• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZELENY_CAJSLACKLINE ------- aneb rovnovaha je moje druhe jmeno
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    LUNIX: ty kladky podle mě nemaj takovou nosnost .. krom toho si ještě myslim, že daleko menčí nosnost v tvým setupu bude mít ten kladkoblokant (nevim co konkrétně tam máš) v kombinaci s opletem :)
    LUNIX
    LUNIX --- ---
    tusi nekdo jak spocitat zhruba silu, ktera je nutna na napnuti Xm slackline?

    koukal jsem na tohle - 123m slackline a napinaj to na 16.5kN:
    http://www.youtube.com/watch?v=W5OvqacYsMQ

    nejslabsim mistem toho myho setupu jsou karabiny, ktery ustojej 23kN a pak taky popruh, kterej nevim kolik ustoji (ten originalni ze setu), ale koupil jsem novej na florenci v provaznictvi. je to pevnostni popruh 2.5cm sirokej a ma ustat 12kN, mam 35m, myslim ze tak odhadem by tuhle dylku mel ustat, ale radsi bych si byl jistej ;-) mimochodem chtej za nej 20Kc/m, coz je celkem ferova cena.
    HELLOMAN
    HELLOMAN --- ---
    LUNIX: hej, nice!!
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    LUNIX: valtrovky rulez :))))
    XYZ
    XYZ --- ---
    LUNIX: Pěkný železářství :-) Ale zase se to bude hodit na delší lajny. Jinak kobereček, nebo karimatka se hodí- nejen kvůli odírání stromečků, ale taky kvůli odírání smyc.
    LUNIX
    LUNIX --- ---
    slibena fota, dnesni riegrace:



    funguje to skvele, tuto ~15m slackline nebyl zadny problem v jednom cloveku napnout, ani odepnout. jeste musim poridit koberce, abych neodiral stromecky :-)
    WITTENBORG
    WITTENBORG --- ---
    hezky pekne, dobry audit.
    LUNIX
    LUNIX --- ---
    zitra budu nejak k veceru (asi od 17hod do nevim) v riegracich, tady: Loc: 50°4'45.13"N, 14°26'24.477"E tak kdyby nekdo mel cestu kolem, tak se klidne stavte :) uz jsem v sobotu testnul moje novy kladky a funguje to dobre, jen je jeste treba vychytat drobny musky.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KWJET: suprový video !!!!!
    KWJET
    KWJET --- ---
    kdyby to někoho zajímalo, taky tady je video z minulýho víkendu na cimbuří.. http://www.youtube.com/watch?v=rj4i2am6SoI

    HELLOMAN: u hostivařský přehrady v praze? ne, ale když se domluvíme tak není problém změnit lokál..
    HELLOMAN
    HELLOMAN --- ---
    chodite nekdo u hostivarsky prehrady?
    KWJET
    KWJET --- ---
    lajny praha dnes od půl 2 víktov.. seeya Q
    KWJET
    KWJET --- ---
    KROTITEL: no šárka je spíš dlouhodobej projekt - nejdřív se musí celej setup vychytat na zemi, chce to si tu lajnu aspoň párkrát přejít, protože zkoušet to na místě je peklo.. :D joa nevim jestli jsem to říkal, ale je to 55 metrů, takže celkem drsný.. hustokrutej prasakr :D ale případný zájemci maj samozřejmě možnost ozkoušet, jestli si troufnou..
    jinak dneska jdu na vítkov zkoušet novej hupcuk, tak doražte, budu tam cca od 12..
    seeya Q
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    KWJET: V tej Šárce to bude gdy??? beru sedák a smyce a tuhle jedinečnou situaci musim zkusit. jestli to je teda možný??? doufám že nebudu v hardworku.
    LUNIX
    LUNIX --- ---
    KWJET: nevim jestli dneska, ale urcite bych se nekdy prisel kouknout jak to delate a pochodit tez :-)
    KWJET
    KWJET --- ---
    ZISKEY: hned na kraji.. je to vidět už od mekdonaldu..
    LUNIX: lajna od ocúnu je fajn, ale na napnutí 15 metrů nepotřebuješ multiplyer, dvoukladky se hoděj (specielně ty od SBI se zabudovanym blokantem, ale daj se pořídit i levnější, od Campu jedna za cca 600,-) ale taky to jde bez nich.. je celkem dobrý pořídit si na natahování lajn do 30 metrů sehnat další popruh, klidně nějakej slabší, ale s malou průtažností a napínat lajnu přes něj.. prostě z něj uděláš single kladkostroj a cvakneš to do line-lockeru na lajně.. nevim jestli bych se chtěl tahat pokaždý s kladkama a všim železem kolem, když si jdu natáhnout 15ku.. jak píše xyz, možná lepší je pořídit hupcuk (2,5 tunovej vyjde na cca 600,- sám jsem si ho minulej tejden objednal na tahání delších macků), ale u něj je potřeba udělat soft-point, protože je taky celkem těžkej a hlavně z něj nemam dobrej pocit, když zůstane v systému.. což ale není žádnej problém, stačí hupcuk cvaknout do prusíku na lajně, napnout, zalockovat a povolit hupcuk..

    joa btw. dneska lajny praha cca od 5 na vítkově za barákem.. budem se smoldou ladit šáreckej setup.. tak přiďte pochodit.. ;)
    seeya online Q
    Q
    LUNIX
    LUNIX --- ---
    jsem zvedav, jestli se to nebude nejak blbe pretacet a taky jestli to pujde nejak rozebrat po pouziti ;-)
    LUNIX
    LUNIX --- ---
    XYZ: urcite je, on asi i ten zakladni zpusob napinani pres 4 karable funguje dobre a nestoji skoro nic. ja spis pocitam s tim, ze (skoro) vsechny ty veci vyuziju i jinak, nez na napinani slackline. jednu single velkou kladku uz mam, podle mych vypoctu mi chybi jeste jedna mala (300), jedna dvojita (1700) a jedna s blokantem (1500), coz se da prezit a krome te dvojite se urcite bude vse hodit i na jine pouziti.
    XYZ
    XYZ --- ---
    LUNIX: Není už lepší (levnější) sehnat nějaký starý 'hup-cuk'? Nějaký řetězový, nebo ocelo-lankový napínák? Když vidím tu hromadu kladek a tři (?) blokanty, tak to není zrovna levnej HW...
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    LUNIX: paráda !!! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam