• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WYNDMYLL_238rane nahravky // early recordings
    Odkazy na zajimave audio a video zalezitosti z oblasti ne-klasicke hudby a rane "pop music" nahrane do roku 1950. Koreny soudobe hudby: early jazz, blues, folk, country, rany pop, tradicni lidova hudba aj. .. Proste vse pro staromilce, priznivce zvuku starych praskajicich desek, autentickejch nahravek na jeden starickej mikrofon, dob kdy hudba sla hlavne ze srdce a tak :) Bez vetsich ohledu na zanr.

    nejake linky jsou na nastence, pripadne dalsi relevantni odkazy bud do posty id WYNDMYLL_238 nebo primo do auditka.
    rozbalit záhlaví
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    78rpm Records Digitized by George Blood, L.P. : Free Audio : Free Download, Borrow and Streaming : Internet Archive
    https://archive.org/details/georgeblood

    Through the Great 78 Project the Internet Archive has begun to digitize 78rpm discs for preservation, research, and discovery with the help of George Blood, L.P.. 78s were mostly made from shellac, i.e., beetle resin, and were the brittle predecessors to the LP (microgroove) era.
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    narazil jsem nedávno na tenhle song, který před pár měsíci prožil virální moment jako "první rapová nahrávka" - což je asi přitažený za vlasy, ale docela dobrý to je.

    The Jubalaires - Noah
    https://www.youtube.com/watch?v=Wx0oU1OnHf8


    a tohle je taky fajn:

    The Jubalaires - Brother Bill
    https://www.youtube.com/watch?v=HixdH1346l0
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    zajímavý archiv s celkem propracovaným vyhledáváním:

    Research Center
    http://research.culturalequity.org/home-audio.jsp

    The Sound Recordings catalog comprises over 17,400 digital audio files, beginning with Lomax’s first recordings onto (newly invented) tape in 1946 and tracing his career into the 1990s. In addition to a wide spectrum of musical performances from around the world, it includes stories, jokes, sermons, personal narratives, interviews conducted by Lomax and his associates, and unique ambient artifacts captured in transit from radio broadcasts, sometimes inadvertently, when Alan left the tape machine running. Not a single piece of recorded sound in Lomax’s audio archive has been omitted: meaning that microphone checks, partial performances, and false starts are also included.

    This material from Alan Lomax’s independent archive, begun in 1946, which has been digitized and preserved by the Association for Cultural Equity, is distinct from the thousands of earlier recordings on acetate and aluminum discs he made from 1933 to 1942 under the auspices of the Library of Congress. This earlier collection — which includes the famous Jelly Roll Morton, Woody Guthrie, Lead Belly, and Muddy Waters sessions, as well as Lomax’s prodigious collections made in Haiti and Eastern Kentucky (1937) — is the provenance of the American Folklife Center at the Library. Attempts are being made, however, to digitize some of this rarer material, such as the Haitian recordings, and to make it available in the Sound Recordings catalog. Please check in periodically for updates.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    VA – Uncut: Sounds of the Star-Club (2012)


    1. Chuck Berry – Roll Over Beethoven [02:24]
    2. Chan Romero – Hippy Hippy Shake [01:42]
    3. Chuck Berry – Sweet Little Sixteen [03:01]
    4. Carl Perkins – Lend Me Your Comb [01:56]
    5. Fats Waller – Your Feet’s Too Big [03:19]
    6. Little Richard – Kansas City/Hey Hey Hey Hey
    7. Roy Lee Johnson – Mr Moonlight [02:37]
    8. The Teddy Bears – To Know Him Is to Love Him
    9. Eddie Fontaine – Nothin’ Shakin’ (But the Leaves On the Trees) [02:54]
    10. Gene Vincent & the Blue Caps – Be-Bop-A-Lula
    12. Carl Perkins – Everybody’s Trying to Be My Baby
    13. Chuck Berry – I’m Talking About You [01:49]
    14. The Olympics – Shimmy Like Kate [02:37]
    15. Elvis Presley – I’m Gonna Sit Right Down…
    16. Peggy Lee – Till There Was You [02:29]

    16 original versions of songs covered by The Beatles, including tracks by Chuck Berry, Carl Perkins, Fats Waller, Little Richard, Gene Vincent, Ray Charles and Elvis Presley.

    mp3 320 kbps | 85 MB
    http://depositfiles.com/files/ax1jtgmml
    http://uploaded.to/file/wmppipp2
    http://letitbit.net/download/35315.35b8cfff692ae8f865bc4341d3c2/VA_-_Uncut_Sounds_of_the_Star-Club__2012_.rar.html
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---


    ZZYRUS: Rembetika: Greek Music From The Underground (2006)
    http://zzyrus.blogspot.com/2009/03/rembetika-greek-music-from-underground.html
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Johnny Cash Show : Free Download & Streaming : Internet Archive
    http://www.archive.org/details/JohnnyCashShow
    BEATMAN
    BEATMAN --- ---
    Ještě jednou se chci omluvit, během doby, kdy jsem tu tak trochu ůprudil" u mě muselo dojít při šprtání se na zkoušky k mírnému dejavu, totiž zaměnil jsem dva kluby, různé nahrávky, ktré s tímto klubem nesouvisí, popř. vylepšení - lze doporučovat a v případě nahrávek shánět zde:
    [ Rare MP3 - Nesehnatelne skladby po ktreych touzite - snad nekdo vyslysi vase volani ;) ]
    takže, nejenom, že tu ten klub je, ale - však už víte Takže, ejště jednou sorry. :-)
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    BEATMAN: tak si ten klub muzes zalozit :)
    BEATMAN
    BEATMAN --- ---
    v pořádku, já to chápu a beru, jenom jsem se nechal ovlivnit žádostmi typu Ohio expres a spojenim rane nahravky. Zkrátka, nenašel sjem žádný vhodný klub, kam směřovat požadavky an oldies, či rarity z českého a slovenského beatu a folku, kupř. všduej idne shánějí současnou hudbu, nejcí elektorniku, regae a tak. Nicméně se omlouvám za menší rozruch a respektuju poslání audítka. :-)
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    ja souhlasim s Lopikem, sice je tu za soucasnych podminek docela ticho po pesine, ale mozna se to zase casem trochu rozproudi.. neni to holt mainstream :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BEATMAN: On to tu stejně nikdo nečte :-)
    Jde o to, že na všechno o čem píšeš (obvzlášt ne requesty všech druhů) tu máš klubů X, tenhle se torchu vymyká (aspon jak to chápu já..)

    Btw. k tý elektrifikaci - nemyslel jsem elektrifikaci nástrojů, ale elektrifikaci nahrávání.. Elektrickej záznam zvuku vymysleli někdy kolem roku 25, do tý doby se desky nahrávaly na férovku na živo - orchestr nacpali někam do komory, zvukový inženýři museli vědět, jak utlumit/vypíchnout jednotlivý nástroje, aby to šlo poslouchat a jelo se na první dobrou - udělala se matice a hned to šlo do lisu..
    BEATMAN
    BEATMAN --- ---
    No, já jen, že pokud bychom pojem rané nahrávky vnímaly vesmylsu rarity, případně vůbec začátky různých interpretů, tak by zde jsit přispívalo víc lidí a vedlo byto k jisté rozmanitosti. Nezám mco lidí, zvlášť teda na nyxu ne, tkeří by sháněli šelaky,či by se specializovali na rané nahrávky do doby elektrifikace nástrojů. Nic proti tomu, je to fajn se takto specializovat, ale proč tu teda lidi shání nahrávky od Ohio expres a určitě spší v nějakém formátu typu mp3 než na deskách, či shánějí název určité oldies nahrávky?? Jenom kladu otázky, nikomu nic nevyčítám, já sám sjem se sekl, protože sjem rané nahrávky vnímal i třeba jako rarity, či počátky třeba dneska jži známých interpretů. Myslim, že i requesty raritního typu by si získaly větší odezvu, či úspěch při jejich vyplnění, ale jistě, slovo má správce. Jenom se mi tahle úzká specialiazce na nyxu plném různých podivínů jeví tak trochu nad rámec celého nyxu. :-) Pokdu ej to nějakej klub, kde lze poptávat rané nahrávky, či rarity, české a slvoenské provenience, či zapomenutí interpreti, sem s ním. Ne všechno ale vyšlo na vinylech, některé rarity nevyšly ofiko vůbec, ale přesto je lidi maj a mnohdyi syslí.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Mě i ten rok 1950 přijde už dost "mladej".. osobně jako ranný nahrávky vnímám nahrávky do elektrifikace nahrávání (tzn. max. 30-tý léta), s přivřením obou očí jde ještě brát dejme tomu 78 rpm šelaky, co se dělali do padesátých let tzn. nějakých šedát-sedmdesát let po vzniku gramofonovýho průmyslu..

    Sedmdesátý léta nebo nedejbože Dybuk či Mňága a Žďorp nemají nic společnýho ani s oldies natož nějakýma začátkama záznamu zvuku..
    BEATMAN
    BEATMAN --- ---
    taky se připojuji s requestem a mám námět, zda-li by nešlo posunotu vymezení letopočtů early nahrávek, třeba to posunout do doby oldies, třeba 60. a 70. let a aby tu kažej nesháněl něco prfláklého typu Beatles, rolling stones, tak naznačit, že novějí nahrávky, tj. oldies anoo, třba jazz, swing, oldies ano, ale spší ty méně známé kapely, méně známí interpreti. co an to správce??
    HIPSY
    HIPSY --- ---
    neco od Ohio Express by nebylo?
    BEATMAN
    BEATMAN --- ---
    aha? teď to vidim, no.. i slepce se někdy utne, i mistr slepece se někdy utne. :D
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    BEATMAN: "Odkazy na zajimave audio a video zalezitosti z oblasti ne-klasicke hudby a rane "pop music" nahrane do roku 1950." :) takze bohuzel jsi stejne OT, ale myslim, ze ti to pro jednou odpustime ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam