• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREVEKlub majitelů a pronajímatelů nemovitostí

Toto je klub pro majitele a zároveň pronajímatele nemovitostí.

Měl by se zabývat všemi právními i praktickými aspekty vlastnictví a pronájmu bytů. Dobré i špatné zkušenosti vítány. Stejně tak je možné zde debatovat o investicích do nemovitostí (ovšem opravdu o investicích, ne o nákupu pro vlastní bydlení).
    Co má a nemá být v nájemní smlouvě? Na co má právo pronajímatel a na co nájemník?

Pro začátek bychom mohli třeba dávat dohromady špatné zkušenosti s nájemníky a vymýšlet způsoby, jak podobným nepříjemnostem předcházet.
    rozbalit záhlaví
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    ATTILAH:
    TOMAS:

Hm, máme info, co přesně se rozumí pod pojmem "osobní údaj"? Počítá se mezi to i fotka beze jména? ;) A co kdyby šlo o neveřejnou databázi s nutností registrace pro zobrazení "údajů"? Dovedu si představit, že právník by si z těchto dotazů asi trhal vlasy, ale na druhou stranu majitel bytu nemá moc dobré východisko při hledání nájemníků. A co si budeme povídat, zdání klame.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    _HABU_: Potvrzuju, že by bylo nezákonný.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Nemáte někdo pozitivní referenci na nějakou vyklízecí firmu? Lokalita Praha, potřebuju vyklidit suterénní nebytovku
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    _HABU_: nekolik pokusu uz jsem zazil, ale podle zakona to nejde ( uchovavani osobnich udaju a jejich sdileni...)
    _HABU_
    _HABU_ --- ---
    Ahoj kolegyně a kolegové, existuje nějaká česká databáze nespolehlivých nájemníků? Tento rok jsem začal pronajímat byt v Plzni a po 8 měsících jsme nájemníky museli vyhodit. Neplatili, v noci dělali bordel a když jsme byt následně přebírali, našli jsme na zdech stopy krve... páreček vyžívající se v domácím násilí. A stále nám ještě dluží přes 20 000,- Kč.
    GREVE
    GREVE --- ---
    DAMIAN: To si právě nemyslím, většina lidí vůbec netuší co, proč a jak by měli počítat.
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    GREVE: je to případ od případu, každý si to snadno spočítá....
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Třeba moji rodiče byt v paneláku někde u metra shánějí, činžák sice v lepší lokalitě ale bez výtahu jim příliš nevyhovuje. Takže ono si každý byt nakonec najde kupce
    GREVE
    GREVE --- ---
    TBC: Paneláky u metra Černý most jsou jedna z nejhorších pražských lokalit. Klidně si to kup, když na to máš, ale je to učebnicový příklad špatné investice.
    Kdyby sis za ty samý peníze koupil garsonku v širším centru, tak je to rozhodně lepší uložení peněz a navíc ti to může generovat i víc peněz za pronájem.
    TBC
    TBC --- ---
    GREVE: nevim jaka lokalita je podle tebe nejmin silena - ale panelaky 100m od metra cerny most, vidim jako idealni... tezko asi budou na vinohradech :))
    GREVE
    GREVE --- ---
    TBC: Nájemníci se snaží v prvé řadě najít pronájem ve městě, Slováci a Moraváci i v novostavbách. Ceny nájmů v paneláku nejsou nijak levnější, takže v podstatě nemají důvod do nich chodit.
    Ty inzeráty co linkuješ jsou paneláky v těch nejšílenějších lokalitách, které se pro pronájem vůbec nehodí. Navíc bys musel dát minimálně půl miliónu do rekonstrukce, aby to nějak vypadalo, a stejně by ti na prohlídky chodili jenom Ukrajinci a Vietnamci.
    TBC
    TBC --- ---
    GREVE: takze lidi si spis priplatej a snazej se jit do bytu v novostabach? a celkove ocekavas jeste u panelakovych byt jeste vyraznejsi propad? ale kam az? z 30 tisic za m2 se podle mne moc uz jit neda.. pokud je dum po nejaky rekostrukci (opravdovy), tak uz i ty spotreby nejsou tak sileny bych rek

jinak vyber zas celkem je: http://www.sreality.cz/...wnership[]=2&age=0&extension=1&sort=1&perPage=30&hideRegions=0&discount=-1
    GREVE
    GREVE --- ---
    TBC: Nemá, jsou tam strašně velký poplatky, nikdo v paneláku moc bydlet nechce a neseženeš to za dva milióny.
    TBC
    TBC --- ---
    zije to tu jeste?

opet s podzimem se vracim k investnicnimu planu, myslite ze ma smysl kupovat nejake panelakove 3+1 v lokalite zelene ci na metru, jako investici na pronajem - idealni studenstvu jako celek? cenove to vidim tak na hladinu 2mil
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Není tu někdo, kdo by (pochopitelně ne zadarmo) vyrobil 6 kusů přiznání k dani z nemovitostí? Koukám do formuláře a mám s jeho pochopením poněkud problém, což vzhledem k lednovému termínu a množství další práce nevěstí nic dobrého. Případné nabídky do pošty
    CAJT
    CAJT --- ---
    Zdravim, hledám software pro správu nemovitostí bude stačit do 40jednotek/bytů (ale možnost rozšíření by se do budoucna hodila), aby to propojovalo evidenci nájemníků s účetnictvím (úplně nejlépe pro Mac) nějaký tipy a zkušenosti co používáte?? dík
    ELODY_MELODY
    ELODY_MELODY --- ---
    Premyslim o budouci koupi mensiho bytu v Praze. Ale pri procitani toho auditka me zarazilo, ze tu nekteri tvrdi, ze se pronajimanim neda vydelat. Mohli byste mi prosim vysvetlit vase nazory? Byt bych chtela jako urcity jisty zdroj prijmu a jistotu bydleni do budoucnosti, kdyby se treba neco stalo. Dekuji
    TBC
    TBC --- ---
    Ahoj, jaký je Váš názor na reálnou hodnotu bytů ("staro" i novostavby) v oblastech jakou jsou Černošice, Všenory, Dobřichovice, Řevnice atd? Koukal jsem, že cena je prakticky stejná jako v Praze, ale nejsem si jist jak je to třeba s likviditou apod. Přijde mi to přehnaný, přec jenom mám představu, že pro takovéhle lokality je spíš vhodný dům.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    S pozemkem jsou naklady na dan z nemovitosti (i u stavebnich zanedbatelne vcelku), ale nakldy jsou urcite minimalne na udrzbu - sekani atd. Pokud je to zemedelsky pozemek, musi se tam hospodarit (takze zas nutny najem) nebo nechat vyjmout ze zem. pudniho fondu, coz je problem. To by melo byt vsechno, ale nesmi se na to zapominat.
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    HLUCHEJ: Urcite, v tom je take potencialni prijem, ale chce to know-how. Hlavne je to ale bez starosti s najemniky apod., bohate by jen stacilo aby se do toho ty penize ulozily a ne je nechat hnit a ohlodavat inflaci.
    HLUCHEJ
    HLUCHEJ --- ---
    LEHUOK: Neco podobneho by me zajimalo, i kdyz spis bych mel predstavu o nemovitosti, co prinasi nejaky prijem (najem). Nejsou pozemky prilis spekulativni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam