AKTAJSA: No já si myslím, že ziny v téhle subkultuře mají určitě svoje místo. Srovnaný papírový ziny v knihovně maj určitě svoje kouzlo, narozdíl od záložek v prohlížeči. A taky se k tištěným zinů i rád vracím. A myslím si, že žádná aktivita která není vyloženě tupá nemusí zaniknout.
Nicméně nadruhou si stranu myslím, že je celkem naivní myslet si, že je možný dělat kvalitní zin (tím teď asi nemyslím úplně obsah jako grafický zpracování, rozsah a materiál na kterém by to bylo vytištění, barvy atd..) úplně zadarmo a distribuovat ho na plno místech v republice. Vždycky když o něčem takovým přemýšlím, vzpomenu si na nejmenovaného kámoše, který u mě na návštěvě v údivu prohlásil: "tý jo, originální cédéčka, ty si je kupuješ jo?". Od toho se pak odvíjí moje skepse k tom, že by to šlo dělat v nějakým větším nákladu. Na něco jako "nezájem" podle mě dojela jak Banana, tak myslím, že i Move You Ass, i když tvůrce neznám a zas tak do toho nevidím.
Přemýšlel jsem celkem dlouho o něčem takovým ale já vždycky skončil u toho, že nemám s kým něco podobného dělat, protože vždycky všichni byli hrozně nadšení ale když došlo na skutky, tak konec. Na druhou stranu jsem vždycky přemýšlel v úrovni textů a neprozkoumával samotnou realizaci.
Každopádně jestli máš nějakou představu, rád bych do toho šel.