• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAJOVAUlcerozní kolitida a Crohnova nemoc
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    7FLAMES: No tak jasne, ze jsem si to nejdriv vyhledala a nenasla, je to smaznute a mozna to bylo jine ID, ale urcite jsem stejny vzkaz cetla nedavno. Uvizlo mi to v hlavne, protoze jsem se zamyslela, jak se jmenujou moje prasky, ale jsou jine...
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    TUTIK: opravdu? :))
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    123456: to se necekane opozdene vracis ze zahranici co chvili - vzdyt tu stejny vzkaz byl nedavno!
    123456
    123456 --- ---
    Ahoj vsichni.
    nemel by nahodou nekdo jedno platicko ASACOLU navic? Koupim nebo vymenim traba za par piluli helicidu :) Vratil jsem se ze zahranici, byl jsem tam dele nez jsem cekal a uz nekolik dni jsem bez prasku. Pani doktorka me muze prijmout az v pondeli. Jsem bez tech prasku trochu nesvuj :)

    Diky Jakub
    PRAHA 5
    SIN
    SIN --- ---
    Pořad o psychosomatice z ČT - možná jste viděli. Nenechte se vyděsit tou show na začátku. :)
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani-jako-driv/20956226658-hranice-v-psychosomatice
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    7FLAMES: To me fakt ani nenapadlo. Ale myslim si ze to s pustem ma hodne spolecneho. Chripka me jeste z niceho nic nikdy nepresla. Ale to je na jinou diskuzi.
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    CHARVYBURGER: No, hlavne je kvuli tomu neprestavej brat... To ze ti po trech dnech presla chripka neni myslim nic zazracnyho a nemusi to s pustem vubec souviset. IMHO
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    7FLAMES: Ja se tim zbavil chripky. Za tri dny uplne zmizela. Ale doslo mi ze jak beru prasky, tak to neni pust uplne na 100%. Tak to jeste musim poladit.
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    CHARVYBURGER: Ja teda mam spis negativni zkusenosti s hladovenim... Ne ze by se mi neco zhorsilo, ale boli me hned bricho, coz jsem driv nemival. Potrebuju zkratka jist pravidelne.
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Zdravim, mate nekdo zkusenosti s pusty a UC? Dal jsem si parkrat jednodenni a ted zkousim tridenni. Jsem v klidove fazi, takze to snad nic nenarusi. Nejake rady zkusenosti?
    SIN
    SIN --- ---
    SHOGUN23: neni zač. Ať tě to brzy přestane bolet a vyšetření dobře dopadne.
    SHOGUN23
    SHOGUN23 --- ---
    SIN: dík za info,na vyšetření střeva půjdu až mé zbavěj téhle bolesti
    SIN
    SIN --- ---
    SHOGUN23: Být tebou tak bych počkal až si budou doktoři finálně jisti (až absolvuješ vyšetření střeva, pokud už ti ho nedělali) anebo z nich vytáhnul o co vlastně jde. Pak až budeš vědět jestli je to chronický zánět (ulcerozní kolitida) nebo co vlastně tak pak se můžeš zabývat léčbou.

    Obecně - což se tě nemusí týkat viz výše - léčba UC (chronického zánětu) trvá celý život, protože zatím není lék, který by vyřešil jeho příčinu. Takže se pouze mírní jeho projevy. Což v praxi znamená, že pacient může mít velmi dlouhá období klidu, kdy se cítí dobře, ale v momentě, kdy je vystaven třeba stresu se to může znovu projevit a trápit ho to třeba několik měsíců i let v kuse. V každém případě s chronickým zánětem je nutné celý život brát léky (v různých podobách a typech, protože na každého zabírá něco jiného) a starat se o jídelníček i o psychiku.

    Na tvé místě bych se zatím snažil odpočívat a sehnat si co nejpřesnější informace o vlastním zdravotním stavu. Rozhodně bych se předčasně neděsil nějakou diagnozou a výhledem do budoucna.
    SHOGUN23
    SHOGUN23 --- ---
    ahoj lidičky,ležim ted v motole ze zánětem tlustyho střeva.aspon to doctoři říkali,ale přišlo mi že si nejsou uplně jisty.nevíte jak dlouho trvá léčba?a jestli máte náky rady jak se toho co nejlíp zbavit(nejlépe přírodní cestou)moc děkuji
    _IV_
    _IV_ --- ---
    doslechla jsem se, že na Crohna zabírají nějaká homeopatika. máte někdo zkušenost, případně doporučení na nějaké konkrétní? díky
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    Jdete někdo v sobotu na Svatováclavskou konferenci?
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    DANARUN: Alkohol bych vyloučila, vzhledem ke Tvé léčbě by se to mohlo prát, marihuana mi pomáhá na bolesti, záněty spojené s crohnem. Osobně bych Ti doporučila přímo výtažek, tedy pryskyřici z konopí, na rozdíl od výluhu v alkoholu, je to koncentrát. F.S. jsem dostala, ale budu vyrábět, chtěla jsem to vyzkoušet a teď jedu na čtvrtý měsíc. Je taky hodně důležitý z jakého druhu konopí to vyrábíš. Ne všechny jsou vhodné. Obecně platí, že by mělo mít co nejvyšší obsah THC. Více k léčebnému konopí zde... http://www.free-grower.cz/viewtopic.php?f=5&t=39
    SIN
    SIN --- ---
    Rok a něco po operaci tlustého střeva (celé pryč) se zahojeným a funkčním pouchem, bez větších porcí léků. Vše se uklidnilo, nic nebolí, strava normální. Na WC 4 - 5 denně v závislosti na objemu přijatých tekutin (bez problémů s udržením potřeby). Stravuju se normálně, únava zmizela, zvládám bez problémů např. celodenní řízení auta.

    Musím si dávat pozor pouze na příjem tekutin, který musí být cca 2 - 2,5 litru denně. Postupně vyzkoušeny všechny možné kombinace jidla s výsledkem, že můžu jíst na co mám chuť. Nepříjemný následek může být pouze větší počet stolic. Vadí pouze nedostatečně rozkousané ovoce a zelenina = nadýmání. Také vadí přejídání.

    Současný stav pozitivně předčil všechna moje očekávání. Operace mi jednoznačně pomohla. Současně je, ale nutný říct, že tomu předcházela podstatná změna přístupu k vlastnímu životu, ke které mě paradoxně přivedla až operace a strach z ní. Oceňuju, že se střevem musím "lékařsky" zabývat jen minimálně. V případě, že bych nebyl po TX jater, tak bych nemusel vůbec brát imunosupresiva.

    Mám zprávy o dalších dvou lidech, kteří jsou na tom podobně dobře po stejném zákroku se stejným nebo podobným časovým odstupem.
    DANARUN
    DANARUN --- ---
    VYTVARNICE: Kde shanis Fenixovy slzy? Kupujes nebo vyrabis?
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    Taky jsem byla adept na biologickou léčbu, poslední možná možnost klasické léčby. Řekla jsem doktorovi, že to takhle dál nejde, neměla jsem chuť natáhnout bačkory. Tři měsíce beru výtažek z marihuany... Fénixovy slzy. Doktor mi zrušil všechny léky a já se cítím dobře.... Doporučuju!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam