ZOLTAN: ad 2) To mícháš hodně velký kopec her dohromady:-). Jako jestli máš na mysli i mírové real-time strategie, tak bych např. za sebe doporučil nezávislé Banished (pro mě takový mix Settlers, Caesar/Pharaoh), které je navíc levné a utáhne ho kdeco. A samozřejmě velký tahák poslední doby je Cities: Skylines od tvůrců Cities in Motion (variace na starý Traffic Giant, prostě městská doprava) a jeho DLC. Je to takové správně udělané SimCity moderní doby, i když na můj vkus o trochu víc "hračičkové" než bych chtěl (jako že domečky jsou kvůli místu s dost malou rozlohou, nebo auta se při rychlejší jízdě v prudkých zatáčkách nakloní na dvě kola atd.).
A předpokládám, že jinak na Mashinky, Tycoony a asi i ta SimCity a podobné je tu fórum
[ TYCOONs - Transport, Railroad, Locomotion, RollerCoaster, Zoo etc. ] (mimochodem pokud se jó nudíš, tak ve slevě může být vhod vyzkoušet i ten Transport Fever, já třeba Train Fever hrál a líbí se mi jeho přístup, i když mi vadí zabugovanost a nedotaženost).