• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WYNDMYLL_238rane nahravky // early recordings
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    ja souhlasim s Lopikem, sice je tu za soucasnych podminek docela ticho po pesine, ale mozna se to zase casem trochu rozproudi.. neni to holt mainstream :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    BEATMAN: On to tu stejně nikdo nečte :-)
    Jde o to, že na všechno o čem píšeš (obvzlášt ne requesty všech druhů) tu máš klubů X, tenhle se torchu vymyká (aspon jak to chápu já..)

    Btw. k tý elektrifikaci - nemyslel jsem elektrifikaci nástrojů, ale elektrifikaci nahrávání.. Elektrickej záznam zvuku vymysleli někdy kolem roku 25, do tý doby se desky nahrávaly na férovku na živo - orchestr nacpali někam do komory, zvukový inženýři museli vědět, jak utlumit/vypíchnout jednotlivý nástroje, aby to šlo poslouchat a jelo se na první dobrou - udělala se matice a hned to šlo do lisu..
    BEATMAN
    BEATMAN --- ---
    No, já jen, že pokud bychom pojem rané nahrávky vnímaly vesmylsu rarity, případně vůbec začátky různých interpretů, tak by zde jsit přispívalo víc lidí a vedlo byto k jisté rozmanitosti. Nezám mco lidí, zvlášť teda na nyxu ne, tkeří by sháněli šelaky,či by se specializovali na rané nahrávky do doby elektrifikace nástrojů. Nic proti tomu, je to fajn se takto specializovat, ale proč tu teda lidi shání nahrávky od Ohio expres a určitě spší v nějakém formátu typu mp3 než na deskách, či shánějí název určité oldies nahrávky?? Jenom kladu otázky, nikomu nic nevyčítám, já sám sjem se sekl, protože sjem rané nahrávky vnímal i třeba jako rarity, či počátky třeba dneska jži známých interpretů. Myslim, že i requesty raritního typu by si získaly větší odezvu, či úspěch při jejich vyplnění, ale jistě, slovo má správce. Jenom se mi tahle úzká specialiazce na nyxu plném různých podivínů jeví tak trochu nad rámec celého nyxu. :-) Pokdu ej to nějakej klub, kde lze poptávat rané nahrávky, či rarity, české a slvoenské provenience, či zapomenutí interpreti, sem s ním. Ne všechno ale vyšlo na vinylech, některé rarity nevyšly ofiko vůbec, ale přesto je lidi maj a mnohdyi syslí.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Mě i ten rok 1950 přijde už dost "mladej".. osobně jako ranný nahrávky vnímám nahrávky do elektrifikace nahrávání (tzn. max. 30-tý léta), s přivřením obou očí jde ještě brát dejme tomu 78 rpm šelaky, co se dělali do padesátých let tzn. nějakých šedát-sedmdesát let po vzniku gramofonovýho průmyslu..

    Sedmdesátý léta nebo nedejbože Dybuk či Mňága a Žďorp nemají nic společnýho ani s oldies natož nějakýma začátkama záznamu zvuku..
    BEATMAN
    BEATMAN --- ---
    taky se připojuji s requestem a mám námět, zda-li by nešlo posunotu vymezení letopočtů early nahrávek, třeba to posunout do doby oldies, třeba 60. a 70. let a aby tu kažej nesháněl něco prfláklého typu Beatles, rolling stones, tak naznačit, že novějí nahrávky, tj. oldies anoo, třba jazz, swing, oldies ano, ale spší ty méně známé kapely, méně známí interpreti. co an to správce??
    HIPSY
    HIPSY --- ---
    neco od Ohio Express by nebylo?
    BEATMAN
    BEATMAN --- ---
    aha? teď to vidim, no.. i slepce se někdy utne, i mistr slepece se někdy utne. :D
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    BEATMAN: "Odkazy na zajimave audio a video zalezitosti z oblasti ne-klasicke hudby a rane "pop music" nahrane do roku 1950." :) takze bohuzel jsi stejne OT, ale myslim, ze ti to pro jednou odpustime ;)
    BEATMAN
    BEATMAN --- ---
    Mnoo, já sice píšu poslepu jak prase, takže jsem ten poslední, kdo tady asi může kibicovat, ale pokud něco chci, tak se snad umím vyjádřit přesně, ne? Pokud nejsem takové triviality schopen, tak nemám an nci nárok a neměl bych tudíž zasírat audítka absurdními žvásty. Pardon za ot.
    Abyh nebyl zcela ot, sháním rané nahrávky skupiny typu Dybuk, Z kopce, live nahrávky Mňágy z 80. let a vůbec nějaký takový raritní bigbeat 60. až 80. let, zejména pak rané nahrávky dnešních hvězd. :-))
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Mozna hleda nekoho, kdo umi hrat na gramec...:)
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    BEATMAN: mozna :)
    BEATMAN
    BEATMAN --- ---
    Možná, kdo by ty desky mohl někde nebo měl kde přehrát, potažmo nahrát, čti nagrabovat?? :-))
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    fakt jsem se snazil, cetl to opakovane s odstupem nekolika hodin..
    nic :(
    TOOMUCH
    TOOMUCH --- ---
    :D
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    ja taky ne
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Tak teď jsem vůbec nepochopil, cos měl na mysli..
    PPHUFIK
    PPHUFIK --- ---
    ahoj, mam hudbu z kuby, ameriky, kdo by ji mohl sdovolenm zahrat. ps neco jako desky vseho druhu jejich asi 41, P.S. kdo by to umel zahrat, dale vazna muzika, opery, z ruska francie japonska, jazz klavir, i afrika rok do vetsinou originaly.
    WYNDMYLL_238
    WYNDMYLL_238 --- ---
    aha, tak uz zmizel i ten prispevek o mazani, na ktery jsem reagoval :))
    BEATMAN
    BEATMAN --- ---
    k téhel sháňce se s dovolením připojuji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam