• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAJOVAUlcerozní kolitida a Crohnova nemoc
    SHOGUN23
    SHOGUN23 --- ---
    ahoj lidičky,ležim ted v motole ze zánětem tlustyho střeva.aspon to doctoři říkali,ale přišlo mi že si nejsou uplně jisty.nevíte jak dlouho trvá léčba?a jestli máte náky rady jak se toho co nejlíp zbavit(nejlépe přírodní cestou)moc děkuji
    _IV_
    _IV_ --- ---
    doslechla jsem se, že na Crohna zabírají nějaká homeopatika. máte někdo zkušenost, případně doporučení na nějaké konkrétní? díky
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    Jdete někdo v sobotu na Svatováclavskou konferenci?
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    DANARUN: Alkohol bych vyloučila, vzhledem ke Tvé léčbě by se to mohlo prát, marihuana mi pomáhá na bolesti, záněty spojené s crohnem. Osobně bych Ti doporučila přímo výtažek, tedy pryskyřici z konopí, na rozdíl od výluhu v alkoholu, je to koncentrát. F.S. jsem dostala, ale budu vyrábět, chtěla jsem to vyzkoušet a teď jedu na čtvrtý měsíc. Je taky hodně důležitý z jakého druhu konopí to vyrábíš. Ne všechny jsou vhodné. Obecně platí, že by mělo mít co nejvyšší obsah THC. Více k léčebnému konopí zde... http://www.free-grower.cz/viewtopic.php?f=5&t=39
    SIN
    SIN --- ---
    Rok a něco po operaci tlustého střeva (celé pryč) se zahojeným a funkčním pouchem, bez větších porcí léků. Vše se uklidnilo, nic nebolí, strava normální. Na WC 4 - 5 denně v závislosti na objemu přijatých tekutin (bez problémů s udržením potřeby). Stravuju se normálně, únava zmizela, zvládám bez problémů např. celodenní řízení auta.

    Musím si dávat pozor pouze na příjem tekutin, který musí být cca 2 - 2,5 litru denně. Postupně vyzkoušeny všechny možné kombinace jidla s výsledkem, že můžu jíst na co mám chuť. Nepříjemný následek může být pouze větší počet stolic. Vadí pouze nedostatečně rozkousané ovoce a zelenina = nadýmání. Také vadí přejídání.

    Současný stav pozitivně předčil všechna moje očekávání. Operace mi jednoznačně pomohla. Současně je, ale nutný říct, že tomu předcházela podstatná změna přístupu k vlastnímu životu, ke které mě paradoxně přivedla až operace a strach z ní. Oceňuju, že se střevem musím "lékařsky" zabývat jen minimálně. V případě, že bych nebyl po TX jater, tak bych nemusel vůbec brát imunosupresiva.

    Mám zprávy o dalších dvou lidech, kteří jsou na tom podobně dobře po stejném zákroku se stejným nebo podobným časovým odstupem.
    DANARUN
    DANARUN --- ---
    VYTVARNICE: Kde shanis Fenixovy slzy? Kupujes nebo vyrabis?
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    Taky jsem byla adept na biologickou léčbu, poslední možná možnost klasické léčby. Řekla jsem doktorovi, že to takhle dál nejde, neměla jsem chuť natáhnout bačkory. Tři měsíce beru výtažek z marihuany... Fénixovy slzy. Doktor mi zrušil všechny léky a já se cítím dobře.... Doporučuju!
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    DANARUN: Držím palce!
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    ..jsem mimo Phu - FNHK, ale nastesti me zatim nemuseli rezat, jen kulirovat :))
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    Ve které nemocnici býváte když to na vás přijde? Já se dneska konečně dostal do své oblíbené VFN na Karláku, tak doufám, že mě tu vykurýrujou stejně rychle jako minule :)
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    zkoušeli jste někdo konopný kapky?
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    ..klidne vám nějaký ty kilča pošlu! připadám si jako natelká opuchlina %))
    SIN
    SIN --- ---
    Jo a jeste musim taky přibrat, abych prý netlačil kostma :)
    SIN
    SIN --- ---
    Bez tlustého střeva, ve zdá se zdárném řešení zánětu pouche, s méně prášky stíhám běžný denní režim lépe než s kompletně zaníceným tlustým střevem. Cestování mezi Prahou a Plzní, koníčky, práce z domova.

    Musel jsem si zvyknout na to, že je třeba vypít cca 3 litry denně, jíst z rozmyslem a v žádným případě nejíst víc než akorát. Už mi chybí jen nechodit v noci na WC a neutrácet šílený peníze za léky a doplňky stravy. ;)

    Mimochodem je teď k dostání další - výživnější verze Nutridrinku - Fortimel. Je kaloricky bohatší, ale obsahuje laktozu.
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    Nemate nekdo, prosím, typ, jak se "nazavalit" při užívání Budenofalku? ..máte s ním nějaké zkušenosti? Díky moc!!
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    DANARUN: muzu se k tobe pridat? :-) Hlavne v te fazi, ze nejsem lina, ale telo proste vynechava
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    PAJOVA: Jojo, taky jsem úplně vyčerpaná. Asi už někdy od půlky listopadu, už aby bylo jaro a teplo! Pravda, po čase jsem zase začala pít kafe, ale sleduju, že to nebude to správný kafe :) člověk aby se zahrabal do brlohu a probudil se až bude hezky :) Jak to jinak řešíš?
    BAAJA
    BAAJA --- ---
    _IV_: Zpětně reaguji :) Vždycky jsem se snažila a stále se snažím brát léky pečlivě :) Pravda, trvalo mi vždycky, než jsem si zvykla na každý lék... Ale vždycky se to usadilo a bylo i lip! Ale, jak je známo, psychika, počasí, únava, jídelníček...

    Tak mě tak napadá..jak vám sedí "BUDENOFALK"? přecházím z prednisolu postupně na něj..

    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    ELWERINE: o to se pomalu snazim, ale i tak mam tendence usinat v praci na klavesnici:-( Doufam, ze uz to brzy povoli, pac jinak to asi budu muset zacit nejak resit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam