• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIOJANDREVOSTAVBY
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    No je to celkem jednoduchý, peněz je málo. Dobrý přítel se živí dřevostavbama, takže pomůže stavět.
    Sendvič, se zděnými prvky uvnitř (akumulace). Rekuperace podle toho jak se vejdu s pěnězma. Z venku pravděpodobně peření. Hliněný omítky opět záleží na ceně. Líbí se mi.
    Obecně chci využít toho co moderní znalosti nabízí. Mám rád jednoduchost a funkčnost.
    Ale zas na druhou stranu se rád nechám ovlivnit architektem. Očekávám že on má daleko víc vědomostí a zkušeností, aby na základě povídání s mnou byl schopen navrhnou i to o čem já nemám představu.
    S Klancem to byl zajímavý rozhovor, i cena mi přišla únosná. Jenže za prvé jsme se dohodli, na kalkulaci, kterou už mi nikdy neposlal a navíc (můj názor) si byl až moc sebejistý tím jak je skvělej. A to já moc nemusím. Ale přijde mi to škoda, protože si myslím, že by se nám nemuselo spolupracovat špatně..
    GECKO
    GECKO --- ---
    AQUALOCO: V zasade souhlas, ale zase bych to nebral tak, ze neoslovim architekta, co me pripada zajimavej a dobrej jen proto, ze je daleko.... Ja treba s Klancem realizoval stavbu u Liberce. Pravda, kazdy tyden tam byt nemohl no... a taky od ty doby se asi stal znamejsi a tim padem asi moje platby byly pratelstejsi, nez budou ted :)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    KIKIMURA: a přemýšlíš o sendvičové dřevostavbě, roubenici, slámě, rekuperacích, hliněnejch omítkách vevnitř/venku? Podle těchto vašich představ bych pak asi vybíral architekta s užší specializací jakkoli zastávám názor, že by architekt měl fungovat spíš jako usměrňovatel představ investora..
    pak teda záleží budete-li chtít i aurorskej dozor architekta, jestli jo, nemá cenu tahat architekta přes půl republiky, páč to nezaplatíte.. hledal bych taky podle stránek a už realizovanejch staveb či studií, trochu to prozradí, zda si s a. sednete..
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Praha, teda vlastně cca 15 km severně od prahy..
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    KIKIMURA: hledal bych možná dle lokality, jakej je to kraj?
    KIKIMURA
    KIKIMURA --- ---
    Tak před rokem jsem se tu ptal na architekta, doporučen mi byl atelier Klanc. Nemáte někdo od té doby nové zkušenosti, doporučení?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    GECKO: jo ta základní deska je asi blbost, nějaký můj myšlenkový přežitek z doby, kdy jsem přemýšlel nad roubenkou jako RD.
    Stodola může být jednoduchá, co nejjednodušší. Jen aby nespadla :) Předpokládám, že si to tam zvířata zaprdí, ale neměli by prostě zmrznout, tak nějaká izolace je zapotřebí. Půdu nechceme, určitě raději prostor nad hlavou pro cirkulaci vzduchu. Okna určitě, ať maj sluneční paprsky, ale zase - vše nejjednodušší, nejlevnější.
    Furt tak nějak počítám s částkou 300K, takže i kdybys přestřelil, tak bych se furt vešel.
    GECKO
    GECKO --- ---
    MARTIK: Hele, updelal jsem jen extremne rychlej vypocet mel jsem minimum casu...

    ONo zalezi, jak si to presne predstavujes.. predpokladal jsem obdelnik 6x15m, vyska v pozednici 3m, sedlova strecha s relativne malym sklonem, uvnitr zcela otevreny..... S nejakyma nastrelenyma cenama za drevo, zhruba spocitana potreba dreva na stjky, podeznice, krokve... +prkna na pobiti sten, cca kubiklati (tech by ale mozna bylo vic) a 120 m2 ty vlnity krytiny po asi 100 Kc/m2.

    Slo by to rozvijet, udelat treba podhled ve vysce pozednic, trochu zostrit strechu a tim ziskat pudu.... neresil jsem, jestli okna a jaky, dvere/vrata a tak... ale to jde vsechno vysochat z toho dreva. Steny oblozeny prostyma prknama bez upravy a hoblovani na pereni (idealni by byl modrin).

    Desku kvuli izolaci ceho a proti cemu? To nechapu... nebyla by lepsi proste jen udusana hlina a v tom udelat nejaky ohrady co vim ja co a zpevnovat jen co je potreba treba jen nejakou co nejlevnejsi dlazbou? A cel;y to zalozit na nejakych patkach nebo zemnich vrutech?

    Kazdopadne bych rekl, ze pokud mas k dispozici cca 250 kKc, tak by neco takovyho melo jit realizovat ale bude to hodne jednoducha stavba...

    Vyzdit.. nejlevnejsi je asi stavba ze skorepinovych betonovych tvarnit (BST) metr ctverecni zdi vyjde na nejakych tusim 300 Kc.... to je za zdi cca 40 kKc, ale potrebujes urcite zaklady, pak venec a pak stejne strechu... jestli to vyjde levnejc nebo draz tezko rict...
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    GECKO: desku z důvodu izolace.. jsem myslel. Jinak díky za názor.
    GECKO
    GECKO --- ---
    MARTIK: Predpokaldejme jednoduchou drevenou konsrukci, zaklop prknama, strechu z vlnityho bitumenu. Material na vrchni stavbu bez spojovaciho materialu cca 80 kKc z pily + krytina

    Prace tezko rict, zalezi na cene tesare, tak mesic prace pro dva lidi, mozna ani ne...

    Zaklady a deska tezko rict... 5000 zemni prace, 30 kKc beton.... musi to mit desku? IMHO do 200k by ses mel vejit...
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    můžete někdo střelit cenu za kolik lze ze dřeva postavit stodolu pro chov koz? cca 90 m2, jen přízemí, nějaká izolovaná betonová deska, prostě stodola - co nejjednodušší a nejlevnější. Myslíte, že to může vyjít cenově líp než zděná stavba?
    GECKO
    GECKO --- ---
    JUCAKE: No otazka je, co je cilem akce, jak se ma dal chalupa vyuzivat, na jak dlouho to ma cely vydrzet atd...

    V jakym stavu je to roubeni? V jakym stavu je zbytek chalupy? IMHO udelat fasadu neresi nic, jen to bude vypadat o neco lepe, ale na uzitne vlastnosti chalupy to bude mit minimalni vliv... osobne se obavam, ze roubeni je pod tim celkove v haji a natrit to nic neresi.
    JUCAKE
    JUCAKE --- ---
    Posílám fotku...roubení není vidět, je pobité, jak už jsem psala, heraklitem. Na levé straně je cihlový přístavek, který teď omítáme. Spolu s tím chceme omítnout a zateplit i roubenou pravou část.

    P1011296.JPG (807393 B)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    JUCAKE: jak píšeš, tak na polystyren zapomeň. na Ukrajině např. pokrokově oplechovali starý dřevěný kostely, přičemž jim to za pár asi desítek let zevnitř shnilo.
    myslim, že by stálo zato chalupu nafotit a popsat trochu víc. roubenku zateplovat mi teda přijde trochu nevhodný - co třeba přetěsnit spáry spíš?
    JUCAKE
    JUCAKE --- ---
    Ráda bych se vás zeptala na zateplení roubenky. Snad jsem ve správném fóru :-) Máme starou roubenou chalupu, kterou kdysi za komunistů obložili heraklitem. Děláme teď na celé chalupě novou omítku a rádi bychom ji něčím zateplili. Trochu neuváženě už máme koupený fasádní polystyren. Mám ale pocit, že by takováto stavba (ještě postavená v blízkosti vlhké louky) měla "dýchat", což v případě polystyrenu asi moc fakčit nebude :-(. Jaké je nejlepší řešení? Vata a polysytren prodat/vyhodit? díky za všechny rady a nápady
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    Pozvánka na:

    KURS VÁZÁNÍ TESAŘSKÝCH KONSTRUKCÍ,

    který se uskuteční 7.- 11.5. 2012 v Sociálně terapeutickém centru Tabor v Nové Vsi nad Popelkou.

    Ukážeme si v praxi měření a práci s tesanými trámy, naučíme se vyrábět tradiční tesařské spoje - čepy, svlaky, kampy, dlaby, pláty, rybinové pláty..., naučíme se stavět dům - roubenku - tradiční technologií (roubením), vyrábět konstrukci pro dům hrázděný, případně konstrukce vhodné pro altány, pergoly, zahradní stavby atd.
    Toto vše nezažijeme jako nezáživnou přednášku, alébrž jako praxi při skutečné stavbě poloroubeného špýcharu s verandou...
    Jako lektor bude působit mistr tesař, Honza Kolář.

    Sociálně terapeutické centrum Tabor najdete v roubence č.p. 57 nedaleko kostela, a v ní plně vybavené pokoje různých velikostí, tři koupelny, kuchyň i přednáškový sál.
    Do Nové Vsi je dobré spojení vlakem, autobusy přijedou do Lomnice nad Popelkou, 3 km vzdáleného města.


    Cena kursu činí 4 500 Kč včetně ubytování, plné penze i spotřebovaného materiálu.
    Potřebné nářadí bude zajištěno na místě.
    Po domluvě je možné zúčastnit se i jednotlivých dní.

    Závazně se přihlašujte nejpozději do 30.4.

    Těšíme se na setkání!

    Markéta Mériová
    +420 777 314 479

    Nadace Tabor
    Nová Ves nad Popelkou 57
    512 71
    MATHY
    MATHY --- ---
    MOLOUSH: ja myslim, ze sem na to narazil pri googlovani..
    MOLOUSH
    MOLOUSH --- ---
    Hele Mathy, kde jsi nasel odkaz na ty stranky - bezpovoleni.cz - ty decka co to tam propaguji to pekne obslehli od konceptu az po graficky vizual, ale jak to tak byva s horsi kvalitou. mimochodem byl nekdo z vas na woodenboxies v NTK - zlata architektura finska :-) konci to 29.2. pokud se nepletu. to nejsou takove sracky tady prezentovane projekty a hlavne za minimalni naklady - finove nedavaji nic vice, nez je potreba - jen nase spolecnost tihne k rakouske architekture, ktera tam je tez prezentovana a je videt, ze to musi byt delane drazsi nez by mohlo byt.
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    7. MEZINÁRODNÍ VELETRH DŘEVĚNÝCH STAVEB, KONSTRUKCÍ, MATERIÁLŮ A ÚSPOR ENERGIÍ
    23.-26.2.2012 PRAHA - HOLEŠOVICE

    Dřevostavby - mezinárodní veletrh dřevěných staveb, konstrukcí a materiálů
    http://www.idrevostavby.cz/
    MATHY
    MATHY --- ---
    GECKO: to je vyjadreni stavebniho uradu MMR ze dne 15. 11. 2006

    Pokud by byl takový „dům“ natolik mobilní (pojízdný či tažený), že by byl přemísťován po pozemních komunikacích, měl by charakter vozidla nebo přívěsu, a tudíž by nebyl v režimu stavebního zákona. Z hlediska působnosti stavebních úřadů by bylo zkoumáno pouze jeho odstavování, resp. umísťování na pozemcích.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam