• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HRANIKACONEV - Cooperative Network of European Volunteers - EVS, ex-EVS, Evropská dobrovolná služba a co pak?
    HRANIKA
    HRANIKA --- ---
    JERIDOO: Jeden muj kamos, delal jako svuj Future Capital dokument o takovych EVS ekoprojektech v ruznych zemi, zkus ho oslovit na FB - Jeremy Tremolieres (francouz), treba ti da nejakej tip, podle toho jakou chces zemi, myslim ze projel docela dost a ma jeste vic kontaktu.

    FEFERONIE: najit sending org je to nejmensi, nebot z toho maj dobry prachy:)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    JERIDOO: to by se ti možná líbilo v nějaké ekovesnici - tam EVS dost často bývá...tak si hlavně ujasni region a pátrej...:)
    Slyšela jsem o jednom Francouzovi, co byl v eko vesnici někde v tureckejch horách a prej docela drsný, on ani neuměl moc anglicky a byl tam v dost velké izolaci jen s třema dalšíma lidma...no, nakonec to zvládnul a vydržel:)
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    Approval date = datum schvaleni, v principu organizace si poda prihlasku u EU ze chce byt hostujici organizaci a pokud to EU schvali tak tada mame approval date, pro dobrovolnika je tato informace podruzna, muzes na jejim zaklade soudit jestli maji s hostovanim nejake zkusenosti a pod.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    GILLIATT: ok ok, děkuju za info!
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    No, bez sending org. to nejde. Asi jsem se ale uplne presne nevyjádřila s tím slovem "hledat" - prostě jsem si jednu vybrala na internetu, zavolala a bylo to. Sending org. by opravdu neměl být problém.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    GILLIATT: hledat sending org? bez toho to nejde? když o to nebude mít nikdo u nás zájem tak mam po srandě?
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    FEFERONIE: Jasně, že můžeš kontaktovat host organization přímo, já to tak udělala a teprv až se mi někdo ozval, jsem začala hledat sending organization.
    Ty approval date jsem taky moc nepochopila...
    JERIDOO
    JERIDOO --- ---
    Ahoj. Plánujeme v budoucnu vyjet na evs, zajímá nás hlavně alternativní zemědělství, přírodní stavby, eko/bio/enviro záležitosti a vůbec věci týkající se harmonického soužití člověka s jeho okolím - nemáte nějaký tip, kam zamířit?
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    Ahoj,

    vyhledávám na stránkách CONEV a nemám tušení co v tomto kontextu znamená approval date. Zkrátka a dobře hledám něco na rok 2011 a tohle mě mate.

    Dále mě zajímá, jestli je možné kontaktovat host organization přímo, když Inex daný projekt nenabízí.

    Předem díky!
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    BARUSHENA: byl jsem rok na EVS v Grenoblu. to je ale jih jen geograficky. co by tě zajímalo?
    HRANIKA
    HRANIKA --- ---
    Ja akorat byla na EVS s holkou z Toulouse a na workcampu s klukama s Marseilles:) Jinak Paradaika ma v tomhle prehled, ale nevim jak moc sem chodi.
    BARUSHENA
    BARUSHENA --- ---
    BAARKA: No já tam zatim nejedu ale mám to v plánu.. v září to budu chystat. trochu francouzsky umim ale nic světobornýho tak nevim jestli to bude dostatečný..každopádně dik:o)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    BARUSHENA: ja jsem tam puvodne taky chtela, ale kdyz mi neikdo nepodpovidal, tak jsem to vzdala, je tam velika konkurence, kazdopadne ti zavidim:))
    BARUSHENA
    BARUSHENA --- ---
    Čau, zajímalo by mě, jesli někdo nemá nějaké zkušenosti s EVS v jižní francii, větší města jako Marseille nebo Toulouce..pokud možno v sociálních službách...díky za info
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    nevite nekdo o nejakem EVS nebo jinem dobrovolnickem projektu, kde se resi socialni podnikani, alternativni ekonomie?? diky za tipy
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    JUASINHA: Teď koukám, že ses na to ptala někdy v listopadu, tak píšu trochu pozdě...)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    JUASINHA: Ahoj, mělo by to být do tří měsíců, ale moje žádost se podávala k 1.9., projekt byl schválen až v prosinci (dokonce napsali, že to bude do 4 měsíců od data podání žádosti) a pojedu až v březnu. No a řeším to zhruba od července. Takže asi dost záleží na konkrétním projektu.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    UNDERWORLD: hele to zalezi na destinaci a taky na neziskovce..Amnesty International bude asi vic atraktivnejsi nez no name kdesi..
    ja se byla na islandu, kde tech prijektu je asi pet a pul, takze se tam hlasi stovky lidi na projekt
    UNDERWORLD
    UNDERWORLD --- ---
    HRANIKA:
    ktery projekty jsou ty "atraktivni"?
    HRANIKA
    HRANIKA --- ---
    JUASINHA: ja podavala v cervnu a jela jsem v zari. tri mesice je standart, to co tvrdi tvuj znamej je nesmysl. zkus se vzit do role prijimaci organizace, ktery za den prijde mailem cca 5 (cim atraktivnejsi projekt tim vice zajemcu) ve finale temer totoznych nudnych prihlasek a podle toho zkus svoje CV a motivation letter trochu prikraslit, nikdo potom patrat nebude, ale musis se nejak zviditelnit. hodne bodne fotka, nejlepe nejaka akcni. a hlavne to nesmi vypadat ze jsi ten samej dopis poslala jeste na 20 dalsich projektu (i kdyz to tak bude, v tom je ten figl, staci pozmenit par slovicek). Good luck. EVS vzdycky byla byrokracie, ale definitely worth it!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam