsi to asi bude vecer (a stmiva se tou dobou brzy), ale pocitam, ze snad neco rumu na zahrati na miste vzdy sezenu. Prvni mesic, nez zacne ultrakosa, chci prokrosit nekam k bordeaux.. tam pak pocitam ze uz se asi napojim na nejake "poutnicke struktury" ktere me v zime nenechaj zmrznout (a nebo se na ne taky vyseru a pujdu natvrdo mimo civilizaci)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    TLOUDEV: Navic spousta albergues/refugios bude pres zimu zavrena.. Takze by to chtelo trochu spanelstiny/francouzstiny aby ses zeptal hospitaleros, kde mas slozit hlavu pristi noc. Protoze normalni seznamy ubytoven muzes pres zimu zahodit.

    Lidi po ceste ti nejspis nic moc nenabidnou (hlavne ve Spanelsku), protoze tam nejses nicim zvlastni (snad krome toho, ze jdes v zime). Kadzy den jim chodi pod okny stovky poutniku.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    TLOUDEV: Urcite je to velice optimisticky odhad.. Pocinaje Pyrenejema budes prechazet hory, kdyz budou pod snehem. To znamena tahat s sebou extra vybaveni, ktere te bude jen srat.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hi, chystam se na konci rijna vyrazit z Prahy, tak zjistuji informace - jak dlouho jste to kdo sli, s jakou narocnosti, idealni trasu, idealni mapy..? Nechci jit moc po silnicich, radeji volnym terenem, tedy potrebuji hlavne dobry zdroj map. Pak taky bych rad vedel, zda 3 mesice neni prilis optimisticky odhad. Taktez by me zajimalo, jake mate zkusenosti s rozpoctem, jak se pohybuji ceny za kempovani, zda lide po ceste poutnikum nabidnou pristresi (a caj s rumem ;-)) atd.
    Jeste si to tady projdu, ale pokud mate nekdo prime tipy a rady, sem s nimi, dekuji mnohokrate.
    BIRK
    BIRK --- ---
    Ano frances
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    BIRK: Francouzska nebo nejaka jina?
    BIRK
    BIRK --- ---
    BISCUIT: tak to tak slavny nebylo casto byli kuchyne bez nadobi... asi aby tam nikdo neoperoval a nevznikla bordel...takze lehkej kastrulek bodnul...
    BISCUIT
    BISCUIT --- ---
    BIRK: zadnej poutnik si s sebou hrnec nenosi, takze co ja mam zkusenost tak vsude neco bylo
    PITEL
    PITEL --- ---
    zdarek, dovoluji si vás pozvat na víkendovou máchovskou pouť po kokořínsku se startovním kulturním večerem v kouzelném sadu v Liběchově. Akci organizujeme spolu s Jirkou Zemánekem (ze spolku pilgrim) a Mykem (vsechnodobredopadne.cz).
    podrobnosti tadý: http://compostela.cz/downloads/mala-machovka-2014.pdf
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    BIRK: Lepsi mit zakladni veci s sebou nebo se smirit s tim, ze neni jak varit.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BIRK: Nekde ano, nekde ne.
    BIRK
    BIRK --- ---
    dotaz: jsou v albergiich nejaky zakladni veci na vareni... kastrulek a tak?

    dik
    BIRK
    BIRK --- ---
    DOOMBRINGER: :D diky
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BIRK: Saint-Jean-Pied-de-Port
    BIRK
    BIRK --- ---
    DOOMBRINGER: ok...co je SJPP? :D
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BIRK: V SJPP ti vytisknou seznam s cenama.
    BIRK
    BIRK --- ---
    znate nejaky aktualni ceny ubytoven na Caminu Frances? za par dni vyrazim... diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam