• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAnti ACTA, Anonymous, protesty proti čemukoli, aneb kam se ten svět řítí...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ACTA Anti-Piracy Treaty Criticized by EU Parliament President
    http://torrentfreak.com/eu-parliament-president-criticizes-acta-anti-piracy-treaty-120212/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Predseda dodal, ze rovnovaha mezi ochranou autorskych prav a prav uzivatelu internetu neni "dostatecne zakotvena v teto smlouve."
    XAJA
    XAJA --- ---
    FEMUR: tak na to už predsa odpovedal klasik - proti všem:)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XAJA: otazka je, proti komu budou protestovat:-)
    XAJA
    XAJA --- ---
    FEMUR: ts, náhodou toto: "jsi historie, jsi omyl, jsi chyba systému" má potenciál. už to vidím na transparentoch protestujúcich:)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: sorry, ale kauzalita se propisuje jinak ... třeba slovy "a proto", "a díky tomu", apod. - nic takového jsem neřekl.

co ty všechno čteš mezi řádky - to je tvůj problém.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    "slíbil jsem jim - SZ se tehdy poprvé přehoupla přes 1%

:) jo opravdu to popisujes jako nahodu:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: prostě konstatuji fakta - v té větě není ani zmínka, že by tam byla kauzální souvislost. docela dobře to mohla být náhoda :-)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS:

"slíbil jsem jim (tehdy téměř nevolitelným) širší podporu, když modernizují svůj program směrem k free software... a SZ se tehdy poprvé přehoupla přes 1% "

ma smysl k tomu neco dodavat?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: to jsem neřekl :-) jen to, že ty body programu, které jsem jim tehdy "vnutil" (ehm, ehm... ), si tam tak či onak od té doby uchovávají. řekl bych, že dobrovolně :-) nevím, jestli je to "přisvojení" - každopádně, členství jsem odmítl zejména proto, že Zelení byli nulově organizováni online, na rozdíl od Pirátů... a já přeci jen žiju hodně online...

...a ve stejné vlně jako já se o tu stranu tehdy začal zajímat třeba jejich dnešní předseda Ondřej Liška...
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: aha takze zeleni na uspech vdeci tobe?:))) co si jeste prisvojujes?

XCHAOS: to je skvely:) ty mi chces zneprijemnovat pobyt na nyxu tim,ze kdyz budu blbcum rikat ze jsou blbci, tak ze se budes chovat jako jeste vetsi blbec nez ted? trochu blbost ne?:D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: to, co si zatím zažil, není nic, proti tomu, jak tě budu srát, pokud tě načapám, že někoho dalšího urážíš tak, jako mě.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: tedy, nemyslím, že ten program byl změněný "kukaččím" způsobem: nebo jestli myslíš, že oni ten program měli někde v šuplíku, a já jim tam tajně vložil odstavec (oni tehdy technologicky nebyli ani na úrovni PC s disketami... natož nějaký Internet :-) a oni to pak otiskli jako program... :-)

to už si fakt děláš prdel :-) slíbil jsem jim (tehdy téměř nevolitelným) širší podporu, když modernizují svůj program směrem k free software... a SZ se tehdy poprvé přehoupla přes 1% - připomínám, že to bylo před všemi těmi Patočky, Bursíky, apod.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: no jeste mi rekni ze veskere tve prispevky jsou jen zpusob jak me srat. spis je to prozaictejsi, tve bezne projevy jsou to cim mi kazis naladu:-) tak se tu nevzivej do nejaky situace jak se musis desne snazit:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: ale víš kolik mi to stojí úsilí, ti tu náladu kazit? myslíš mi za to někdo platí, nebo tak něco?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: "pochopitelně, než se nechám zapsat na kandidátní listinu nějaké strany, měl bych se seznámit s jejím programem ztotožnit se s tím."

a jak se toto shoduje s TEBOU proklamovanym zpusobem vstoupit do strany a kukaccim zpusobem implementovat vlastni program? viz tve expose v zelenych?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: jo aha, zkazis naladu, a to ze mi ji kazis pokazde kdyz neco napises, to nestaci?:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: "výhrůžka"? ale no tak.. říkám jen tolik, že jestli tě někde najdu, jak nejen mě, ale samozřejmě i jiným NYXákům bezdůvodně nadáváš do idiotů, tak ti tam zkazím náladu (nakolik mi to moderátor umožní)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XAJA: Pozor - já nejsem představitelem, ale jen řadovým členem Pirátské strany. Nemám žádnou oficiální funkci (na pražského místopředsedu jsem po svém volebním neúspěchu rezignoval, do republikového výboru jsem opakovaně nebyl zvolen - naposledy mi chyběl asi 1 nebo 2 hlasy ...).

Tady bych se rád odvolal na to, že masová účast v politickém životě je v západní Evropě v řadě zemí (např. Německo) zcela běžná a je pokládána za samozřejmou součást demokratického občanského života. U nás získalo "členství ve straně" zvláštní pachuť - ani ne tak kvůli kariérismu za Husákovy éry, ale také kvůli zmařeným kariérám v důsledku "vylučování" po roce 1968 - a především kvůli kauze násilného sloučení soc-dem s KSČ po roce 1948 (ti, kdo na protest proti sloučení vystoupili, se stali veřejnými nepřáteli č. jedna). Máme tedy specifikum země s poměrným volebním systémem, který je vysloveně stranicky orientován, v kombinaci s prakticky nulovou členskou základnou většiny stran (připomínám, že ze 3 stran dnešní vládní koalice se VV i TOP09 okamžitě po volbách uzavřely náboru nových členů - což je z hlediska základních myšlenek parlamentní demokracie na stranické bázi v podstatě absurdní, ovšem v zemi s mizivou poptávkou po členství ve stranách to nikoho netrápí - zřejmě všichni pokládají za normální, že politika se dělá tak, že "nadějný politik" si najme nějaké "křoví" do místní stranické organizace...)

Po roce 1989 existovala představa, že po vzoru prvotního spontánního Občanského Fóra mohou (nebo by dokonce měli) demokratickou politiku dělat nikoliv tradiční strany - ale spíše jakási masová občanská hnutí bez pevné struktury. Bohužel, tato inspirace směsí maoismu se "sověty pracujících" se ukázala býti slepou uličkou. Jak Občanské Hnutí (Občanská Demokratická Aliance byla od začátkou uzavřenější platformou, přípomínající spíše dnešní TOP09), tak následně Unie Svobody se projevily jako katastrofa pro "středový liberalismus" v ČR - a ten dnes prakticky neexistuje: máme post-bolševiky a "stranu vysokých daní" ČSSD - a kromě toho pak už jen několik odstínů více či méně snobského, euroskeptického konzervativismu s čirým lobbyismem bez barvy a příchutě.

Pirátská strana razí např. zásadu nazvanou Demokratické minimum - http://www.pirati.cz/wiki/program:minimum - pochopitelně, než se nechám zapsat na kandidátní listinu nějaké strany, měl bych se seznámit s jejím programem ztotožnit se s tím. Přijde mi rozumné požadavat, aby ostatní strany okopírovali podobné prvky naše programu - naší cílem není nutně vstoupit do politiky, ale rozhodně chceme, aby ostatní kopírovali náš program (já jsem ostatně programátor, že :-). Jsme strana zaměřená spíše na program, než osobnosti (jakkoliv Ivan Bartoš dokazuje, že i v takovém prostředí se může vynořit silná politická osobnost)

Abych to uzavřel: být členem nějaké strany neznamená nutně mít ambice týkající se aktivního vstupu do politiky. Je to prostě forma přímějšího a bezprostřednějšího vlivu na politické dění, než jednou za 4 roky chodit k volbám - to je celé. Ano, sice za Piráty kandiduji - ale já i moji "věrní voliči" jsme celkem smířeni s tím, že na nevolitelných místech kandidátky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: popravdě - předpokládám, že "můj elektorát" sleduje klub [ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] - tady vysvětluju ostatním, že je sice plně pochopitelné, pokud se mnou nesouhlasí nebo mi nevěří - ale nemusí mi kvůli tomu ještě nadávat do idiotů...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam