Nájemník dlouhodobě neplatil a když už tak jen část, v podstatě dluhy jen rostly, následně přišel velký dluh na stočném, odpojený elektroměr apod. srandy, dost jsem si s tím zmrdem užil. Každopádně už je pryč několik měsíců a byt jede dál konečně s normálními lidmi.
Každopádně ten zmrd byl agenturou několikrát upozorněn, že mu končí smlouva pro hrubé porušení smlouvy (neplacení nájemného) a že má byt vyklidit, to se po několika urgencích i z mé strany nestalo. Takže po cca měsíci co nereagoval na maily a měl vyplý telefon a byt měl být vyklizený, jsme vlezli do bytu, tam bordel a spousta jeho věcí, ty jsem sbalil a v kufrech to na něj čeká už pomalu 8 měsíců.
Mam od něj podepsané uznání dluhů s tím, že právnička je názoru toho, že to projde bezproblémů soudem, s tím že ty prachy uvidím moc nepočítám, ale co s těma věcma? Opakovaně jsem ho průkazně vyzýval k vyrovnání dluhů a pak dostane adresu kde si má vyzvednout věci, vůbec na nic nereaguje, jedná se o cizího státního příslušníka mimo EU, který je třeba dávno někde mrtvý.
Můžu ty věci prodat/výhodit? Ve smlouvě měl, že pokud ten byt, po oprávněné výzvě nevyklidí, tak jsou věci uskladněny na jeho náklady a riziko. Prodejem těch věcí neutržím ani 1/3 celkových dluhů.