• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISANTROOPSkinheadská subkultura -historie, móda, životní styl, hudba, film, literatura -žádná extrémní politika ani jiné extrémy
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    HONZEEN: Polská lopata je dobrá lopata !!!
    HONZEEN
    HONZEEN --- ---
    Misantroop: To je hrozný
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    Horrorshow- Spirit of 69
    Je tu někdo kdo by měl staré Bulldog ziny?
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    [ FILMOVÝ KLUB RESORT ] DALŠÍ ROMANTICKÁ NOC V KINĚ!

25. 6. 2008 - ROCKERS (Ted Bafaloukos, JAM, 1978)

(trailer)

HLADOLET
    HLADOLET --- ---
    AKTAJSA: hele já nemám čas dal by se ten filmeček od tebe získat?
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    [ FILMOVÝ KLUB RESORT ] VEM SVOJI SKINHEAD GIRL DO KINA!

17. 6. 2008 - TAKE IT OR LEAVE IT (Dave Robinson, UK, 1981)

Snímek mapující kariéru kapely, jejíž jméno se stalo téměř synonymem
    pro éru 2tone a Anglii sedmdesátých let. Ve filmu si malou roli zahrál
    i Ian Stuart, zakladatel kapely Skrewdriver, modla současných neonacistů
    a tehdejší kamarád zpěváka Slugse. Kapela byla později obviňována
    z kamarádění s náckama a kamarádství muselo přestat.

(trailer)

MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---

MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    Getting under their skins
    by Killian Fox
    film.guardian.co.uk
    Boots and braces: Skinhead style
    Dress
    Skinheads took the Mod look (Ben Sherman shirts, Levi's jeans) and toughened it with donkey jackets, army greens, Doc Marten boots and braces. Inspiration was also drawn from the long black coats and two-tone suits worn by Jamaican rude boys.

Hair
    Early skinheads opted for the short-but-not-bald look, although suedeheads grew their hair longer and combed it, while later skins shaved their heads. Girls wore the Chelsea cut, short on top with fringes at the front, back and sides.

Music
    Early skinheads listened to ska and rocksteady by Desmond Dekker, Laurel Aitken and the Skatellites. British bands fusing Jamaican music and punk (The Specials, Madness) were big in the late 1970s before the more aggressive Oi! bands such as Blitz, The Business and Skrewdriver barged onto the scene.

Skins on screen
    Made In Britain (Alan Clarke, 1982)
    Tim Roth's searing performance as Trevor, a volatile 16-year-old with a swastika on his forehead, became symbolic of the darker edges of skinhead culture.

Romper Stomper (Geoffrey Wright, 1992)
    Gritty portrait of a racist gang in Melbourne, starring Russell Crowe, was meant to discourage neo-Nazism but became a skinhead cult classic.

American History X (Tony Kaye, 1998)
    After a spell in prison for the murder of two black youths, skinhead Edward Norton struggles to distance his family from the white supremacist group of which he was a leading member.

The Believer (Henry Bean, 2001)
    The twist in this riveting film about a violently anti-Semitic New York skinhead is that Danny Balint (played by Ryan Gosling) is himself Jewish.
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    JAYME: no to je jasny... ale zase blackmetalistu s vyzrálými názory o pozitivním přínosu Hitlera lidstvu si představit docela dobře dokážu, páč tihle metalový kluci k tomu docela inklinujou i když maj páčo až na záda...
    JAYME
    JAYME --- ---
    ale jinak netusim vic nez tenhle prispevek :) vzato z fanklubu Vudce na cyberu.
    JAYME
    JAYME --- ---
    AKTAJSA: no mne to spis prijde, jakoze nejakej vozralec se sveraznym (ne)humorem narazil na bandu "sharpu", ktery ho ze samy radosti, ze konecne nasli nejakyho toho nacka, na kteryho stacej, zmlatili v presile :)
    AKTAJSA
    AKTAJSA --- ---
    JAYME: hehe... rád bych si poslechl vyzrálí názor o pozitivním přínosu Hitlera lidstvu... ty vole, odkud to je...
    JAYME
    JAYME --- ---
    muhehe

New From: IDIOPAT (10.06.08 10:05:57) --- @, Reply
    Kamaráda (Mi-chal-el) zmlátili skinheadi, kurvy jedny. Ani tak nejde o bolestné, jako o jejich dementní záměr a zrada České vlajky! Prý seděli v hordě s nějakým mouřenínem a když Můj vlasatý kamarád - poctivý blackmetalista a inteligentní studující výčepák s vyzrálými názory - nadhodil téma něco ve smyslu "Pozitivní přínosy Hitlera lidstvu," tak se na něj vrhli...

To je tedy ale opravdu bordel! Člověk už ani plešatcům veřit nemůže...
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    SHM8: Tak kdyžtak pošta, rád si vyslechnu protiargumenty s jinym názorem a nebojim se diskuze... //OT
    SHM8
    SHM8 --- ---
    myslim, že úsudek si podle tvojeho posledního příspěvku každej soudnější člověk udělá sám... i když bych ti mohl protiargumentovat a chytat tě za nos, máš pravdu, že to sem nepatří a tím bych to ukončil.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    SHM8: "... zbytečný zobecňování a nerespektování individualit" Myslíš tim, že nemám rád cikány a araby všeobecně? Píšu jen z vlastní zkušenosti, jak jsem je poznal sám, a jak je (a jak se) prezentují. A co bych měl na cikánech respektovat? Od mala jsem vyrostl nedaleko cikánský čtvrti a poznal jsem je dosti důkladně. Prostě mi vadí jejich způsob života tady u nás. Jedinej kdo někoho nerespektuje tak jsou oni nás. Nic víc nic míň :)

Navíc to sem nepatří, je to jenom muj názor a pohled na ně.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    JUNIOR: ano, vadí mi zbytečný zobecňování a nerespektování individualit (i když se tomu sám vždycky důsledně nevyhnu a někdy mi to dokonce vůbec nevadí..to je pravda)
    KAPITAN_LYNCH
    KAPITAN_LYNCH --- ---
    tedka jsem na festivalu ve Zline videl tendle filmec http://www.csfd.cz/film/230831-this-is-england/ o skinech v 83 v anglii, fakt parada vrele doporucuju jestli na t nekde natrefite...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam