• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    GREVE: jedná se o prostor přístupnej přímo z ulice, prostě na úrovni země je to v činžáku. Taková místnost s průchodem asi až na zahrádku. Může to mít tak 50 - 60 m2, plus kuchynka, hajzlíky. Vzadu jsem nebyl, takže s tou zahrádkou možná kecám.

Abych vnesl světlo do temnot, ptám se proto, protože se snažím přijít na to, kolik je solidní cena za prostor o kterej bych měl za jistých okolností zájem. Víc nic.
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    TOMAS: nic tam nepronajímám.
    GREVE
    GREVE --- ---
    JADER_NOMAK: To dost záleží na tom, jak to vypadá. V normálním případě bych řekl 250-300 Kč.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    JADER_NOMAK: a co tam pronajimas za prostory ???
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    zdravím,

prosím, mohl by mi někdo říct (jestli to vůbec jde odhadnout) kolik se řádově pohybuje nájemné nebytových prostor na Žižkově, konkrétněji ul. Vlkova, Bořivojka, atd. Díky
    THEIA
    THEIA --- ---
    GREVE: pobavilo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nemáte někdo kontakt na rozumného daňového poradce, který se vyzná v nemovitostech? Zatím potřebuju spíš jen konzultaci, DP jsem schopná zbastlit sama, ale nejsem si úplně jistá u pár věcí...
    BULKA1
    BULKA1 --- ---
    Ahoj, mám prosbičku o radu... Známá pronajímá byt na Flóře a od června tam má nějakou polku, co učí jazyky ve škole - sympatická to pani, ale jaxi zaplatila nájem jen za červenec a srprn a dál se jí jaxi nechce - nezvedá telefon, nereáguje na zvonek ani neotvírá...jak vyhazuje nájemník tak aby nebyl porušen nějakej zákon? Policie se na ní vykašle.. ( jinak ve smlouvě je to podchycený, že pokud neazplatí - končí smlouva týden od neuhtrazení nájmu )
    Díky Moc( kdyžtak pošta prosím:)
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Objednávají se u firmy, která má danou oblast co se svozu odpadu týká na starosti. A může to být leckdo, místní úřad by měl poradit
    HARALD
    HARALD --- ---
    NAVARA: díky
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HARALD: koukl jsem se na smlouvy a skutecne to nemusi byt nutne TS (na strankach tech nasich se toho zacatkem 2006 zrikaji) - tipuji pro Tebe Prahu, tudiz http://www.mariuspedersen.cz/?firm=1&menuid=&node=35
    HARALD
    HARALD --- ---
    NAVARA: Co přesně to znamená? Po zadání do google vyjedou desítky odkazů a při náhodném výběru nic, co by sedělo na objednávku popelnic.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HARALD: Technicke sluzby
    HARALD
    HARALD --- ---
    Poraďte, prosím. Kde se objednávají popelnice?
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: Opravdu si myslíš, že rozptyl cen je tak vysoký? Plus mínus pětistovka přece nic není, průměr je kolem 5 tisíc a to je to, co chceme vědět. Nemá ten byt za 4 tisíce nějaké nevýhody? A není ten za 5500 trochu lepší než ostatní? V něčem to být musí, ale i tak existuje nějaký průměr.
    Když se podívám na ceny v Praze, tak tady zas takový rozptyl není. Byt, který jsem popsal, přináší vždycky zisk kolem 7-8 tisíc, a je celkem jedno, kde se nachází. Jak říkám, netroufl bych si dělat podobnou mapu pro nákupní ceny bytů, protože tam jsou rozdíly opravdu obrovské a někdy ne úplně pochopitelné. Ale pronájmy se chovají jinak.

Ústí nad Labem - 4000 Kč.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    GREVE: nevím, nevím.. srovnatelný byt v Liberci pronajímám v Liberci za 4000, 5000, i 5500 Kč .. záleží taky na lokalitě, ostatních sousedech, patře domu apod... tyhle mapy jsou mediálně oblíbené v tisku, ale v praxi k ničemu. ten rozptyl cen je tak veliký, že je to nepoužitelné
    GREVE
    GREVE --- ---
    Přemýšlel jsem, jestli by šla udělat i mapa nákupních cen takového bytu. Ale zdá se mi, že při prodeji je cena ovlivňována mnoha faktory, které nejdou nijak zobecnit. U pronájmu se to tak moc nezohledňuje (například stav domu).
    GREVE
    GREVE --- ---
    Což takhle si udělat cenovou mapu pronájmů v ČR?

Jestli máte někdo zkušenosti s cenou pronájmů v některé obci, tak neváhejte a podělte se o ni. Modelem nám budiž:
    byt 1+1, cihlový, kolem 45m2, po částečné rekontrukci (modernější koupelna a wc, funkční topení a okna), v normální lokalitě (ne úplné centrum, ne periferie), bez závad i bez velkých výhod. Pronajmutelný za tuto cenu v krátké době, s možností vybírat si nájemníky.
    Jde o cenu, kterou dostává majitel. Tj. bez jakýchkoliv poplatků za služby spojené s užíváním bytu a bez fondu oprav. Jestli fond oprav neplatíte, odečtěte 20 kč za metr.

Dovolím si začít:
    Praha - 7-8 tisíc Kč.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    pokud jsou tu hypo poradci...
    za mesic mam konec fixacniho obdobi, bytovy dum obsahuje 11byt jednotek, hodnota cca 14-18M, zustatek hypoteky je 1,96M, nabidka KB na rocni fix je 5,71%.
    Muzete nabidnout neco lepsiho? chci jednolety fix...
    jinak placení vždy bez problémů bez nejmenšího prodlení, patřím mezi VIP klienty pobočky, jištění.. pojistka KOOP s vinkulací a zástava na katastru
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam