IVETA: volný vztah není řešením žárlivosti a majetnických pocitů. V zásadě si myslím, že je to jen odložení problému, pokud tyto vlastnosti dosahovaly té míry, že jste museli hledat nějaké řešení.
Jako Cowboy ani já nemám s manželem otevřený vztah, ale žárlivost, majetnictví, zákazy a příkazy od našeho života taky nepatří.
Pokud někoho miluješ a žiješ s ním, něco od něj očekáváš. Ono to bez toho nejde. Vztah to neničí. Vztah může zničit pouze tvůj přístup k takovému očekávání. Žárlivost je přirozená věc, sklon k majetnictví taky. A zrovna tak v těchto případech platí to, co jsem už řekla - záleží na míře a na tom, jak jsi ty sama schopna se s tím vypořádat.
Já nevím - já ve svým vztahu s manželem nepotřebuji nějaké dohody o tom, že můžeme šukat s někým jiným. Já se tímhle tématem prostě nezabývám. A nestojí mě to nějaké odříkání. Důvěřuju mu. A abych mu důvěřovala, nepotřebuji mu dávat svolení k tomu, že může píchat jinde. Že se to stát může? Ale jistě, jsem realista. Ale tak nějak si prostě myslím, že náš vztah stojí na pevnějších základech, než je je pták a vagína.
Kdyby za mnou přišel a zeptal se mě, jestli si může někde zašukat, mohl by se stokrát dušovat, že to neni z lásky, řekla bych "ne".
Kdyby to místo toho udělal, nechtěla bych to vědět.
Kdybych to to nedopatřením dozvěděla, určitě by mě to mrzelo a zlobila bych se.
Abych mu přestala důvěřovat, že náš vztah bere vážně a že je pro něj důležitý, musel by přestat dělat všechny ty ostatní věci, které dělá, aby nám s dcerou bylo dobře.
Nevím, jak to přesně má on. Ale věřím, že v zásadě podobně, protože si myslím, že pokud někdo žije v dlouhodobém a dobrém vztahu, k něčemu podobnýmu vždycky dojde.