• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KEPASOHÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO
    HÁDACí HRA – gůgluj, mysli, hádej aneb OTEC FURA vs. COLOMBO

"Naše hlava je kulatá, aby myšlení mohlo měnit směr." Francis Picabia

Pravidla hry:
    1) zadavatel hádanky sestrojí několik indicií, které mají jakoukoliv podobu (fotky, screen filmu, klip, song, literatura, matematika, jednoduše cokoliv)
    2) v hádání je povoleno vše (kromě toho, co zakazují nebo upravují ostatní body pravidel, např. bod č. 8), nejmocnějším nástrojem je Google a vlastní makovice
    3) na uhádnutí je poskytnuta lhůta 5-7 dní
    4) hádající píší svoje tipy zadavateli do pošty
    5) pokud se zdá zadavateli zvolení indicií nepřesné, je možné je upravit nebo přidat nápovědu
    6) stejně tak tomu je i v případě, pokud se jeví hádanka uživatelům příliš těžká
    7) ten, kdo jako první správně uhádl, je dalším zadavatelem hádanky (není podmínkou, úkol může komukoliv přenechat)
    8) hádající si nesmí veřejně ani privátně napovídat
    9) pokud člověk, který uhodl, nezadá novou hádanku do 24 hodin, může poté vytvořit a zadat novou hádanku první, kdo chce

rozbalit záhlaví
    GAF
    GAF --- ---
    GAF: to dáte i bez nápovědy, takhle "nasurovo dohromady" uvidíte... :D
    GAF
    GAF --- ---
    i není
    GAF
    GAF --- ---
    Už podruhý jsem poslal odpověď sem a ne do pošty. Omlouvam se, budu na to myslet. Zadám coby dup.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    FURRYK: Nevymlouvej se a hobluj ptaku jarabaku :)
    FURRYK
    FURRYK --- ---
    ať Gaf zadá, jako novej přijde třeba s nějakou pěknou hádankou, stejně si myslím, že byl dřív :)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    uhodl Furryk a Gaf, ale jelikoz jsem jen na mobilu a nevim, kdo to psal driv, neb se mi tu neukazuje cas, davam slovo Furrykovi, bo ten mi psal odpoved do posty - pouceni pro Gafa - odpovedi se pisou do posty zadavateli:-)

a odpoved je Vrtulnik

napoveda 1) "vrtulka" z javoru
    napoveda 2) Vinnetou bzl Apač, což je i označení jednoho typu vrtulníku - viz Gaf
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    NELDE: njn, nectu noviny :P jejich hodnota je miziva :o)
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOBOTECH: V době, kdy byl psán Asfalt, tak ještě nebyla v politice. Kdybys místo googlení otevřel noviny tak bys ji tam našel. Nebo jsi mohl projet seznam poslanců a zkusit, který z nich obsahuje všechny písmena ze slova Korea.
    GAF
    GAF --- ---
    ZABITULKA: AH-64 Appache Longbow
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    NELDE: Tak to sem v klidu, vzhledem k tomu, ze se o politiku nezajimam, to jmeno slysim prvne a ani pri googlovani jsem na nej nenarazil :P Ale dostal jsem sprdana za to, ze dotycnou neznam, pac se o ni prej vsude pise :P Divny... v Asfaltu o ni neni ani slovo :P
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    tak po delší době obrazová:

Hádá se věc.

NELDE
    NELDE --- ---
    ZABITULKA má a dává.
    Korea a Pelikán -> Karolina Peake
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    LOBOTECH: radek john byl v mem vyberu taky :-))) ale mela jsem stejny problem:-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOBOTECH: Rodové a česky samozřejmě.
    A toho ptáka chová pražská zoo (asi i jiné, ale to jsem nehledal).
    A jestli si blízko, tak to klidně zkus hádat (-;
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    NELDE: mozna mne mate jedna vec. Ten ptak je jen rodove jmeno, nebo i druhove? A je cesky nebo anglicky? (hledal jsem jen rodove a jen v cestine a uz jsem nasel alespon nejake naznaky politiku, ale dycky mi nakonec nevyjdou nebo prebejvaj pismenka :D Z djhn jsem ptaka nevymyslel, ale aspon pulposlanec se mi poved :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOBOTECH: Já už skoro myslel, že nikdo nehádá. Jméno ptáka nedám (zatím), silueta by byla moc jednoduchá, má ji hodně unikátní. Ale mohu napovědět, že jeho české, latinské a anglické jméno je si velmi podobné. A tento pták není žádný prcek, patří k nejtěžším létajícím vodním ptákům.
    Dále - ten politik je velmi velmi známý nejen z poslanecké sněmovny, kde zasedá. Opět dát sem foto, tak skoro všichni budete vědět.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    LOBOTECH: jsem pro siluetu ptaka! :-)
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Taky bych chtel este hadat, ale porovnal jsem seznam politku (neuplnej samozrejme) s koreou a nikdo mi do toho nezapad. Ale nemam moc casu hadat. Spis jako posledni pokus nam rekni jeste jmeno toho ptaka, nebo hod jeho siluetu at to mame jednoduche :o)
    Kazdopadne hadanka dobra.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    NELDE: jeste nedavej jinou... ale tahle je hodne tezka, moznosti je opravdu mnoho:-) koreu uz jsem nacpala v rpubehu vikendu asi do 4 politiku, ale z zadneho uz mi nevypadl nakonec ptak:-(( tak co takhle hodit jeste dalsi malou napovedu? :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jsem v pokušení dát jinou hádanku. Ten stát je Korea.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Stále nikdo nic?
    Přeložím do jednoduššího a doplněného zadání:
    [pták] a [stát] lze pod doplnění přesmyknout do českého velmi známého politika.
    Pták je velmi známý a kdybych tady dal obrázek, tak ho snadno poznáte pro nezaměnitelnou siluetu. Stát je velmi známý a nejedná se o nějaký mikrostát. Kromě produktů tam vyrobených možná budete znát i další věci, kterými proslul. Politik je jeden z nejznámějších, i když ne v úplně pozitivním slova smyslu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam