Zdravim vospolok ;)
pred par rokmi som vlastnil dieselovu Rover 25tku. Po mojich (tiez individualistickych) Alfa Romeo autach to bol sice vykonovy skok dolu, ale co sa tyka spolahlivosti prijemne prekvapenie. Kedze to bol rok vyroby 200(4)5, tak kvalita spracovania nestala za moc (kadejake pazvuky, nedostatocne brzdy a nedovierajuce okno na spolujazdcovej strane), ale za dva roky a 50 tkm som nemusel v podstate do servisu.
Teraz (niekedy na jesen) by sa som rad pozrel po niecom väcsom a to Rover 75. Rad by som vedel ktory motor je v tej rade spolahlivy, nie prilis smädny a coho sa treba pri tomto modeli vyvarovat. Uz som trosku googlil a urcite sa musim vyhnut
automatickym prevodovkam, K-serii motorov (radove stvorvalce) a pripravit na obcasne problemy s
elektronikou, pohonnymi hriadelmi, zadnymi dverami a zatekajucim kufrom. Kedze mam ohraniceny budget, bude to starsie auto, vela jazdene a tak chcem vybrat motor, ktory zniesol aj 300 tkm bez masivnych investicii.
Zaujimave je ze sa ludia stazuju aj na BMW dieselove motory z rady 320D (E46)
link tu. Co si myslite o tych 2.0 a 2.5 V6 agregatoch, to su ich vlastne britske motory? Akej vybave sa treba vyhnut (automaticka klima? PDC, navigacia?) aby som s tym nechodil do servisu ako na piáno? Casto sa v automobilovych auditkach stazuju na znicenu spojku, je to konkretny problem nejakeho modelu alebo su poddimenzovane?
diky vopred za odpovede a sorry ak je to OT alebo repost.