• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIOJANDREVOSTAVBY
    GECKO
    GECKO --- ---
    MAREKI: precetl jse 'drevostava' a 'komplet sami' a pak prislo prekvapeni..... si to budu muset prohlidnout jeste jednou na kompu, ne na tabletu na pomalym pripojeni
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAREKI: no dřevostavba to už moc není :-), ale zajímavý kousky. Ten sklep s tou klenbou je pěkněj, ale zadarmo to asi nebylo, co? Jen ta vazníková podpora musí vyjít dráž než betonovej strop, ale výsledek pak stojí za to
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    ALDEMIK: Udělej to v každém případě tak, aby to byl systém co nejednodušší. Jednou zestárneš a každoroční měnění filtrů Tě přestane bavit.
    Moje babička třeba nepřesouvala hodiny na letní čas. Na otázku, proč to nedělá mi řekla, že to nemá cenu, protože se to stejně za chvíli bude měnit.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    CUKI: ok, zpetne ji pridavam do uvah :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ALDEMIK: to tedy určitě protože je to pěkná konina. Podlahovka má podobnou teplotu jako vzduch v místnosti, tedy se nic nevíří. To nejsou radiátory kde vzniká koloběh díky vysoké teplotě na tělese. Stejně jako u kamen, tam ale nedochází k tomu úplnému koloběhu, protože nejsou pod oknem.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    CUKI: urban legend, pardon za mala pismena
    CUKI
    CUKI --- ---
    ALDEMIK: co je "ul"?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    CUKI: mozna ul, ale tvrdi to spousta lidi...
    MATT
    MATT --- ---
    ALDEMIK: kámoš to řešil na chalupě, nakonec má ještě vedle schodů 2x2 metry pochozí rošt, aby moh vzduch samovolně stoupat do patra, docela to funguje..
    CUKI
    CUKI --- ---
    ALDEMIK: podlahovkou se víří prach? odkdy?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    NYKRUK: tak nejak nepredpokladam, ze by shaneni a vymena filtru bylo neco vic nez jednorazova rocni udrzba. a dum je mrnavy, fakt budu radsi ohrivat vzduch nez vzduch-voda-vzduch, virit prach podlahovkou nebo si blokovat uz tak maly prostor radiatorama...
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    ALDEMIK: To asi ne, ale chceš celej život shánět, platit a měnit filtry? Když už tam chceš krbovky, tak můžeš rovnou udělat rozvod teplou vodou nebo hypocausty.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    NYKRUK: i s prachovymi filtry?
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    ALDEMIK: rozvod vzduchu = rozvod prachu
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Resime rozvod tepla v projektu male nizkoenergeticke drevostavby vytapene krbovkama. prizemi a podkrovi o plose 76m kazde. mate nekdo podobnou situaci? uvazujem, jestli je treba teplovzdusny vymenik s rozvodem vzduchu nebo jestli to vyresit nejak jinak...
    CUKI
    CUKI --- ---
    THICKLY: no logicky čím větší je nabídka a menší poptávka jde cena dolu. Ve ES to ale zatím neplatí. Nevím co tím banky sledujou, asi nikdo nechce udělat první krok. Protože zatím jsou ty ceny tedy majetek bank na téměř původních cenách, tak banka může vykazovat majetek který ale už de facto nemá... Je to jen taková další bublina v tomto zvráceném světě.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    CUKI: A banky je nechtej prodat proc? ja myslela ze banky na jihu jsou kolikrat pred krachem? Myslis ze ty ceny nakonec pujdou dolu?
    CUKI
    CUKI --- ---
    THICKLY: Ty na oko zděné budovy v GB jsou vesměs dřevostavby s přizdívkou. Která je tam jen jako dekorace...

    Ty jižní státy, jestli mluvíš o ES tak je to jinak. Ti lidé už ty nemovitosti nevlastní, ale mají je banky. Oni byli nuceni se přestěhovat do nájmů v levnějších (většinou taky bankami vlastněnými) nemovitostech. A rozdíl oproti USA je ten, že tam ze dne na den ty nemovitosti klesli na ceně taky, což se zde bohužel nestalo a proto se trh nemůže tak rychle uzdravit.
    GECKO
    GECKO --- ---
    Hele, to je ale debata o hovne, zejmena DEVIL uplne nechapu, co tu chce rict vzhledme k tematu klubu a polozene otazce.

    THICKLY: No, pokud nechces byt otrokem hypoteky, mas spoustu moznosti... napriklad vyhrat prvni cenu ve sporce, vydelat spoustu penez nejakym legalnim zpusobem, bydlet v najmu, stat se bezdomovcem a tak.... ale pokud chces VLASTNI bydleni, pak ma ty prvni dve, pripadne muzisi koupit nebo postavit nejaky levnejsi dum. Toho lze dosahnout dvema zpusoby... jednak koupi pozemku v miste, kde jsou levne (ale bude to nejaka rit, ale treba ve Frydlanstkem vybezku, nebo na Jesenicku se jiste neco najde) a co se tyce domu, tak tam nizsi ceny dosahnes zejmena mensimi rozmery. Drevostavba (rozumne provedena) obecne neni levnejsi nez zdeny dum a obracene. Ekologicky dum, pod tim si lze predstavit ledacos... ja to pojimal tak, ze se snazim pouzivat lokalni materialy (drivi, mistni pila), ekologicle a relativne snadno recyklovatelne materialy (drevovlaknite desky, slamove desky na interier, konopna izolace do konstrukce) a obecne to koncipovat jako provozne nenarocny (vytapeni drevem a podobne).

    EPS jsem pouzival v mire minimalni, ale na nektere detaily ano, plastovou folii nemam vpodstate nikde, na strese hlinikovy plech, ktery je lehky a vecny... ale netvrdim, ze ot je jedina mozna cesta.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    CUKI: Vidis a ja v Anglii, zadnou drevostavbu nevidela, a jestli jo tak byla o cihlovana, ale je fakt ze jsem se po tom nepidila. I tak bych dum po anglicku rozhodne nechtela, krom toho ze vsechny vypadaji stejne a jsou mnohopatrove dle me jsou vseobecne domy v hroznym stavu, desitky let stary, neopravovany, rozvrzany a spinavy. O co vic se mi libi jak investujou a staraj se o verejnej prostor o to hur to vypada uvnitr, coz je dany, presne jak rikas, zivotnim stylem, lidi nakupujou levne v Primarku, veci kolikrat ani neperou,neopravujou rovnou vyhodi. Ale nechci bejt za specialistu, v Anglii jsem zila kratce, do lepsi spolecnosti jsem se nedostala :-)

    Americke budovy se mi take nelibi, jeden jak druhy, jak domecek ze sirek a vytapet ty obri prostory i pri lepsi izolaci bych take nechtela, ale opet dany jejich zivotnim stylem a prirodnimi zivly kolem. Jen jsem se chtela ujistit ze kdyz si tu clovek objedna drevostavbu ze to nebude to same v blede modrem.

    Co se mi libi je ze praded postavil dum sam, z veprovic, bez hypoteky a stoji do ted. Ale vytapet bych to take nechtela. Takze hledam jak bydlet a nebyt otrokem hypoteky na 30let a zaroven aby moje deti vedeli ze rajce neroste na strome a maso na plastovych taccich...asi jsme se zblaznila... ;-)

    Myslim ze ta situace v jiznich statech je dana tim, ze nemaji takovy socialni system, na duchody nemuzou spolehat a dum je kolikrat to jedinne co jim zustalo + obrovska nezamestnanost mladych, kteri ted bydli s rodicemi do 35let, rodice je musi zivit. Jsou hrdi, v domech bydli po generace a jsou schopni se velmi uskromnit tak aby neprodavali. Daleko vyhodnejsi je ted stavet nove, ci rekonstruovat, ovsem ceny pozemku nejsou o nic lepsi. Ale opet nejsem specialista/realitni makler/ sociolog.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam