• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    PAT_POMETLO
    PAT_POMETLO --- ---
    GREVE: Až jí kšefty nepokvetou a nebude mít na nájem, tak ti zdarma vyloží karty, kde se dozvíš, jak to bude s placenim.. :))
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: Syn má příjmy, je normálně zaměstnaný. A kartářka má příjmy dva - ze sociálky a z karet :-) Zapomněl jsem napsal, že i když byla trochu zvláštní, tak byla v podstatě velmi milá. Kdyby mi za chvíli poté nebyl přišel téměř ideální nájemník, tak bych jí ten byt fakt pronajal.
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    TOMAS: No, kartářky můžou mít klidně stabilní příjem :-)

Kdybych měla chuť jí ten byt pronajmout, tak bych to asi i udělala. Samozřejmě s dobře postavenou nájemní smlouvou, ale ty myslím Greve produkuje (pokud jsem to dobře pochopila, tak bytů pronajímá dost).
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    JAZZZ: sem s ní, to se nasmějem ... :-) pronajímám jeden celý dům cikánům, jsem v klidu .... celkem maj 10bytů
    A zalozim si interni smernici, ze pronajimam byty pouze pracujicim a s max. 2 detmi. Ostatni musi dat kauci 50.000 a za kazde dalsi dite se plati kvuli vetsimu poniceni 1000 Kc mesicne... a mas svatej klid
    GREVE: jinak nájemnice, která nema stabilní zajisteny prijem, se synem bez prijmu-ktery ale penize vyzaduje, a ktera nema v sobe naucene platit standartni najem? .... Na 90% to bude prusvih... po 2mesicich se zacne zpozdovat s placenim, po 4 prestane, a z bytu dobrovolne neodejde, takze leda soudni vystehovani.. (nebo porusit zakon a vystehovat babu s pomoci party siláků)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    TOMAS: podle Spidolvy smernice ktera se pripravuje v bruselu, budes muset po jejim schvaleni dokazat ze si ji tim nediskriminoval..
    GREVE
    GREVE --- ---
    JIXIPEN: Kauci měla u sebe hned na první prohlídce, a to dokonce ve DVOUSETKORUNOVÝCH bankovkách (deset tisíc kč)!

Abych pravdu řekl - jakkoliv se mi to zdá absurdní - měl jsem sto chutí jí ten byt hned pronajmout, jen tak pro legraci :-))
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    GREVE: Kdyby ji někdo z mých známých znal (nebo já sama) a řekl, že je ok, pak asi jo. Tady je totiž asi i ten problém, že nebude mít na kauci.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    GREVE: Lol, celkem zbytecna otazka...
    GREVE
    GREVE --- ---
    Pronajali byste byt postarší cikánce s plnoletým synem, která je na první pohled trochu bláznivá, živí se vykládáním karet, utíká od svého manžela, který je alkoholik a dlužník, a celý život žila v regulovaném nájmu? :-)
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    HLUCHEJ: Ale tu babku by za minulého režimu nikdo nevyhazoval... jen by jí tam možná nastěhovali nájemníky. Pokud by to bylo jen trošku možné.

Jen si to bohužel nikdo pořádně nepamatuje - že bydlení bylo úplně pro všechny a bez problémů - protože pokud měl někdo náhodou "moc" metrů, tak se musel chovat "soudružsky". Rodiče mají dost šíleně postavený dům - tak, aby to nešlo přestavět na 2 bytové jednotky, protože kdyby to šlo, tak by jim tam ty nájemníky klidně nastěhovali. Partnerova rodina měla víkendový a prázdninový domek. Po dosti silném výstupu na úřadě jim dokonce 2 místnosti nechali (kuchyň a pokoj) a nájemníky nastěhovali jen do zbytku (2 místnosti).
    HLUCHEJ
    HLUCHEJ --- ---
    DR_Z: Dekuju za link. Je to opravdovy "skvost". Tezko se k panu Křečkovi slusne vyjadrit :-( (haze tam teda zajimavy xichtiky :-))
    Jakozto najemnik v trznim me teda dostava, ze zenska s rodinou zustava v byte, kde ji to hnije. Babka si pro zmenu stezuje, ze plati 9,5kkc za byt 85m2, kde bydli SAMA.
    Jako student bydlim v 2+kk (kolem 45m2) s dalsima 3 studentama a platime 12kkc.
    Na to, abych tam byl sam, nemam, tak proste bydlim s dalsima...

Snad zname filmy z doby minule, kde byly mlady rodiny jeste s rodicema v jednom malym panelakovym bytu, tak at ted nedelaj takovy halo, ze babicka musi dozit sama v byte, kde zije XX let...
    GREVE
    GREVE --- ---
    DR_Z: Celkem pěkná diskuze. Je vidět, že Křeček je opravdu dement :-)
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    GREVE: jedná se o prostor přístupnej přímo z ulice, prostě na úrovni země je to v činžáku. Taková místnost s průchodem asi až na zahrádku. Může to mít tak 50 - 60 m2, plus kuchynka, hajzlíky. Vzadu jsem nebyl, takže s tou zahrádkou možná kecám.

Abych vnesl světlo do temnot, ptám se proto, protože se snažím přijít na to, kolik je solidní cena za prostor o kterej bych měl za jistých okolností zájem. Víc nic.
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    TOMAS: nic tam nepronajímám.
    GREVE
    GREVE --- ---
    JADER_NOMAK: To dost záleží na tom, jak to vypadá. V normálním případě bych řekl 250-300 Kč.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    JADER_NOMAK: a co tam pronajimas za prostory ???
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    zdravím,

prosím, mohl by mi někdo říct (jestli to vůbec jde odhadnout) kolik se řádově pohybuje nájemné nebytových prostor na Žižkově, konkrétněji ul. Vlkova, Bořivojka, atd. Díky
    THEIA
    THEIA --- ---
    GREVE: pobavilo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nemáte někdo kontakt na rozumného daňového poradce, který se vyzná v nemovitostech? Zatím potřebuju spíš jen konzultaci, DP jsem schopná zbastlit sama, ale nejsem si úplně jistá u pár věcí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam