ABAYO: aktualizace mého pokusu se živou stravou:
svůj březnový plán jsem takřka doslova dodržela, čistě "syrově" jsem jedla asi dva měsíce, pak jsem si uvařila tak jedno teplé jídlo za 14 dní (prostě podle toho, jestli jsem na něco takového měla chuť a to se stalo málokdy), s tím, že s nástupem podzimu už jsem množství syrové zeleniny a ovoce takřka neplánovaně ubírala (čím větší zima, tim menší chuť jsem na takové věci měla...). teď, v začínající zimě, dost vařím - občas polévky (dýňová, mrkvová, apod.) a jednoduchá jídla, občas upeču i dort, občas si dovolím risknout a dám si třeba nějaké jídlo s kozím sýrem.
výsledek všeho byl takový, že mi po celou dobu bylo mnohem lépe, když už mi bylo zle, tak třeba jen s třetinovými příznaky a krátce (den až dva). jako jediné tabu je pro mně stále česnek, kterého se snažím vyvarovat jak jen to jde, protože mě dokáže vyřadit na pár dní třeba i v dresinku. nicméně v posledních týdnech, kdy jím zase nějak víc "normálně" (tzn. pravidelně teplá jídla), je mi zas více zle (třeba včera jsem si dokonce dovolila dát si domácí quesadillu s hermelínem/mozarellou a dost jsem si to teda odskákala, ehm). každopádně mám z toho všeho jedině dobrý pocit, i tak je mi mnohem lépe než před rokem (svůj podíl na tom nejspíš bude mít i ta pentasa) a už se těšim na jaro, až se do toho pustim zas...