• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    GREVE
    GREVE --- ---
    Tak mi právě jedna moje nájemnice nezaplatila nájem a nezvedá mi telefon. Ani nikdo z jejích dvou synů. Vypadá to, že budu muset poprvé vyhazovat...
    Nevím, jestli mám zvolit metodu doporučených dopisů, nebo si to tam s ní jít rovnou vyříkat.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DALLILA: co treba osobni zkusenosti typu "popisovane vyhovuje 90% pripadu"?
    STHENO
    STHENO --- ---
    GREVE: plati mozno pre nejakych robosov imho.
    GREVE
    GREVE --- ---
    8. Slováci
    Pozitiva: Velmi zvláštní východoevropské etnikum. Je možné na nich požadovat obrovské nájemné či jim pronajmout byt v horším stavu. V tom jsou podobní studentům, ale s tím rozdílem, že Slováci jsou i starší (studující bydlí většinou na kolejích).
    Negativa: Nejde o dlouhodobý pronájem, při nejbližší příležitosti odjedou úspěšní Slováci dále na západ, neúspěšní zpátky na východ. Odkývají jakékoliv podmínky pronájmu, ale ne vždy se jimi řídí. V bytě jich bude bydlet pravděpodobně hodně, většině Slováků je cizí pojem šetření vodou a energiemi a jen velmi těžkou chápou přímou úměru mezi spotřebou a výší poplatků.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    zdar, mate nekdo odkaz na nove upraveny Obc.zak - par.71 o ukonceni naj.smlouvy bez privoleni soudu? dekuji
    GREVE
    GREVE --- ---
    Nevlastníte někdo byty v Teplicích?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    vyborne! :)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    TOMAS: vládu podržíme !! :)
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    tak tak
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    T_Y_L: ano, prvni odstavec je blud.
    Do konce roku je nalajnovany postup deregulace, nyní jsou cca 25%-40% nárůsty. ALE co bude pak nikdo neví, a neverim, ze to vlada uvolni uplne.. osobne cekam dalsi dvoulety cyklus postupne deregulace jako je nyni...
    Pri soucasnem postupu se regul. nájem na zhruba 60% neregulovaného. ( 2+1 4000Kč regul - a 6000Kč neregul) pak by se tedy navysil o 50%, coz by mohlo polozit vladu..jakoukoliv, a to si politici asi nerisknou
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    LUCKYSWEETY: Nejsem ani na jedné straně barikády tohoto problému, takže to nemám nijak prostudováno do hloubky.

Takže proti tvému "argumentu" s válčícím Hurvínkem bych postavil tento článek.

http://www.mesec.cz/clanky/deregulace-najemneho-strasak-nebo-spasa/

GREVE: Je to tedy tak, že úvodní odstavce výše uvedeného článku jsou nepravdivou/chybnou interpretací zákona?
    T1B
    T1B --- ---
    Nabizime pronájem kanceláře 2 místnosti v přízemí domu na Žižkově s kuchyňkou a vlastním wc. Snadná dostupnost MHD.41 m2 cena cca 8000kč,
    Kontakt: iure@iure.cz tel:222 515 564
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    GREVE: proc? on to zavinil.... a ja bych platil bance daleko vyssi penale, kdyby uvery neodesli vcas a v plne vysi, nez uctuju jemu...jsem na nej vlastne hodny.. :-)
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    T_Y_L: si to predstavujes jak hurvinek valku ,)
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: A stalo se ti, že se kvůli tomu penále nájemník naštval a odstěhoval?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    GREVE: Ve smlouvach mame penale taky procento denne, ale zatim jsme to nemuseli nikdy pouzit, mame tu samy slusnaky ;) jen jednou jsme tu meli tenhle typ lidi (platili najem, ale vubec neplatili sluzby, ktery jsme s nima meli dohodnuty pausalem) a ty jsme vyhodili. *nakonec* sice vzdycky zaplatili, ale proste to za tu prudu nestalo, kazdej mesic jsme na sebe na chodbe rvali ;)
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    GREVE: mam 50,- Kč za každý den prodlení... porpvé to prominu, ale připomenu, pak už to vybírám...
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: Ve smlouvě mám procento denně. Zatím jsem to nikdy nevymáhal. Ale mě zajímá, jak to máš ty, nebo někdo jiný. Nejde o to, co je ve smlouvě, ale jak tvrdě jste zvyklí postupovat a jaké to má výsledky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam