GREVE: :) no do jisté míry tento faktor určitě funguje...nicméně abych se přiznala, zdá se mi, že i v naší, a vlastně vůbec ve všech národních literaturách, se stává, že jsou vyzdvihováni autoři, kteří si to podle mého názoru ani moc nezasluhují...
Krom toho, já netvrdím, že se mi od něj líbí úplně všechno, co od něj vyšlo...třeba ty jeho věci v apollinairském duchu fakt nemusim (ale to je věc osobní preference)...když už se mi od jednoho básníka líbí všechno nebo značná část, tak to je dost luxus, výjimečné případy...
Každopadáně právě ty "wolkerovské" věci jsou příjemné...
Kdybych byla Slovinec, tak ho vyzvedávám taky:)
Třeba jen Jasna neudělala nejšťastnější výběr, nebo zkrátka Srečko fakt není tvůj kůň:)...
Jestli můžu doporučit, mám sice zatím načteno ostudně málo, ale co jsem zatím měla možnost číst z "Antologie současné slovinské krátké prózy - Vně hranic"(2002), tak třeba "Duchové jsou Schrodingerovy kočky" od Maji Novakové se mi líbili hodně...a věřím, že v té antologii se najde víc dobrých věcí...
Co se týče poezie - schválně zkusím něco z té slovinské literatury pohledat, a jestli najdu něco, co se mi buded líbit, můžem si o tom zase zapolemizovat:)