• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    HARALD
    HARALD --- ---
    NAVARA: díky
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HARALD: koukl jsem se na smlouvy a skutecne to nemusi byt nutne TS (na strankach tech nasich se toho zacatkem 2006 zrikaji) - tipuji pro Tebe Prahu, tudiz http://www.mariuspedersen.cz/?firm=1&menuid=&node=35
    HARALD
    HARALD --- ---
    NAVARA: Co přesně to znamená? Po zadání do google vyjedou desítky odkazů a při náhodném výběru nic, co by sedělo na objednávku popelnic.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HARALD: Technicke sluzby
    HARALD
    HARALD --- ---
    Poraďte, prosím. Kde se objednávají popelnice?
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: Opravdu si myslíš, že rozptyl cen je tak vysoký? Plus mínus pětistovka přece nic není, průměr je kolem 5 tisíc a to je to, co chceme vědět. Nemá ten byt za 4 tisíce nějaké nevýhody? A není ten za 5500 trochu lepší než ostatní? V něčem to být musí, ale i tak existuje nějaký průměr.
    Když se podívám na ceny v Praze, tak tady zas takový rozptyl není. Byt, který jsem popsal, přináší vždycky zisk kolem 7-8 tisíc, a je celkem jedno, kde se nachází. Jak říkám, netroufl bych si dělat podobnou mapu pro nákupní ceny bytů, protože tam jsou rozdíly opravdu obrovské a někdy ne úplně pochopitelné. Ale pronájmy se chovají jinak.

Ústí nad Labem - 4000 Kč.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    GREVE: nevím, nevím.. srovnatelný byt v Liberci pronajímám v Liberci za 4000, 5000, i 5500 Kč .. záleží taky na lokalitě, ostatních sousedech, patře domu apod... tyhle mapy jsou mediálně oblíbené v tisku, ale v praxi k ničemu. ten rozptyl cen je tak veliký, že je to nepoužitelné
    GREVE
    GREVE --- ---
    Přemýšlel jsem, jestli by šla udělat i mapa nákupních cen takového bytu. Ale zdá se mi, že při prodeji je cena ovlivňována mnoha faktory, které nejdou nijak zobecnit. U pronájmu se to tak moc nezohledňuje (například stav domu).
    GREVE
    GREVE --- ---
    Což takhle si udělat cenovou mapu pronájmů v ČR?

Jestli máte někdo zkušenosti s cenou pronájmů v některé obci, tak neváhejte a podělte se o ni. Modelem nám budiž:
    byt 1+1, cihlový, kolem 45m2, po částečné rekontrukci (modernější koupelna a wc, funkční topení a okna), v normální lokalitě (ne úplné centrum, ne periferie), bez závad i bez velkých výhod. Pronajmutelný za tuto cenu v krátké době, s možností vybírat si nájemníky.
    Jde o cenu, kterou dostává majitel. Tj. bez jakýchkoliv poplatků za služby spojené s užíváním bytu a bez fondu oprav. Jestli fond oprav neplatíte, odečtěte 20 kč za metr.

Dovolím si začít:
    Praha - 7-8 tisíc Kč.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    pokud jsou tu hypo poradci...
    za mesic mam konec fixacniho obdobi, bytovy dum obsahuje 11byt jednotek, hodnota cca 14-18M, zustatek hypoteky je 1,96M, nabidka KB na rocni fix je 5,71%.
    Muzete nabidnout neco lepsiho? chci jednolety fix...
    jinak placení vždy bez problémů bez nejmenšího prodlení, patřím mezi VIP klienty pobočky, jištění.. pojistka KOOP s vinkulací a zástava na katastru
    GREVE
    GREVE --- ---
    Nevíte někdo, v jakém stádiu je ta novela zákona o převodu družstevních bytů do vlastnictví?
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    GREVE: doporucuji kombinovany postup... řvaní na ní... třeba vypadne rychle a ušetříš čas, doporučené dopisy.. podklad pro případný soud, pokud nevypadne dobrovolně....
    GREVE
    GREVE --- ---
    Tak mi právě jedna moje nájemnice nezaplatila nájem a nezvedá mi telefon. Ani nikdo z jejích dvou synů. Vypadá to, že budu muset poprvé vyhazovat...
    Nevím, jestli mám zvolit metodu doporučených dopisů, nebo si to tam s ní jít rovnou vyříkat.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DALLILA: co treba osobni zkusenosti typu "popisovane vyhovuje 90% pripadu"?
    STHENO
    STHENO --- ---
    GREVE: plati mozno pre nejakych robosov imho.
    GREVE
    GREVE --- ---
    8. Slováci
    Pozitiva: Velmi zvláštní východoevropské etnikum. Je možné na nich požadovat obrovské nájemné či jim pronajmout byt v horším stavu. V tom jsou podobní studentům, ale s tím rozdílem, že Slováci jsou i starší (studující bydlí většinou na kolejích).
    Negativa: Nejde o dlouhodobý pronájem, při nejbližší příležitosti odjedou úspěšní Slováci dále na západ, neúspěšní zpátky na východ. Odkývají jakékoliv podmínky pronájmu, ale ne vždy se jimi řídí. V bytě jich bude bydlet pravděpodobně hodně, většině Slováků je cizí pojem šetření vodou a energiemi a jen velmi těžkou chápou přímou úměru mezi spotřebou a výší poplatků.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    zdar, mate nekdo odkaz na nove upraveny Obc.zak - par.71 o ukonceni naj.smlouvy bez privoleni soudu? dekuji
    GREVE
    GREVE --- ---
    Nevlastníte někdo byty v Teplicích?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    vyborne! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam