• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    je v Kosirich-Pha 5. vypada dobre, je z roku 1939, jen zatim nema plastovy okna, novou koupelnu a pododbe. Jinak vsude puvodni dlazba-teraco nebo parkety ( ale nezrenovovany).
    Prave premyslim, co vsechno tam udelat,aby to slo eventualne pronajmout. Na spolubydleni to asi nedam, nechci mit prudu s vice najemnikama.
    GREVE
    GREVE --- ---
    NAVARA: Jak to souvisí?
    JANOCKA: Zkušenosti nemám, ale poradit snad můžu. Je ten dům ve vnitřní Praze? Jak moc špatně vypadá? Pokud tu rekonstrukci opravdu potřebuje, tak bude dost problém využít potenciálů domu a adresy, protože si to žádný boháč nepronajme. Ale můžeš to pronajmout pro spolubydlení, třeba tady na Nyxu. To ovšem vyžaduje hodně dobrou nájemní smlouvu a nutnost moc dobře si vybrat nájemníka. Každopádně s tím bude práce.
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    NAVARA: jo, jo
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JANOCKA: pred rekonstrukci - tedy na dobu urcitou?
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    mate nekdo zkusenosti s pronajmem rodineho domku? pred rekonstrukci, na hodne lukrativni adrese v Praze. co zvysuje cenu, co je podminkou atd atd....- diky!
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    GREVE: Nevidím problém v těch plastových oknech, ale v _nejlevnějších_ plastových oknech.
    GREVE
    GREVE --- ---
    NAVARA: Proč bych to dělal osobně? To by mě vyšlo 5x dráž.
    Po plastu netouží nájemníci, ale majitelé některých ostatních bytů. Ale jak říkám, je to krásný činžák ze sklonku 19. století a plastové okno na něm vypadá OPRAVDU nehezky. Oni totiž aby tam nacpali ty nejlevnější plasťáky, tak museli ty okna snížit o půl metru, a to ještě každý jinak. Opravdu nádhera.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GREVE: v tom "nechal jsem je" bude ten zasadni problem - kdyz to delas osobne, je to nechutny oser a vubec se tem najemnikum nedivim, ze touzi po plastu - udrzba minimalni.
    GREVE
    GREVE --- ---
    NAVARA: Musím, ačkoliv nevím jak moc osobně, protože v tom bytě nebydlím a bydlet nebudu. Nechal jsem je zrestaurovat (100 let starý špaletový secesní okna), a výsledek je, co se týče zvukové a tepelné izolace, srovnatelný s plastovýma oknama.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GREVE: ty se asi nemusis osobne starat o drevena okna? :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    Jo a jedná se o krásný secesní činžák v centru města a snem všech jednodušších majitelů je koupit si do bytů plastová okna (ty nejlevnější). Neexistuje způsob, jak jim to vymluvit.
    GREVE
    GREVE --- ---
    TRISSIE: Chtěli si schválit opravu fasády jednou velmi pochybnou firmou, která nabízela cenu o 50 tisíc nižší, ale se závazkem, že by měli na té fasádě reklamu 10 let zdarma!
    Přitom normální výnos z té reklamní plochy je asi 40 tisíc ročně.

Nehledě na to, že ta fasáda vůbec nepotřebuje opravit, a pokud ano, tak asi tak desátá v řadě. Bohužel domovní elektroinstalaci lidé nevidí a dokud jim ta elektřina funguje, tak je téměř nemožné je přesvědčit, že se to musí opravit. Slovům jako "revize" naprosto nerozumějí.
    RETAL
    RETAL --- ---
    GREVE: Co jsou někteří lidé schopni vymyslet?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GREVE: copak, hádali se o to, že když elektřinu za provoz výtahu platí až vlastníci od třetího nadzemního patra výš, tak by se měly dveře ve druhém nadzemním zaletovat, aby ho ti, co za provoz neplatí, nemohli používat? (nevymýšlím si, tohle se pravidelně už pět let probírá u nás...)
    GREVE
    GREVE --- ---
    COWBOY: To fakt nevim, protože jsem na schůzi družstva nikdy nebyl. Ale řekl bych, že to bude asi úplně stejné.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    GREVE: Je to velký rozdíl oproti schůzi družstva?
    GREVE
    GREVE --- ---
    Uf, tak jsem včera prožil jednu moc povedenou schůzi společenství vlastníků a začínám si myslet, že pro vlastnictví bytové jednotky by měly být podmínkou IQ testy s nadprůměrným výsledkem. Co jsou někteří lidé schopni vymyslet, to je neuvěřitelné.
    PABLOPICASSO
    PABLOPICASSO --- ---
    typ - jdu z regulace a najednou sem v jinem svete, ja to s vama zkusim..
    jen stek, nenapada mne moc typu a to s lidma delam stale.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Nějak mě momentálně nenapadají další typy nájemníků. Mátě někdo nějaký nápad?
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    Jen nápad, mohl by byt na nastence odkaz na stranky MMR, kde je aktualizovany ObzZak a posledni aktualizace k deregulaci?
    Je tam dost zajimavych informaci...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam