• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí
    HLUCHEJ
    HLUCHEJ --- ---
    Ahoj, mozna zde ma nekdo zkusenosti a mohl by nam chytre poradit na tento dotaz:
    [ HLUCHEJ @ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]

diky
    MISERY
    MISERY --- ---
    PAT_POMETLO: no...o tom, v jakym stavu je trouba, snad radsi ani nemluvim...
    Ted jsme do jednoho bytu dali uplne novy krasny dvere na zahradu (proskleny) s tim, ze se daj pouzit i jako vetracka a novy okno, pomalu se bojim, nekoho tam nastehovat... :(
    PAT_POMETLO
    PAT_POMETLO --- ---
    MISERY: Nám nechala jedna dáma kromě jiného v uplně zasraný, neumytelný troubě pekáč s nedožranym plesnivo-shnilym kuřetem..
    Samozřejmě nezaplatila poslední nájem.
    MISERY
    MISERY --- ---
    No a jak bys je vyhodil, kdyz meli na zahrade spoustu kramu a ja jsem chtela, aby si to odvezli...takze si to odvezli, ale teda stejne tam hromada bordelu zustala...uz jsou pryc, ale kdybyste to videli, v jakym stavu to opustili.... :-( Okno rozbili, na nekterejch mistech chytila tapeta plisen, nastesti na to funguje docela dobre to savo proti plisnim, prkynko od zachodu je rozlamany, plovouci podlaha na nekterych mistech vytrhnuta...a 2letej prach, ta zenska tam snad vubec neuklizela...a to kdyz se tam stehovali, tak kdyz jsme se jen tak bavili, tak rikala, jak by nedavala do oken zaclony, ze se v tom drzi prach a neni to dobry pro dite (mela v ty dobe asi dvouletyho kluka)....a pritom tam nikdy neuklidila...HRUUUZA! Nejradsi bych jim nakopala...
    GREVE
    GREVE --- ---
    MISERY: Já bych je teda asi vlastnoručně vyhodil už na konci toho měsíce, který mají zaplacený.
    Nevim, jestli má smysl se soudit, ale nějaký psychický teror by to asi chtělo.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Mam dotaz, co delate s najemnikama, kteri chteji odejit, ale nechteji uz zaplatit posledni najem s tim, ze tam preci maji kauci, ale byt prenechavaji v temer dezolatnim stavu? Ma cenu se s nima soudit?
    GREVE
    GREVE --- ---
    Ale přitom by to mělo být naopak, když nikdo byty nekupuje, tak by si je mohl aspoň pronajímat. Opravdu zvláštní.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    GREVE: to je bohuzel pravda...
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    GREVE: jo tak to souhlasim, ale to mě přišlo vždycky .)
    GREVE
    GREVE --- ---
    DAMIAN: Je málo normálních nájemců. Prý dneska na prohlídky chodí hlavně blázni, pošukové a podvodníci. Ceny jdou dolů, ale nějak to nepomáhá.
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    GREVE: jak to myslíš zoufalá? že není dost nájemců nebo bytů k pronajmutí ?
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: No je to prostě zvláštní, mít najednou tolik volných bytů, i když chápu, že stát se to může. Já osobně s tím problémy nemám, ale situace na trhu pronájmů je teď prý zoufalá.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    GREVE: pročpak podezřele? :-)
    no, množí se počty neplatičů.... vlastně 2 byli neplatiči, 1 šel do menšího a poslední si dostavěl konečně svůj barák po 4 letech :-)
    GREVE
    GREVE --- ---
    TOMAS: Pročpak tolik volných bytů? To vypadá podezřele.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    Mám zase pár volných bytů, zájemci do pošty. prednost maji dlouhodoby najemci:

3+1 Jablonec, V Aleji 8
    nove gamaty, cast.nova plast.okna, I.NP, 70m2, k dispozici zahrada. volné od 1.7.
    Nájem 6500 +300/osobu záloha voda+chodb.proud
    Kauce 2nájmy

1+1 Liberec, Šlikova 225
    nové gamaty, plast.okna, kuch.linka, lednice, rohový světlý byt, III.NP, volné ihned
    Nájem 5000 +300/osobu záloha voda+chodb.proud
    Kauce 2nájmy

2+1 Liberec, Šlikova 225
    nové gamaty, plast.okna jsou objednané, opět rohový světlý byt, I.NP, volné ihned
    Nájem 6000 +300/osobu záloha voda+chodb.proud
    Kauce 2nájmy

3+1 Liberec, Šlikova 225
    nové gamaty, plast.okna, , II.NP, volné od 1.7.
    Nájem 6500 +300/osobu záloha voda+chodb.proud
    Kauce 2nájmy
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    HLUCHEJ: majitel neni nijak povinnen platit odpadky za sve najemniky. Jedna se o ciste privatni vztah mezi najemnikem a firmou na svoz komunal odpadu, napr. ASA. V nekterych pripadech se pronajimatel muze domluvit, ze bude za CELY dum platit odpadky, a pak tuto castku preuctovavat najemnikum..

HLUCHEJ: pokud ti to da pisemne, vcetne zdroje informaci (SON), je to nabadani k vydirani a trestny cin, ktery pak musi zajimat Policii CR
    HLUCHEJ
    HLUCHEJ --- ---
    Musim si tu vylejt srdicko:
    To sdruzeni na ochranu najemniku bo jak se jmenuje - to jsou takovy ZMRDI... Regulovana najemnice, ktera chce odejit z bytu, se tam byla ptat, jakoze asi jestli jeste nemuze nejak majitelku pumpnout... A tam ji rekli, ze ma narok na 50 000 Kc jako odstupny, prestoze odchazi ze svy vule... Jeste dodali, ze kdyby to majitel nechtel zaplatit, tak si do toho bytu ma sehnat podnajemnika!
    (no asi je jasny, ze ji nereknou at se s majitelem o tech 50kkc soudi, kdyz na ne neni zadnej zakonej narok...)
    Tyhle lidi parazitujou desitky let na cizim majetku a pak jeste zkousej tohle...
    To je fakt Kocourkov...

BTW: najemnice dostane tak maximalne kopanec do riti... a v pripade podnajmu soud...
    HLUCHEJ
    HLUCHEJ --- ---
    Ahoj,
    jak je to s platbou poplatku za svoz odpadu? Jde konkretne o Lysou nad Labem. Vim, kolik se plati dle veku osoby a tak. Mam problem s tim, jestli je odpovednost platit za svoz pronajimatele nebo najemnika. Vzdy jsem myslel, ze clovek plati podle mista trvaleho bydliste, a tudiz pokud mam v byte najemniky, kteri tam nemaji tvale bydliste (v byte ho tedy nikdo nema), tak za svoz odpadu pro tento byt nikomu neplatim, je to tak? A pokud by tam stejne najemnik mel trvale bydliste, tak je na nem si to zaplatit, nebo se pletu?
    Majitelce totiz ted prisla slozenka, ze ma zaplatit za x lidi, kteri jsou v najmu jejiho bytu, ale trvale bydliste tam, pokud vim, nemaji...

Diky
    GREVE
    GREVE --- ---
    MISERY: Vzhledem k tomu, že to bude každopádně nelegální (podle zákona jsou možné minimálně tři měsíce), tak si tam můžeš napsat cokoliv. Třicet dní je poměrně dlouhá doba - já mám standardně deset dní.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Dotaz, co byste dali do najemni smlouvy, pokud byste se obavali, ze najemnik nebude platit najemne vcas? Mam tam zatim toto:
    Pronajímatel je oprávněn odstoupit od smlouvy s okamžitou účinností v případě, že nájemce je v prodlení s platbou nájemného po dobu delší než 30 dnů a byl předtím pronajímatelem na možnost odstoupení písemně upozorněn alespoň 10 pracovních dnů předem.

Ale muzu si to zkratit treba na 15 dni? Protoze pro me je mesic docela dlouha doba, kdyz se mi zpozdi...nebo mate nejaky jiny napad/zkusenost? Diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam