LONESTAR: Řekla bych, že vypořádat staré účty a vyčistit stůl je racionální jednání, když k tomu přičtu, že tím dávám najevo novému partnerovi, že mi k tomuto kroku nechybí chuť ani odvaha, pozitiva narůstají.
Tahleta tvrzení, že to není třeba a že o nic nejde atd. atd. považuju za alibistické a lenivé kecy. Ovšem, máš-li za sebou rozvod, od další ženy jsi odešel, žiješ (zřejmě) se třetí, budeme mít nutně na tyto věci rozdílný názor. Já jsem s věkem dospěla a stále dospívám ke smířlivosti s blbostma, které jsem kdysi řešila, na druhou stranu mám stále jasněji ve věcech, které jsou podle mého podstatné. Osobní ochota a odvaha vypořádat si věci a (mimo jiné) umět odejít z něčeho se vším všudy a jednou provždy, stejně jako ochota vstoupit do nového závazku naplno, bez starých restů a bez alibismů je pro mě jednou z nejpodstatnějších věcí v životě vůbec. Na druhou stranu pro mě je jak svatba, tak i rozvod (rozchod) natolik zavazující a zásadní životní krok, že na lidi, kteří mají obé za sebou více než jednou, se dívám už docela s rezervou.