• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAJOVAUlcerozní kolitida a Crohnova nemoc
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    POOKA: To me take prekvapuje, lekar me ujistoval, ze u deti prave se nemoc neprojevuje... :-O
    POOKA
    POOKA --- ---
    Ahoj, oslovila me matka 2,5 lete holcicky s temer potvrzenym Crohnem, zatim je lecena prednisonem, imuran netoleruje a posledni rok snad neminul den, kdy by byla bez teplot. Lekari zvazuji i biologickou lecbu, ale pry ani oni nejsou schopni odhadnout prubeh u tak maleho ditete. Mne Crohna diagnostikovali az v 18ti a nikdy jsem neslysel, ze by se projevoval driv, takze mam velice malo veci, ktere ji muzu rict. Nemate tu nekdo zkusenost s touhle nemoci u deti? Holcicka je v peci lekaru, ale jde spis o sdileni zkusenosti s maminkou, jak se o ni starat, na co si dat pozor a tak.
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    POOKA: Ahoj, termín jako je "lékařské konopí" u nás ještě nepadlo, do pěti rostlin konopí je to o pokutu, přes pět problém se soudy atd. Jinak co se týče první dávky Remicade, je to horší než včera, ale ono se to poddá :)
    POOKA
    POOKA --- ---
    VYTVARNICE: ja mam toho Crohna celkove mirnejsiho, ale taky se mi to zlepsilo az tak po treti infuzi. Problemy muzou byt ruzny, nekdo to vubec nesnasi, ale myslim, ze kdyz ti poprvy vyslo, tak mas dost velkou sanci, ze budes v pohode. A ano, jsem na Remicade, 400 tusim.
    Spis by me z tvoji zkusenosti zajimala ta lekarska marihuana... nepodarilo se mi (cti byl jsem linej hledat vic :) ) vygooglit, jak je to u nas s legislativou, jestli u nas pravni system neco jako lekarskou marihuanu vubec zna?
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    POOKA: Ahoj, dneska jsem byla na první kapačce, zatím žádná změna, ale věřím. Díky za kladnou recenzi, hned jsem klidnější. Četla jsem na netu, že lidi mívají problémy s kloubama, ale to se projeví až po pár dávkách. Ty jsi na Remicade?
    POOKA
    POOKA --- ---
    VYTVARNICE: Ahoj, ja ji jeste porad prochazim... a musim rict, ze super, markantni zlepseni. Co by te zajimalo, jeslti je to jeste aktalni?
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    L4MA: Konopí užívám na bolesti a na spaní... bez medicínské léčby jsem vydržela cca rok a půl jen na konopí, potom už si tělo zvyklo. Dokonce i ve lékařské zprávě mám zapsanou alternativní léčbu konpím. Můj gastroetrolog to vnímá pozitivně. Napsala jsem už pár článků třeba do Legalizace atd. jeden o léčbě je zde: http://medigrower.cz/crohnova-nemoc/rocni-konopna-valka-s-crohnem
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    Ahoj, prošel si tu někdo biologickou léčbou?
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    L4ma: Zkusenost nemam, ale nemelo by to nicemu vadit. A zrovna ty by jsi nemel mit problem konopim se lecit, zajimal jsi se o tuto moznost trochu?
    L4MA
    L4MA --- ---
    zdravim ve spolek, trpim cronhovou chorobou, jsem 8 dni po operaci mam stomii a zitra me propousti domu... mel by nekdo jakoukoliv zkusenost co se tyce huleni v pooperaccnim stavu?
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    SIN
    SIN --- ---
    PAJOVA: Sportoval jsem tak, aby mi nebylo blbě :) . Začínal jsem pomalu a přidával, aby si tělo zvykalo a vyhnul jsem se špičkám - únava a teploty. Asi nikdy nebudeš sportovat jako zdraví lidé, ale dá se to. Dlouhodobě je třeba si to dobře naplánovat s dostatkem jídla i toho odpočinku.
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    mela bych dotaz, sportujete? Pokud jo, tak co a jak casto? Citite nejaky omezeni?

    Proc se ptam, jsem uz nejaky cas v remisi, takze se snazim aktivne sportovat. Jenze telo se castejsimu sportu brani unavou a obcas teplotama.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Ulcerózní kolitida, Paleo dieta & já - petrmara's posterous
    http://petrmara.posterous.com/ulcerozni-kolitida-paleo-dieta-ja
    Paleo dieta - petrmara's posterous
    http://petrmara.posterous.com/paleo-dieta
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    7FLAMES: No tak jasne, ze jsem si to nejdriv vyhledala a nenasla, je to smaznute a mozna to bylo jine ID, ale urcite jsem stejny vzkaz cetla nedavno. Uvizlo mi to v hlavne, protoze jsem se zamyslela, jak se jmenujou moje prasky, ale jsou jine...
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    TUTIK: opravdu? :))
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    123456: to se necekane opozdene vracis ze zahranici co chvili - vzdyt tu stejny vzkaz byl nedavno!
    123456
    123456 --- ---
    Ahoj vsichni.
    nemel by nahodou nekdo jedno platicko ASACOLU navic? Koupim nebo vymenim traba za par piluli helicidu :) Vratil jsem se ze zahranici, byl jsem tam dele nez jsem cekal a uz nekolik dni jsem bez prasku. Pani doktorka me muze prijmout az v pondeli. Jsem bez tech prasku trochu nesvuj :)

    Diky Jakub
    PRAHA 5
    SIN
    SIN --- ---
    Pořad o psychosomatice z ČT - možná jste viděli. Nenechte se vyděsit tou show na začátku. :)
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani-jako-driv/20956226658-hranice-v-psychosomatice
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    7FLAMES: To me fakt ani nenapadlo. Ale myslim si ze to s pustem ma hodne spolecneho. Chripka me jeste z niceho nic nikdy nepresla. Ale to je na jinou diskuzi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam