• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAJOVAUlcerozní kolitida a Crohnova nemoc
    Máte jednu z těchto nemocí vy nebo někdo ve vašem okolí? Změnilo vám to život? A pokud ano, tak jak moc? Podělte se o zkušenosti, informace. A pokud si chcete postežovat, tak také neváhejte. Netoleruji zde pouze jedinou věc a to jakékoliv navážení se do lidí.

    užitečné odkazy:
    http://www.crohn.cz/
    http://www.cgs-cls.cz/cps/rde/xchg/cgscls/xsl/index_21159.html
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Crohnova_choroba
    rozbalit záhlaví
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    SIN: sezonni zhorseni mivam podzim/zima. Slunicko je pro me vseobecne zivotabudic.
    SIN
    SIN --- ---
    Tak co jaro? Jak to snášíte? :) Slyšeli jste o tom, že může docházet k sezonnímu zhoršení nemocí - na jaře a a na podzim? Co jarní únava? :) Osobně je mi spíš líp, ale nevím čemu to přičíst, jestli lékům nebo jaru :)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    ELWERINE: taky nejsem zadna vyzle:-)
    tyjo tak to ma doktorka to hlida dost, jsem totiz ten expert jak psal Sin. Kdyz mi zacne byt blbe,tak kila mizi pred ocima, tak je dobre, aby bylo z ceho je brat
    SIN
    SIN --- ---
    PAJOVA: pro mě je to jeden z mála ukazatelů, že se mi daří líp. Ale na druhou stranu když začla kila vyrovnávat váhu bylo mi řečeno, že už je to tak akorát a víc už by to asi být nemělo :)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    me tak napada, taky vasi doktori blahoreci kazde pridane kilo?
    SIN
    SIN --- ---
    ELWERINE má pravdu - při takový chorobě v aktivním stadiu neni problém zhubnout např. 10 kilo během pár dnů - vzhledem k častým průjmům (odvodnění) a nedostatečné funkci střeva neni z čeho brát. Naopak, když se stav stabilizuje váhu celkem rychle přibereš.
    "Ideální" nemoc pro modelky ;) nebo jiné na vzhled exponované lidi (viz třeba Tereze Kerndlová nebo Heidi Janků) - stačí se udržovat ve stresu.
    LADY_OLIVIE
    LADY_OLIVIE --- ---
    PAJOVA: ale i tak je to humus...teda nemyslím to špatně, však víš.Asi máš imunitu na nic že?
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    LADY_OLIVIE: no tuk tuk, nastesti relativne klidnou formu, zatim zadna operace a tak
    LADY_OLIVIE
    LADY_OLIVIE --- ---
    PAJOVA: to je mi fakt líto, upřímně...musí to být šílený...nedovedu si to představit...
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    LADY_OLIVIE
    LADY_OLIVIE --- ---
    PAJOVA: a co, crohnovu nemoc?
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    TECZKA: no mlecne vyrobky omezuju, kdyz mi neni dobre,alej inak se mi do toho moc nechce


    LADY_OLIVIE: bohuzel ano
    LADY_OLIVIE
    LADY_OLIVIE --- ---
    PAJOVA: jo takhle aha, díky. To je pravda,ale bohužel je to dost často opak, já mám třeba vylezlé klíční kosti a nad nima se mi udělaly takové ty...no jak kost naroste na kosti,věčinou se to dělá na páteři...takže to dost vyčnívá a vypadá to hubeně.Ale odsuzovat někoho kvůli hubenosti...ty patříš mezi "nemocné"?
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    LADY_OLIVIE: myslim to tak, ze nekdo ma kostru takovou, ze tezko bude vypadat jak anorektik/cka
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    PAJOVA: mliko je nejvetsi zlo, ta slecna, jak sem psala, uz rok nahrazuje sojovym a nema anginy. mliko zahlenuje, v kazde forme. ja ho mela zakazany ze zacatku i pri kolitide, kdyz ze me sel hlen. - ale pak jsem zjistila, ze uz mi toho moc nezbyva, tak sem zacla aspon syry jist.

    jinak ja stridam zubni pastu a citrovital - vytazek z grepovejch seminek. obecne si myslim, ze pasta je tak nejak na nic.. nejlepsi je pecovat o zuby mezizubnima kartackama a jinejma vecma, nez je patlat florem. ten citrovital by mel nicit bakterie mnohem ucineji nez nejaka pasta.
    LADY_OLIVIE
    LADY_OLIVIE --- ---
    PAJOVA: tomu nerozumím, jak to myslíš...že když je holka tlustší, že má výhodu?
    stejně je to všechno o módě, teď se lidi zbláznili, každá holka, která je jen trochu hubenější, je podle nich anorektička...
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    TECZKA: placam se v anginach uz skoro roktakze vytery, sono a nevim co vsechno mam za sebou.sono ukazalo neznicitelne lozisko a diky tomu se zaclo mluvit o vyndani. Parkrat jsem mela antibiotika, pac jsem fakt nemela kudy polykat... Nic moc, kdyz clovek ma vedle postele kybl, protoze nepolkne ani sliny, nechutny, ale i to uz mam parkrat za sebou..A samozrejme s kazdou anginou cepy, coz je taky fuj. No a kdyz jsem se branila vylozene pilulim, tak bioparox, ruzny caje a castecna ignorace..
    mlecny vyrobky? tak to jsem nevedela, ze muzou mit vliv

    btw. tuhle jsem slysela,ze crohnaci by pry nemeli pouzivat zubni pastu, nedela to pry dobrotu


    LADY_OLIVIE: "vyhoda" robustnejsi kostry
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    KASUMI: pekny.. vim o cloveku, ktereho posilali domu, ze simuluje, ze mu nic nemuzou najit a nakonec se ukazalo, ze "simuloval" leukemii.

    ja jsem nemocna neustale, loni asi 4 anginy, zanet mocaku, zanet kloubu,... mam pocit, ze snizit moji imunitu by znamenalo umrit.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    teczka: ja, nez mi diagnostikovali, ze je to AIO (ano, autoimunitni onemocneni :)), tak jsem tvrdila, ze to ma urcite nejakou spojitost s tim, ze nejsem absolutne nemocna, ale porad mam ty urcite problemy
    to jsem tehdy ani netusila, jak blizko jsem pravde, ale v podstate jsem rok a pul nebyla standardne nemocna, ale mela jsem ty sve specificke problemy
    rikala jsem to i dr., ale nikdo si toho nevsimal no..
    az mi vzali kus tkane na imunofluorescenci ci co a tam se to potvrdilo

    jo a pro zajimavost
    uz v dobe, kdy to melo stejne prubehy jako ted, tedy to bylo AIO, me dopovali extra silnejme lekama na podporu imunity (nejaky extrakty z krevni plazmy, 4kubikovy injekce do ruky) pul roku.. pak jsem jim zkolabovala a byla jsem v pytli :)
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    PAJOVA: jj, ja jsem alergik totalne na vsechno.. oni vedi, proc to delaji, kamaradka to ma take tak a nedovolili ji to tez.
    cim tu anginu lecis? me hrozne pomaha mátovej caj, zadnej cukr, zadny mliko a kloktat Vincentkou, hned jak citim, ze na me jde... pokud ji nechces mivat, uplne vyrad mlecny vyrobky, to proste zabira.)
    mas za sebou vyter z krku? na nejakyho toho koka ci jiny bakterie?
    LADY_OLIVIE
    LADY_OLIVIE --- ---
    v okolí mám slečnu, co trpí crohnovou nemocí...každý den tisíckrát odpovídá Ne, nemám anorexii,nemůžu za to, že jsem tak hubená...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam