KRISKA: Hele já jsem taky docela socka, ony ty municipaly (obecní albergue) jsou docela levné, většinou stojí 10€, ale někde na dedinách byly i levnější, platil jsem i 7 nebo 8 €. Pak jsou ještě paroquial, církevní, ty jsou taky laciné, u nich jsem spal dvě noci v Braze a platil jsem myslím 10 nebo 12 € dokupy. No a pak jsou taky donativa, není jich mnoho, ale jsou, a tam můžeš dát, kolik chceš, kolik si můžeš dovolit, třeba Euro. Jedno. Existuje spousta apek, kde si to můžeš předem zjistit, případně některé i rezervovat.
No a taky se vůbec nemusíš ubytovávat, pokud si vezmeš věci na bivak. Já jsem jel sice ne kole, ale když nepočítám jedem kemp ve Feldkirchu v Rakousech, kde jsem potřeboval vyprat, usušit a dobít, poprvé jsem se ubytoval až po dvou týdnech v Le Puy en Velay ve Francii. A i dále ve Španělsku a Portugalsku jsem většinou chrápal venku, ale jelikož to ubytko právě vůbec nestálo moc, ubytovával jsem se, i když jsem nepotřeboval, kvůli socilizaci a nasát tu hromadnou poutnickou atmošk :)
Schválně si přečti ten Jakubův deník, co zmiňuju níž, ten šel Francés osmnáct dní a spal v albergue myslím jednou. Počkej, teď si ale vybavuju, žes někde psala, že na to spaní venku moc nejsi, jestli se nepletu..? Tak nezbývá, než věnovat víc času logistice, no.