• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    GAF
    GAF --- ---
    i není
    GAF
    GAF --- ---
    Už podruhý jsem poslal odpověď sem a ne do pošty. Omlouvam se, budu na to myslet. Zadám coby dup.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    FURRYK: Nevymlouvej se a hobluj ptaku jarabaku :)
    FURRYK
    FURRYK --- ---
    ať Gaf zadá, jako novej přijde třeba s nějakou pěknou hádankou, stejně si myslím, že byl dřív :)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    uhodl Furryk a Gaf, ale jelikoz jsem jen na mobilu a nevim, kdo to psal driv, neb se mi tu neukazuje cas, davam slovo Furrykovi, bo ten mi psal odpoved do posty - pouceni pro Gafa - odpovedi se pisou do posty zadavateli:-)

a odpoved je Vrtulnik

napoveda 1) "vrtulka" z javoru
    napoveda 2) Vinnetou bzl Apač, což je i označení jednoho typu vrtulníku - viz Gaf
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    NELDE: njn, nectu noviny :P jejich hodnota je miziva :o)
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOBOTECH: V době, kdy byl psán Asfalt, tak ještě nebyla v politice. Kdybys místo googlení otevřel noviny tak bys ji tam našel. Nebo jsi mohl projet seznam poslanců a zkusit, který z nich obsahuje všechny písmena ze slova Korea.
    GAF
    GAF --- ---
    ZABITULKA: AH-64 Appache Longbow
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    NELDE: Tak to sem v klidu, vzhledem k tomu, ze se o politiku nezajimam, to jmeno slysim prvne a ani pri googlovani jsem na nej nenarazil :P Ale dostal jsem sprdana za to, ze dotycnou neznam, pac se o ni prej vsude pise :P Divny... v Asfaltu o ni neni ani slovo :P
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    tak po delší době obrazová:

Hádá se věc.

NELDE
    NELDE --- ---
    ZABITULKA má a dává.
    Korea a Pelikán -> Karolina Peake
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    LOBOTECH: radek john byl v mem vyberu taky :-))) ale mela jsem stejny problem:-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOBOTECH: Rodové a česky samozřejmě.
    A toho ptáka chová pražská zoo (asi i jiné, ale to jsem nehledal).
    A jestli si blízko, tak to klidně zkus hádat (-;
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    NELDE: mozna mne mate jedna vec. Ten ptak je jen rodove jmeno, nebo i druhove? A je cesky nebo anglicky? (hledal jsem jen rodove a jen v cestine a uz jsem nasel alespon nejake naznaky politiku, ale dycky mi nakonec nevyjdou nebo prebejvaj pismenka :D Z djhn jsem ptaka nevymyslel, ale aspon pulposlanec se mi poved :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOBOTECH: Já už skoro myslel, že nikdo nehádá. Jméno ptáka nedám (zatím), silueta by byla moc jednoduchá, má ji hodně unikátní. Ale mohu napovědět, že jeho české, latinské a anglické jméno je si velmi podobné. A tento pták není žádný prcek, patří k nejtěžším létajícím vodním ptákům.
    Dále - ten politik je velmi velmi známý nejen z poslanecké sněmovny, kde zasedá. Opět dát sem foto, tak skoro všichni budete vědět.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    LOBOTECH: jsem pro siluetu ptaka! :-)
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Taky bych chtel este hadat, ale porovnal jsem seznam politku (neuplnej samozrejme) s koreou a nikdo mi do toho nezapad. Ale nemam moc casu hadat. Spis jako posledni pokus nam rekni jeste jmeno toho ptaka, nebo hod jeho siluetu at to mame jednoduche :o)
    Kazdopadne hadanka dobra.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    NELDE: jeste nedavej jinou... ale tahle je hodne tezka, moznosti je opravdu mnoho:-) koreu uz jsem nacpala v rpubehu vikendu asi do 4 politiku, ale z zadneho uz mi nevypadl nakonec ptak:-(( tak co takhle hodit jeste dalsi malou napovedu? :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jsem v pokušení dát jinou hádanku. Ten stát je Korea.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Stále nikdo nic?
    Přeložím do jednoduššího a doplněného zadání:
    [pták] a [stát] lze pod doplnění přesmyknout do českého velmi známého politika.
    Pták je velmi známý a kdybych tady dal obrázek, tak ho snadno poznáte pro nezaměnitelnou siluetu. Stát je velmi známý a nejedná se o nějaký mikrostát. Kromě produktů tam vyrobených možná budete znát i další věci, kterými proslul. Politik je jeden z nejznámějších, i když ne v úplně pozitivním slova smyslu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam