• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIOJANDREVOSTAVBY
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    TRAMIN: ok, takhle je to pochopitelne
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    PSYKO: jde mi o to, ze jsme proste dostali od rodicu chatu a nas zivotni styl se opravdu neslucuje s jezdenim v patek po praci za Prahu. Delame obcas i soboty nebo jezdime pryc. a tenhle barak je trochu nad nase casove moznosti, nejezdi tam nikdo nikdy krome sekani travy a velmi obcasneho prespani ze soboty na nedeli trikrat do roka. Na druhou stranu diky tomu "makam furt pryč" nemusime premyslet nad nejlevnejsim resenim a chata se nemuze prodat.
    Tedy hledam reseni, aby tam byl alespon nekdy, kdykoliv, trochu...pohyb vzduchu a jakože větrání a tepleji kvůli vlhku a plísním. Takže když tam někdo přijede po třech měsících, tak tam bude moct vydržet bez toho klasického zatuchlého vzduchu. Je mi celkem jedno, ze to pojede jeden den v týdnu. Jen hledám někoho, kdo má alespon částečnou zkušenost (klidně i s DIY variantou)
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    PSYKO: imho to je obecny problem fotovoltaiky i fototermiky a resi to to, ze ti to snizi naklady alespon behem toho co slunce sviti a nebo muzes v praipade fototermiky teplo akumulovat do akumulacnich nadrzi, ale to uz samo potrebujes jako medium min. vodu
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    TRAMIN: funguje to jen, kdyz sviti slunce. Ale teplo potrebuju hlavne tehdy, kdy slunce nesviti, nebo sviti malo.. Takze na co to je?
    TABO
    TABO --- ---
    Stavěli ste si tu někdo dřevostavbu svépomocí? Nejlépe dvoupatrovou?
    Jak jste postupovali a hlavně, je to reálné? Preo zkušenějšího truhláře, který se vyzná v technických výkresech?
    DBR
    DBR --- ---
    MRDAC_BEDEN: nedostane, jen zvenku po 5-7 letech budes muset natrit znova
    normalne staci 2-3 natery
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MRDAC_BEDEN: no prave si predstavuju jak vysekavam diru ve stene srubu postaveneho z kulatin pred padesati lety...

Jinak. Jak byste resili vetrani v chate, ktera se pouziva tak jednou za dva mesice na vikend a jinak musi byt zabezpecena proti castym zlodejum? Takze na oknech okenice, vypnuta elektrina atd
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    TRAMIN: vyvrtat, vyrezat, vysekat?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ZATAMOKO: jak se resi vhaneni toho vzduchu do domu? respektive kde vezmu tu diru ve zdi?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    TRAMIN: ano, ale vzhledem k ceně jsem se rozhod postavit si to DIY z plechovek.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    Znate nekdo http://www.solarventi.cz/ ?
    libilo by se mi to na dum. srub se sklepem
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    Ahoj procetl jsem diskuzi 2 roky zpet a zjistil ze cervotoc a jine brebery je pomerne caste tema, nicmene jsem nenasel odpoved na mou otazku - mam chalupu kompletne sezranou cervotocem. Pokud odstranim sezrane tramy a nahradim je novymi, ktere nekolikrat natru Lignofixem - muzu se spolehnout na to, ze se do tech novych tramu cervotoc nedostane?
    Pripadne je jeste neco ucinejsiho nez Lignofix?
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    SNUPAK: Znám pár farmářů, kterým se ostříhaná vlna válí bez užití na půdách. myslím že takových je víc, zkus se někde poptat.
    GECKO
    GECKO --- ---
    SNUPAK: Ha vida.. s tim panem jsme kdysi mluvil ale tehdy rikal, ze je problem vlnu vyprat... tak jsem tenkrat skoncil u konopi...

I tak ale je to drahy... tmava prana rezna vlna ze 60 Kc/kg. I kdyby kg byl 10l tak do kubiku je 100 kg (coz je teda docela dost) a to je 6000 Kc... coz je ekonomicky nesmysl.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    SNUPAK: koukam na ceník a je to trochu jinak. podívej se na to...
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    JADR: http://www.pfeifer.liberec.net/web/kontakt.php
    je to dva roky. vážili mi to z obrovských pytlů. kilo vlny je cca 8 litrů. jestli se dohodnes na nejaké danové optimalizaci nevím ale mozna ano. je to soukroma farma.
    s izolací nemám zkusenost...
    JADR
    JADR --- ---
    SNUPAK: kontakt by nebyl - radsi koupim od nekoho treba bez dane...

da se pouzit ta neprana, necesana rovnou na izlolaci? nebo to musi byt natkane na mrizce.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    nepranou a necesanou vlnu jsem kupoval u Liberce za 120.-/kg.
    JADR
    JADR --- ---
    GECKO: ok, diky i tak
    GECKO
    GECKO --- ---
    JADR: Ekopanely jsou i v koupelne, dokonce za rpchacem a nad vanou jsou jen s omitkou a stukem, bez obkladu. Ale jsou na leppidle natazeny tekutou lepenkou, rohy vylepeny rpislusnym tesnicim pasem a na stuku je vymalovano silikonovou fasadni omitkou. Sadros je v koupelne jen pred falesnou predstenou, co kreje geberit a technologii rozvodu.... ale to hlavne kvuli snazsi instalaci.

Izolace z ovci vlny by sla urcite bez problemu pouzit taky...

Cenu jednak nevim a jednak neni relevantni. Stavel sjem jeste v dobe pred krizi, to jednak, dal ejsem Hofatex kupoval primo u vyrobce na Slovensku II. tridu jakosti za mnohem lepsi cenu, coz nevim, jetli by se zdrilo i ted a i s tim konopim je problem. Aktualne nevim, jestli funguje v CR nejaka tirna, kde by se dalo koupit primo surovy vlakno. Canabest, ktery u Hodonina vyrabel konopnou izolaci zkrachoval a uz neprodukuje, takze je k dispozici jen nemecka izolace. S izolaci z vlny je to podobny, komercne upravena natkana na mrizce je draha a jen surovou ostrihanou vypranou vlnu asi neni nikdo v CR shopny v potrebnym mnozstvi dodat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam