• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CATZILLAVztah se ženatým / vdanou... aneb "Slibuje, že se rozvede..."


    Pro mnoho žen je ženatý muž ten pravý. Proč jsou okroužkovaní takovým lákadlem? Může vztah se ženatým vydržet dlouho? Intimní vztah se ženatým má mnoho výhod, ale také stejné, ne-li větší množství nevýhod.

    Proč ANO:

    Většinou mu nemusíte vařit.
    Uklízet, žehlit a prát už vůbec ne.
    Pokud se nechcete vázat, může to být ideální vztah.
    Ženatí a starší muži jsou prý zkušenější a rozumnější.
    Chodí za vámi jen za zábavou, a tak s ním nemusíte rozebírat jeho problémy v práci apod.

    Proč NE:

    Musíte se smířit, že vás vlastně podvádí s manželkou.
    Může vás dokonce podvádět ještě s jinou.
    Pokud má děti, těžko se budete smiřovat s tím, že mu tak trochu berete tatínka.
    Když se vztah prohloubí, je tu velký problém s případným rozvodem atd.
    Nemůžete se s ním příliš ukazovat na veřejnosti.
    Občas si může stěžovat na manželku.
    Pozor na pohlavní nemoci.
    Počítejte s tím, že Vánoce s vámi asi trávit nebude.

    Jak jste na tom vy? Jaké máte zkušenosti? Jde jen o sex, vypočítavost nebo o opravdovou lásku? Stojí to za to? Byli jste někdy v opačné pozici? Jaké je to být milenkou / milencem? A jaké být podváděnou / podváděným? Kdo vyhraje?

    V této diskuzi jsou vítání všichni ti, kteří chtějí sdílet zkušenosti (pozitivní i negativní) se "Vztahem se ženatým / vdanou". Zajímají mne všechny vaše názory, poznatky, poučení, zmoudření, nezmoudření :o), postoje, prostě náhled na věc... Upozorňuji však, že všechny urážlivé, vulgární či s tématem nesouvisející příspěvky budou smazány!!!!
    rozbalit záhlaví
    FANAE
    FANAE --- ---
    TANAIS: To ano. Ale znám pár lidí (no, opravdu asi jen jeden pár:), kteří jsou od sebe víc než deset let, ale manželé stále jsou. Taky se tomu divím, vzhledem k tomu že dnes jsou exekuce na denním pořádku.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FANAE: rozvod vůbec není o cáru papíru. Je to absoluteně nesrovnatelný se svatbou. Je to o dořešení situace, do které se člověk dostal. O zodpovědnosti ke stávajícímu partnerovi. Ono - důvěra je hezká věc, ale on se i jinak báječnej člověk, se kterým se rozejdu a nerozvedu, může dostat do problémů, se kterýma se pak můžu vézt já včetně mého nového přítele, kterej za to nemůže. Ten papír, který ti nakonec dají, je to nejméně důležité.
    FANAE
    FANAE --- ---
    BLONDYNKA: Dahl má očividně fajn a fungující vztah a hrotí že přítel není rozvedený a chce ho kvůli tomu opustit. Já to vidím tak, že fungující vztah, kde jsou oba spokojení je docela vzácnost, většinou lidi řeší hromadu kravin. A pro Dahl je ta "kravina" to, že by se její přítel mohl po třech letech vrátit k manželce, se kterou mají očividně vše uzavřené. A ty jí ještě řekneš, že jo, že je to jistý že o ní nestojí. To se mi prostě nezdá. Kdyby o ní nestál, tak je s bývalou ženou.
    Pokud to Dahl řeší z jiného než praktického hlediska tak se mi to zdá jen jako otázka nejistoty a nízkého sebevědomí.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FANAE: PS! jak t ymuzes vedet,ze ac manzelka se tvari,ze vse ok nechce podat zadost o rozvod, protoze i tak stale doufa,ze se jednou on vrati...
    AISHA
    AISHA --- ---
    rozvod, když jste dohodnuti, trvá 10 minut a stojí jen nějakej poplatek za podání žádosti, za potvrzení dohody o majetkovým vypořádání u notáře dá člověk možná stovku, to je všechno

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FANAE: na jednu stranu i chapu co rikas, ale co mi to tak rika o tom cloveku.. nechce se mu zarizovat vic nez je nutne

    ale jak muze byt vse uzavreno,kdyz jsou nadale sezdani - ono to neni o tom,dostat papir,ale manzelstvi je proste smlouva -pravnicky akt.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    FANAE: Víš co, mně to zdůvodňovat nemusíš, zjevně ovšem cítíš nějakou potřebu to vysvětlovat.... Zajímavé.
    FANAE
    FANAE --- ---
    BLONDYNKA: Když je mezi těmi partnery vše uzavřeno, a ani pro jednoho z nich to nemá význam (což očividně nemá, manželka má úplně stejnou možnost podat žádost o rozvod) - a žijí už víc než několik let odděleně, tak v tom opravdu nevidím žádný závazek, potácení se, ani zadní vrátka. Vidím v tom to, že se dvou lidem nechce zařizovat na úřadech víc věcí než je nezbytně nutné.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FANAE: tak to trosku prr, co majetkove a dedicke vyporadani se?

    jinak pokud uz nekolik nefunguju s manzelem/manzelkou ve spolecne domacnosti -kazdy ma svuj zivot -jediny duvod proc rozvod ne je ad a _majetek a penize v takove mire, ze by to proste bylo moc ad b - bod a - hrozi,ze zaplaves na dne orliku v betonovych botkach,ze
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    FANAE: Pro mě nejsou důležité ani tak cáry papíru, jako spíš to, co jimi deklaruji. Tvůj názor je úsměvný - jako přes kopírák názor každého, kdo nemá odvahu udělat něco naplno, zavřít si zadní vrátka. Každý, opravdu každý, kdo se takhle potácí, většinou trápí několik dalších lidí kolem sebe (bývalou manželku - manžela, nového partnera, děti, zbytek rodiny), se takhle vyjadřuje o těch "cárech" papíru.
    Pro mě jsou z jiného vesmíru lidi, kteří mají pocit, že zavázat se manželstvím (nebo dlouhodobým vztahem se vším všudy) nic neznamená a že je OK to chtít kdykoli zrušit ve stylu "už mě to neba, tak se rozejdem". Něco jako pocit odpovědnosti k ostatním, které jsem svou první volbou ovlivnil/a...to ti asi nic neříká.
    FANAE
    FANAE --- ---
    BLONDYNKA: Tak pro tebe jsou důležitý nějaký cáry papíru, pro většinu normálních lidí ne.
    (A to neříkám, že bych se nechtěla vdávat, ale to jen z toho důvodu že je to pěkná událost, ne kvůli tomu papíru)
    Ale jestli se díváš s rezervou na lidi co zažili víc než jeden rozchod tak to něco naznačuje (třeba že jsi z jiného vesmíru:)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    FANAE: Na debilní soudy jsi mohl myslet, než sis ji vzal, tak nemel.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LONESTAR: Řekla bych, že vypořádat staré účty a vyčistit stůl je racionální jednání, když k tomu přičtu, že tím dávám najevo novému partnerovi, že mi k tomuto kroku nechybí chuť ani odvaha, pozitiva narůstají.
    Tahleta tvrzení, že to není třeba a že o nic nejde atd. atd. považuju za alibistické a lenivé kecy. Ovšem, máš-li za sebou rozvod, od další ženy jsi odešel, žiješ (zřejmě) se třetí, budeme mít nutně na tyto věci rozdílný názor. Já jsem s věkem dospěla a stále dospívám ke smířlivosti s blbostma, které jsem kdysi řešila, na druhou stranu mám stále jasněji ve věcech, které jsou podle mého podstatné. Osobní ochota a odvaha vypořádat si věci a (mimo jiné) umět odejít z něčeho se vším všudy a jednou provždy, stejně jako ochota vstoupit do nového závazku naplno, bez starých restů a bez alibismů je pro mě jednou z nejpodstatnějších věcí v životě vůbec. Na druhou stranu pro mě je jak svatba, tak i rozvod (rozchod) natolik zavazující a zásadní životní krok, že na lidi, kteří mají obé za sebou více než jednou, se dívám už docela s rezervou.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    TANAIS: jeden rozvod už mám za sebou taky ;)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    No, já jsem toho názoru, že je dobrý mít zameteno před vlastním prahem v těhle věcech. Mně by vadilo žít s někým a myslet to s ním vážně a nebýt rozvedená. (Jeden rozvod za sebou už mám).
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    FANAE: řekněme že máme vyřešené obojí ;)
    s druhým odstavcem 100% souhlas
    FANAE
    FANAE --- ---
    LONESTAR: Tak racionální důvody je ten strach z dluhů a toho že budeš platit alimenty na cizí dítě, ale to už jí musíš znát ty dostatečně abys věděl že ti nic takovýho neprovede:)

    S rozvodem je to prostě jako se svatbou - hromada vyřizování k tomu aby měl člověk nějaký papír co mu stejně na nic není ;)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    FANAE: nebo 8 let (můj případ)
    racionální důvod proč se rozvést jsem dosud nenašel (ale třeba mi tady někdo poradí :))
    FANAE
    FANAE --- ---
    BLONDYNKA: Kravina. To že nechci řešit debilní soudy neznamená, že si tím nechávám otevřenou cestou vrátit se k manželce se kterou už nejsem tři roky.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    DAHL: Prostě tě zas tak moc nechce a nechává si prostor, co kdyby se naskytlo něco lepšího, co kdyby se chtěl vrátit k manželce, co kdyby se rozhodl být raději sám. Celkem nic v tom nehledej, moc bych na společné štěstí až do smrti s ním nespoléhala.
    AISHA
    AISHA --- ---
    DAHL: proč se s ním nerozvede ta jeho žena?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam