• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DIOJANDREVOSTAVBY
    GECKO
    GECKO --- ---
    ENDRUE: Bezny EPS pod desku pouzit nemuzes, neni dostatecne pevny v tlaku a cely by to asi postupne sedlo. Drive se pod ploovouci desku na sterkovy loze pouzival XPS, ale ten je prave vyrazne drazsi.
    JADR
    JADR --- ---
    ENDRUE: bral jsem to kvuli tomu ze se to dela z toho recyklovaneho skleneneho odpadu relativne kousek od stavby do 40km. Delaji to v KV.
    Byl jsem se i kouknout na te lince kdyz jsme vraceli nejake big bagy.
    kupoval jsem asi 30m3. tusim za 1250czk/m3
    JADR
    JADR --- ---
    si to muzes porovnat vid... jako izolant to vychazi hur nez polys. ale cenu musis porovnat sam v navaznosti na to jaky polys pouzijes. ale cena za m3 je u penoskla nizsi - ale urcite si to vynasob 2x protoze to skoro 2x hur izoluje a pocitej i se zhutnenim penoskla - asi 1.33 nebo tak, presne si to nepamatuju. najdes to urcite na netu
    štěrk z pěnového skla Refaglass | Izolace-info.cz
    http://www.izolace-info.cz/.../penove-sklo/recifa-a-s/1346971-sterk-z-penoveho-skla-refaglass-p.html
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    JADR: Díky.
    JADR
    JADR --- ---
    ENDRUE: na polystyren jsem ani nekoukal, asi bude ale lip izolovat.
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    JADR: No, jde mi o to, jestli se rozvody nechrání proti kontaktnímu napětí od základové desky? Řikám si, že tlak na trubky bude velkej.
    Zase na druhou stranu, KG trubky jsou i v silnicích, tak by tlak mohly vydržet.

    BTW sem línej hledat a proto využiju Tvých zkušeností - pěnosklo vychází levěji než polystyren (při stejných hodnotách U)?
    JADR
    JADR --- ---
    ja vychazel z doporucenych zakladu dle dodavatele penoskla ktere delaji pobliz v KV. refaglass

    neco takovedleho:

    https://www.google.com/...0ahUKEwiRrcbumqzNAhVL6RQKHeaWBI8Q_AUIBigB&dpr=0.95#imgrc=M2vWwEhbBLOoQM%3A
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    JADR: máš založeno jako plovoucí na pěnoskle? To jsem kdysi viděl někde na netu a zaujalo mě to.
    Jaká je skladba a příprava "lože"?
    JADR
    JADR --- ---
    ENDRUE: ano mám založeno na desce, tj bez pasů. Co není jasného na rozvodech? Mám to dělaný klasikou z ht odpad a pe voda. Obojí jsem obsypal pískem , udělal jsem takový hrůbky aby to nepoškodilo kamenivo a pěnosklo. Hydroizolaci Fatra mám zespodu desky a na ty prostupy koupil takový speciální manžety
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    Zakládal tu někdo na desce? Zajímalo by mě, jak je to s rozvody (voda, kanalizace), které jdou pod deskou.
    GECKO
    GECKO --- ---
    CUKI: Jakej mas ten epoxid na stene? nejaka sterka nebo co? Odkaz? Cena?

    Mam na hydroizolaci stuk a na tom silikonovou fasadni barvu. Vodotesne to je, ale jednak to je relativne hruby (chyba, mel jsem ten stuk prebrousit) a pomerne spatne se to cisti, v pripade hrubsihomechanickeho zachazeni se to poskodi. Potreboval bych to nahradit necim, co je hladky a cisti se dobre.. ale obkladat to nechci...
    GECKO
    GECKO --- ---
    TSOH: No... ono to ma smysl hlavne na ochranu syrovyho dreva, drevo opravdu vyschly uz vetsine brouku (krom cervotoce) moc nechutna. Bezne se pouziva Lignofix, Bochemit, ja pouzival Katrit ale neco dela i DenBraven treba... Pozor, neni to jen o velikosti baleni, ale oo se to dost redi, a ve vysledku je rozdil, jestli to redis 1:20 nebo 1:40 celkem velkej... Vzal bych neco, co sezenes s nejlepsim pomerem cena/vykon. Drazsi jeou bezbarvy, zeleny nebohnedy jsou levnejsi. Barva tam ma smysl jen ten, ze je videt, dke to je osetreny, ale pokud ma byt konstrukce ve vysldku pohledova, potrebujes bezbarvy (pozor, i ten drevo trochu zabarvi dozluta).
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: je to jedno jak jsem psal je to tam jen pro tvůj dobrej pocit, Dlouhodobě to proti broučkům stejně nefunguje a pokud tam bude sucho tak ti stejně nic nehrozí. Stav tak aby tam to sucho bylo! kvalitní parozábrany, difuzně otevřené směrem ven... Dobře zastřešené s velkým přesahem a vyřešenou spodní hydroizolací..
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI:
    GECKO:
    dik... ted jeste koukam, ze aby to bylo jednodussi tak je hafo Lignofixů... :) http://www.lignofixshop.cz/lignofix-ochrana-dreva dle popisu mi to prijde vsechno podobny...
    nestudoval nekdo v minulosti rozdily ? (ja jsem je tam nejak moc nenasel)... vidim to na Lignofix E-Profi
    GECKO
    GECKO --- ---
    TSOH: Lepsi je, kdyz je aspon teochu oschly, pokud z toho kape voda, tak to nenasaje.. ale jak pise CUKI smysl toma predevsim na cerstvy rezivo.

    Stetcem to je o neco ucinejsi a mas mensi spotrebu, ale je topakarna a trva to dlouoho, bezny zahradni postrikovac se mi osvedcil... Jen to nejde delat ve vetru, to to pak mas vsude, jen ne na tom dreve :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: ano používá se hlavně na nevysušené dřevo, rozprašovačem je to rychlejší, štetcem je to účinější a bezpečnější. ideální je to namáčet v lázni, pak ta ochrana má alespoň trochu smysl.

    jinak nejlepší ochrana je sucho!
    TSOH
    TSOH --- ---
    Nevíte zda Lignofix jze aplikovat na nevysušené dřevo ? na pile mi byl doporučen zpusob aplikace rozprašovačem (než štětcem) to jen tak pro info...
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: no já to mám každou stěnu sprcháče jinak. Jedna je SDK na EPS, druhá je SDK OSB SDK dohromady pečlivě slepeno a prošrobováno a pak jen SDK na ocelovém roštu. Všechny rohy jsou překryvné (t.j. vedlejší stěna se opírá čelem i bokem) . všechny spoje a kouty přetmeleny s vlozenou páskou Straitflex: http://www.straitflex.cz/straitflex-original, kterou mohu jen doporučit. Na to kvalitní epoxidová penetrace a pak epoxid. Beton podlážky jsem smíchal s tou samou penetrací, kterou jsem použil na zbytek. Epoxid samotný má celkem 7 vrstev na tom jsem nešetřil. Narozdíl od Bílého místo zeleného SDK, kterej IMHO nemá smysl, protože ta odolnost je vcelku podobná a navíc nejmenší odolnost je stejně vždycky u těch spojů, takže to nemá cenu řešit.

    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    SDK na ten klasický kovový rošt, nebo přímo na OSB?
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    CUKI: jo, dělali jsme to taktéž, přecejen ta konstrukce pro sádroš nějaký pohyby pojme, cítil jsem to jako +
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam