• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAJOVAUlcerozní kolitida a Crohnova nemoc
    Máte jednu z těchto nemocí vy nebo někdo ve vašem okolí? Změnilo vám to život? A pokud ano, tak jak moc? Podělte se o zkušenosti, informace. A pokud si chcete postežovat, tak také neváhejte. Netoleruji zde pouze jedinou věc a to jakékoliv navážení se do lidí.

    užitečné odkazy:
    http://www.crohn.cz/
    http://www.cgs-cls.cz/cps/rde/xchg/cgscls/xsl/index_21159.html
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Crohnova_choroba
    rozbalit záhlaví
    SIN
    SIN --- ---
    TECZKA: se saunou nemám zkušenost. Jestli ti to nedělá zle, tak asi proč ne, ale jako se vším - nepřehánět. Mě třeba je v horku hůř obecně, protože mě to vyčerpává. Tzn. pokud máš problém - kolitidu v aktivní fázi, kdy to tělo potřebuje všechyn síly na regeneraci, tak by ses asi měla spíš šetřit. Naopak pokud jsi v pohodě a sauna ti zvedne náladu a neuškodí, tak proč ne ;)
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    zdravim, chci se zeptat - chodila sem driv co tyden do infrasauny, ale ted nevim, jestli to nemuze nejak ovlivnit to, co se ve mne deje.. saunujete nekdo?
    vim, ze se tam nema lezt, kdyz ma clovek zanet (nebo treba anginu), ale neni tohle prece jen neco jineho?!
    SIN
    SIN --- ---
    Našel jsem další stránku, která se věnuje CN a okrajově i UC. Víceméně zjevně je sponzorovaná farmaceutickou firmou, která propaguje biologickou léčbu (preparáty). Jak jsem se bavili o tom, že jeto dobrej job :) Takže to beru jako jeden z dalších zdrojů (zaujatých?) informací.
    http://www.crohnovanemoc.cz/
    SIN
    SIN --- ---
    RUTHAN: Neni důvod sem nelézt nebo jo? :) Nemám s těma lékama zkušenost - ale beru Asacol a ten má v sobě to samé co Salofalk a žíly dobrý. Ale podle toho co je napsáno v příbalovým letáku toho Budenofalku (http://www.lekarna.cz/budenofalk-100x3mg-tobolky/) bych to tipoval spíš na něj - tyhle kortikoidy (hormony) jsou podle mýho největší svinstvo, který dokážou tělo dost rozhodit.

    V každým případě bych moc neváhal a poradil se s doktorem, kterej ti to předepsal, zvlášť jestli to bereš dlouhodobě a ve velkých dávkách. Nehledě na interakci s jinejma lékama.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Původně sem sem nechtěl lízt, ale budiž, informace se hodí..
    Může způsobovat jeden z léků(Budenofalk, Salofalk) co beru naběhlý žíly či tepny a nebo jak se tomu řiká? Případně může to být nějaký vliv crohna. Je to špatný? Nechci přehánět, ale mam pocit, že v mym případě se to vyskytlo, až lécích, ikdyž ono na mě moc masa, za co by se to "vedení" mohlo schovat neni.
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    SIN: sezonni zhorseni mivam podzim/zima. Slunicko je pro me vseobecne zivotabudic.
    SIN
    SIN --- ---
    Tak co jaro? Jak to snášíte? :) Slyšeli jste o tom, že může docházet k sezonnímu zhoršení nemocí - na jaře a a na podzim? Co jarní únava? :) Osobně je mi spíš líp, ale nevím čemu to přičíst, jestli lékům nebo jaru :)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    ELWERINE: taky nejsem zadna vyzle:-)
    tyjo tak to ma doktorka to hlida dost, jsem totiz ten expert jak psal Sin. Kdyz mi zacne byt blbe,tak kila mizi pred ocima, tak je dobre, aby bylo z ceho je brat
    SIN
    SIN --- ---
    PAJOVA: pro mě je to jeden z mála ukazatelů, že se mi daří líp. Ale na druhou stranu když začla kila vyrovnávat váhu bylo mi řečeno, že už je to tak akorát a víc už by to asi být nemělo :)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    me tak napada, taky vasi doktori blahoreci kazde pridane kilo?
    SIN
    SIN --- ---
    ELWERINE má pravdu - při takový chorobě v aktivním stadiu neni problém zhubnout např. 10 kilo během pár dnů - vzhledem k častým průjmům (odvodnění) a nedostatečné funkci střeva neni z čeho brát. Naopak, když se stav stabilizuje váhu celkem rychle přibereš.
    "Ideální" nemoc pro modelky ;) nebo jiné na vzhled exponované lidi (viz třeba Tereze Kerndlová nebo Heidi Janků) - stačí se udržovat ve stresu.
    LADY_OLIVIE
    LADY_OLIVIE --- ---
    PAJOVA: ale i tak je to humus...teda nemyslím to špatně, však víš.Asi máš imunitu na nic že?
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    LADY_OLIVIE: no tuk tuk, nastesti relativne klidnou formu, zatim zadna operace a tak
    LADY_OLIVIE
    LADY_OLIVIE --- ---
    PAJOVA: to je mi fakt líto, upřímně...musí to být šílený...nedovedu si to představit...
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    LADY_OLIVIE
    LADY_OLIVIE --- ---
    PAJOVA: a co, crohnovu nemoc?
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    TECZKA: no mlecne vyrobky omezuju, kdyz mi neni dobre,alej inak se mi do toho moc nechce


    LADY_OLIVIE: bohuzel ano
    LADY_OLIVIE
    LADY_OLIVIE --- ---
    PAJOVA: jo takhle aha, díky. To je pravda,ale bohužel je to dost často opak, já mám třeba vylezlé klíční kosti a nad nima se mi udělaly takové ty...no jak kost naroste na kosti,věčinou se to dělá na páteři...takže to dost vyčnívá a vypadá to hubeně.Ale odsuzovat někoho kvůli hubenosti...ty patříš mezi "nemocné"?
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    LADY_OLIVIE: myslim to tak, ze nekdo ma kostru takovou, ze tezko bude vypadat jak anorektik/cka
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    PAJOVA: mliko je nejvetsi zlo, ta slecna, jak sem psala, uz rok nahrazuje sojovym a nema anginy. mliko zahlenuje, v kazde forme. ja ho mela zakazany ze zacatku i pri kolitide, kdyz ze me sel hlen. - ale pak jsem zjistila, ze uz mi toho moc nezbyva, tak sem zacla aspon syry jist.

    jinak ja stridam zubni pastu a citrovital - vytazek z grepovejch seminek. obecne si myslim, ze pasta je tak nejak na nic.. nejlepsi je pecovat o zuby mezizubnima kartackama a jinejma vecma, nez je patlat florem. ten citrovital by mel nicit bakterie mnohem ucineji nez nejaka pasta.
    LADY_OLIVIE
    LADY_OLIVIE --- ---
    PAJOVA: tomu nerozumím, jak to myslíš...že když je holka tlustší, že má výhodu?
    stejně je to všechno o módě, teď se lidi zbláznili, každá holka, která je jen trochu hubenější, je podle nich anorektička...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam