HITOMI: ne, nenahlížím :)
Já bych svůj vztah neměnila. Kdepak.
Můj partner bohužel občas nechodí domů z práce unavený tak, že mu stačí, že mu udělám čaj a sedne si k počítači. Bohužel. Někdy má v práci nápor několikadenní, případně několika týdenní. Za tu dobu prostě musím spoustu věcí řešit sama v sobě, spoustu věcí musím nějak sama rozhodnout, zaujmout k nim nějaký postoj a nevalit na partnera svý problémy. Spoustě lidem by tohle nevyhovovalo. Chápu, že si to vcelku neumíš představit. Nehledě na to, že do toho se nám už "pletou" děti a tak nějak jsou často důležitější věci, než potřeba zašukat si s někým jiným.
Ona je otevřenost a otevřenost... respektive - spíš ono sdílení veškerých pocitů, jak to asi máte vy, jestli chápu správně. To samozřejmě někdo může potřebovat a může mu to být příjemné. Zvláště pak ženě. Znám takové vztahy, zažila jsem to. Ano, je to příjemné. Ale není to jediný možný fungující a správný typ vztahu.
Není to o tom "bát se o něčem mluvit". Je to spíš o samostatnosti. (Ne, tím nechci říct, že jsi nesamostatná, ale pochybuji, že Ti můžu vysvětlit zkušenost, kterou nemáš - zatímco já tu tvou mám). Já se nebojím o věcech mluvit. Ale spíš se mnohem častěji rozhoduji, zda má některé věci smysl probírat.
A ano, všechno tohle je ovlivněno typem vztahu, sociální vrstvou a rozdělením rolí v rodině, příbuzenskými vztahy, dětmi a tak dál, z nichž jedno ovlivňuje druhé.