• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIGHTCamino de Santiago
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    JIRKAJINDRA11: muzes to po domluve poslat na hotel/hostel nebo vyuzit normalne nejakou placenou sluzbu jako je luggagehero, nannybag, porto luggage storage, stasher apod.
    JIRKAJINDRA11
    JIRKAJINDRA11 --- ---
    Zdar všem, nemáte někdo v Portu rodinu / kámošstvo, u koho by se dala na cca 10-15 dní schovat taška s čistým oblečením, třeba i za malou úplatu?

(jdeme Camino de Santiago a bylo by prima mít po absolvované túře nějaké čisté věci :-) )

Díky za jakýkoliv tip :-)
    FRDK
    FRDK --- ---
    Taky jsem si dovezl přívěsek ručně kovanou mušličku, pořídil jsem ji v kovárně u vinné fontánky v Irache - Forge of Ayegui (Blacksmith)
    Camino Francés de Santiago
    42.6532111N, 2.0417243W
    Mapy.com
    https://mapy.com/s/hojusokuru

Kupoval jsem ji s tím, že to bude dárek, ale zatím jsem ji nikomu nevěnoval. Je i na obrázku mezi dalšíma cetkama ;)

Co mě docela mrzí, že jsem cestou někde ztratil mariánský medailonek, který jsem dostal od staré paní, která v jednom malém kostelíku v Rabé de las Calzadas na mě učila vítat a obdarovávat cizojazyčné poutníky asi desetiletého chlapce, oni ani slovo anglicky, já španělsky dvě slova velice pofiderně, ale všichni tři jsem se nakonec dohodli, že i když lidé nezvládnou společným jazykem, porozumí si :)
    Byl to hezký zážitek. Bohužel mi je vždycky trapně se s někým fotiti, nemám společnou fotku, jen exteriér a interiér kotelíka Ermita de Nuestra Señora del Monasterio.

Mapy.com
    https://mapy.com/s/johovuheta

Na poslední fotce asi o dva týdny později jsem medailonek ještě měl, ale byl jen na obyčejné šňůrce, posléze se asi někde utrhl...

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Ja si cesky kredencial kupila 2 roky dopredu, ked som sa rozhodla, ze fakt pojdem. Po roku som zistila, ze netusim, kde je a tak kupila druhy portugalsky. Ten som teda za dalsieho pol roka stratila tiez a planovala, ze dalsi kupim az v Porte. No, nasla som ho nakoniec par dni pred odletom. :)

Par drobnosti na pamiatku som si doniesla, ale teraz ma napada, ze asi este nie je vsetko vytahane z batohu. Jak som bola fakt znicena po navrate, tak som vylozila len jedlo a oblecenie. A potom uz vdaka praci nebol na veci doma cas.

Inac na krku mam privesok s muslou kupeny v Santiagu, ktory nesundavam. Naramok mi na mojej mini ruke nedrzal, tak ten som odlozila. A mame som k suvenirovym magnetkam na dvere tajne prihodila jednu putnicku a cakam, kolko tyzdnov bude trvat, az ju objavi. Zatial dala 3 nepozorovane. :D
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    ACIDQA: díky. To zní jako plán ❤️
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    VESTIGIA: az my se jednou potkame, asi si budeme roozumet. :)

Zluta kvitka jsou mimosa (akacie)… kvete na konci zimy a na jare. Ja sla na podzim, tak uz nebyla. :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    FRDK: na tu tvou trasu bych myslela, ze budes muset mit slozenej flipchartovej papir. :)

Ty cesky se mnou v Santiagu nebyly. Jeden je Zitavska a druhej Vserubska cesta.Koupila jsem je na poutnim miste ve Stare Boleslavi. 💛
    FRDK
    FRDK --- ---
    ACIDQA: Aha, vidím že máš taky nase české kredenciály, dokonce dva. Taky jsem si byl před cestou v Ostravě vyzvednout, ještě jsem se paní ptal, jestli mi bude stačit jeden, když cestuju z domu, říkala, že určitě, tak jsem vyjížděl jen s jedním. Ten mi sice vystačil až do Santiaga, ale jen díky tomu, že ve Francií obecně jsem vůbec na razitka nenarážel, jelikož jsem spal venku a razítka podle všeho byla akorát v těch gites, v kostelech vůbec (tak jako předtím ve Švajcu, Rakousech nebo Německu i u nás) :-/
    Jsem si pak ještě dva dokupoval v info centru, kde se vydávají kompostely, ale cestou zpátky už jsem razítka nesbíral. Mám jeden prázdný španělský připravený na příště... ;-)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    ACIDQA: no, já mám to potvrzení pořád v tubusu, "kredenc" někde zahrabanou, stejně tak i deník, co jsem si psala asi jeden den a v něm mám usušenou takovou tu žlutou kytku/keřík, co všude v Portugalsku visela na domovních dveřích. Jediné, co nosím, jsou náušnice ve tvaru mušle.
    Ale já jsem obecně dost hrozná na tyhle věci. Třeba fotky z loňské svatby jsem ještě nenechala ani vytisknout, natož abych je měla v albu 😄
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Hrebenatku z batohu jsem dala neteri (6), dala si ji ve skole na lavici prej.

A mam doma zasobu suseny papriky asi na deset let. :))
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    FRDK: ehmm, ja to vytahla shodou nahod zrovna vcera vecer. Ale ja moc nelpim na vecech, coz je teda bohuzel na tech “vzpominkach” trochu videt. :)))

FRDK
    FRDK --- ---
    ...sem vytáhl krabičku se suvenýry z Camina. Moc toho není, pár papírků, mušliček a cetek...
    Joa ještě mám dvě trika a fusekle s hřebenatkama :)

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    KRISKA: No, ja viem. Len teraz na to tak skoro nebude cas. A tiez ma dost stve kopu veci, do ktorych som sa vratila a uplne ich teraz nemam ako vyriesit. Tam aspon na par tyzdnov neexistovali..
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    SHARKIE: muzes vyrazet po ct, aspon na vikendy nebo i na ruzne jine trasy, ktere maji punc "na vic dni".

me po kazde dovolene chybi chozeni (ehm taky kazdou dovolenou poslednich tak 10 let jen prochodim a vetsinu vikendu taky... :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Som 2 tyzdne doma a najradsej by som sa zbalila a vyrazila znovu. Ze mi to kazdodenne slapanie bude tak moc chybat, som fakt necakala.
    FRDK
    FRDK --- ---
    VESTIGIA: Mám já to na ty synchronicity štěstí...
    O Rota Vicentina tady slyším dneska prvně a o pár hodin později v klubu, kam lezu velmi sporadicky, ji zmiňuje tadyhle VELADA.
    Je to takhle přes dva lidi poněkud krkolomné, ale pokud by ses nutně potřebovala na cosi konkrétního poptat, hm..?

A jinak tadyk je portugalské auditko, tak zkus vznést dotaz zde: [Portugalsko - Zeme exploreru a portskeho v aktualnich informacich, postrezich a obrazech]
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ACIDQA: Jo, spunty mi vadia tiez a som navyse skor sova, takze to ranne budenie bol dalsi problem, preco albergue ne. :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ACIDQA: To, kde som spala po tom uraze, malo vsade pisane, ze mas do 8:30 zmiznut. :)
    FRDK
    FRDK --- ---
    ACIDQA: Japonci! Jsi zapomněla ;)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    FRDK: polaku strasne… americani, jihoamericani, holandani a v zari teda bylo uplne nejvic nemcu, to tam kolovalo celou trasu uz pak jako vtip :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam