• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAJOVAUlcerozní kolitida a Crohnova nemoc
    Máte jednu z těchto nemocí vy nebo někdo ve vašem okolí? Změnilo vám to život? A pokud ano, tak jak moc? Podělte se o zkušenosti, informace. A pokud si chcete postežovat, tak také neváhejte. Netoleruji zde pouze jedinou věc a to jakékoliv navážení se do lidí.

    užitečné odkazy:
    http://www.crohn.cz/
    http://www.cgs-cls.cz/cps/rde/xchg/cgscls/xsl/index_21159.html
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Crohnova_choroba
    rozbalit záhlaví
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    SIN: :-D njn podvedomi si asi ve snech vybira priority
    SIN
    SIN --- ---
    PAJOVA: :D pravda , pravda... nápodobně, sem to dopracoval - dřív se mi zdávalo o holkách a teď o žrádle :)))
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    SIN: ani mi nemluv, obcas mam sny o tom jak jim bramboraky:-/
    SIN
    SIN --- ---
    PAJOVA: no vzhledem k tomu, že jsme ochutnával opatrně - maje na mysli babičina slova o špatnosti alkoholu, nebylo to tak brutální jako to tvé, ale stačilo mi to.

    Jo to mě někdy pořádně štve, že si nemůžu dát co bych rád ;)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    SIN: uff,tak to musel byt silny zazitek.. Uzila jsem si to jednou opacne, v nedeli po akci jsem se dopotacela do kuchyne pro vodu. Vyndam z lednice mattonku, z plna hrdla se napiju a ona v tom slivovice, kterou tata nekde dostal.. Krome osprchovany kuchyne jsem myslela, ze je se mnou amen...

    ta chut k jidlu, to nic moc teda. Clovek se holt musi porad hlidat
    SIN
    SIN --- ---
    PAJOVA: nutno přiznat, že jeden muj pokus o ochutnání lihoviny z takové "převlečené" flašky pravděpodobně nastavil další muj vztah k rumu na celý život ;)

    No upřímně neni to žádná výhra (pořád hlad), protože když se přejim tak je mi pak taky zle. Ten pocit hladu mě svádí k přejídání docela dost.
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    SIN: tak to mas dobry, ja jakmile mi neni uplne hej, tak nastupuje nechutenstvi a zapominam jist.. Ocet ve flaskach rumu je dobrej napad, poradim to tete na strejdu:-)
    SIN
    SIN --- ---
    PAJOVA: Já mám hlad pořád, odvázat se dokážu i bez drog a jinejch neřestí mi zůstalo taky dost :) ;) Babička měla bráchu notorika, takže bylo všechno pečlivě ukrytý a do prázdnejch flašek od rumu pro jistotu dávala vocet, aby nevysosával výpary a zbylý kapky :D
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    no me praveze k huleni vsichni premlouvaji, kor kdyz chytam zachvaty nechutenstvi.. Jenze zatim bez uspechu, huleni mi proste smrdi,takze vztah k nemu nemam zadnej

    SIN: tak to mas dobry, ze drogy jsou spatne jsem slychavala taky, ale na druhou stranu vselek byl vzdy rum
    SIN
    SIN --- ---
    PAJOVA: V poho :) Mě dykcy babička řikala ;) že drogy a tak jsou špatně a radši mi vrazila do zobáku chleba ze sádlem nebo buřty s cibulí ;) :)))
    POOKA
    POOKA --- ---
    PAJOVA: ja moc:) kdyz jsem zjistil, ze nemuzu alkohol, tak to pro me byla jedina zachrana, ze aspon huleni mi jeste zadny problemy souvisejici s Crohnem neprinasi:)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    SIN: ok, jen jsem byla zvedava:-)
    SIN
    SIN --- ---
    PAJOVA: abstinent - nekuřák - bez drog
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    SIN: hulis?
    SIN
    SIN --- ---
    Od 1997 abstinent (kromě skleničky piva po obědě nebo alkoholu v jídle) Poslední dva roky po TX jater, přímo nařízeno ;)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    POOKA: tak ja k te vetsine nepatrim.. Diky crohnovi jsem pres pul roku vubec nepila, pac i male mnozstvi alkoholu bylo temer vrazedne.. Ale kdyz jsou obdobi klidu,tak se alkoholu nebranim..Vim, ze vino mi nedela dobre, tak jsem ho vyskrtla a tvrdej taky piju s mirou.. Aler cele to mam o kompromisu, kdyz je mi dobre, tak si dopravam, kdyz zacinam citit,ze by nemuselo byt dobre, tak to radeji nehrotim a abstinuju.
    Horsi je to s kocovinama, v poslednich mesicich se do razantne zhorsilo. Staci 2,3 pivka a ikdyz dostatecne spim,tak rano neni dobry. Byva mi jak po smrsti panaku a srovna se to az o den pozdeji... Nevim cim to je, jestli se tim nacita unava z prace nebo co,ale je to dost pekelne.. Takze se snazim krotit, protoze uz kdyz piju prvni pivko,tak me hloda v hlave jaky bude druhy den rano..Fuj
    POOKA
    POOKA --- ---
    TECZKA: no vidis, nejake to pivo mi pripomina otazku... co vy, Crohn a alkohol?
    Co jsem zatim slysel, tak vetsina lidi rika, ze nevadi vubec a muzou chlastat jak chtej... Moje zkusenost je takova, ze mi alkohol nikdy nevadil az do minulyho podzimu, kdy jsem po jedny kalbe skoncil v nemocnici na kapackach. Pak jsem dlouho nepil a zacal se opatrne rozkoukavat zase az v poslednich dnech, jelikoz uz jsem zase jen na Pentase... zatim z toho byly jen normalni kocoviny, a rozhazenej zaludek, jako vzdy... tak nevim, nechci se alkoholu vzdavat, protoze "chlast je slast", zas se ale nechci vracet do nemocnice...
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    ja se citim skvele ted, akorat nevim, jestli to neni tim, ze mi zvedli davku antidepresiv.
    ale pravda, ze slunce je nejlepsi lekar! sunce a nejake to pivo.
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    POOKA: vidim to stejne:)... ikdyz teda letos me po letech zas pekne trapi astma, takze klid od strev kompenzuje zas neco jinyho:-D
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Já od tý doby co sem kost a kůže změny teploty vnímám celkem brutálně, dřív sem na žádný čepice, rukavice a šáli nebyl a stejně tak sem to horko moh vydržet, teď utíkám kam se dá..
    SIN
    SIN --- ---
    POOKA: Tak to ti přeju! Ono to působí na trochu každýho - že vykoukne sluníčko a je veselejc a tak. Na druhou stranu je vidět, že na každýho působí různý věci jinak (proto taky ten "nespecifikovanej" problém ve střevě). Já navíc díky práškům ne sluníčko "nesmim".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam