• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    ANIQUE: Juu ten chci :) Abych mohla jako spravna zkurvena zbohatlicka (no to asi ne?) prdel vypadat sik a trendy...

DZODZO: Souhlas, kuzi zpracovat, z kosti a zubu udelat sperky a maso sezrat :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BRUDER_MATHIAS: ja som dokonca natolko vychcany tvor, ze by som kludne tie kuze stahoval aj z lidi, ohrozeny druh to nie je, lidi je jak sracek a nemaju v mojich ociach vacsiu hodnotu nez zvierata, otazne je, jak je to s kvalitou
    BRUDER_MATHIAS
    BRUDER_MATHIAS --- ---
    :D ...podle zákona rovnosti, je utrpení každého srovnatelné...(citátek z dokumentíku Pozemšťané) Mno asi takhle, nepřipadám si býti roven ani s činčilou, ani se psem a už vůbec ne s prasetem. Pokud by snad někoho napadla otázka o co si přijdu lepší či důležitější, odpovím o nic, ale prostě jsem tím "vychcanější" tvorem, který si dokázal přispůsobit svět (a s ním i výrobní přostředky založené na chovu a následném usmrcování).
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    FI_YOU: A tady je to ke shlednuti i on-line
    http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=7040
    KONNY
    KONNY --- ---
    FI_YOU: souhlas
    FI_YOU
    FI_YOU --- ---
    imho bych doporucil podivat se na tento dokument...pekne od zacatku az dokonce ....je tam samozrejme i cast tykajici se kozesnictvi...myslim ze zaver si udelate kazdy z vas...

stream:
    http://video.google.com/videoplay?docid=-1282796533661048967

torrent:
    http://www.mininova.org/tor/1375171

titulky:
    http://titulky.com/Earthlings-91395.htm
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    A co zvirata ktera se sni a navic jeste stahnou z kuze? Tomu rikam maximalni vyuziti zdroje.
    Ale vzhledem k tomu, ze jsem detstvi prozila s kralikama, se kteryma jsem si hrala a kdyz vyrostli, pomahala jsem je zabijet a stahovat (a jist:)), tak mam mozna trochu jiny pristup nez "mestske" deti, kteri trpi pri pohledu na mrtve zviratko. Ja zase trpim pri pohledu na velke psy zavrene v byte, ale asi vec nazoru.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    MIK_CZ: Proč nutné zlo?
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    KONNY: vymluvy, nezminovaly se jen vajicka ale i kureci maso napr. ... proste zabijet/chovat zvirata kvuli kozesinam je svinstvo, kvuli jidlu je to nutne zlo.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    KONNY: Já jako ta¨ky nechápu, co za svině to udělá, dokud zvíře ještě žije.
    KONNY
    KONNY --- ---
    TALANKA: odpověz si na otázku, proč není normální stahovat zvíře z kůže za živa a tím si odpovíš, proč není normální i jejich nepřirozený chov
    KONNY
    KONNY --- ---
    TALANKA: nerozlišuju to, ovšem tohle je auditko o kožešinách ne o vajíčkách
    MIK_CZ: potrava ano, ale ne vejce, bez nich přežiješ, takže srovnávat vejce a kožešiny nemá z tohoto pohledu smysl
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    MIK_CZ: ano, ale kupříkladu vajíčka jíst nemusíš, abys přežil...

Každopádně já na těch obrázkách nevidim nic hroznýho. Krom zvířat v klecích (co klec, to jedno zvíře, murčitě je to někde horší) a mrtvejch zvířat. Na tom mi nepřijde nic hroznýho ani pobuřujícího natož divnýho. Ano, zvíře se před stažením musí usmrtit. Kdyby to stahovali z živejch, je to prasečina.

Ale jinak se přiznávám, že nemám doma ani jeden kožich. Jen výrobky z kůže a ovčí kožešiny na spaní.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    potrava je dulezitejsi
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    MIK_CZ: ani jedno
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    co je zivotne dulezitejsi?
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    KONNY: To je bohužel realita. Ještě hůř se zachází s kuřatama nebo se slepicema na vajíčka. Co je menší zlo? Jíst vajíčka nebo nosit kožešiny?
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Ja jsem si loni k Vanocum poridila luxusni kozeny kabat az na zem a okamzite se stal mym nejoblibenejsim kouskem satniku :) A mym snem je poridit si kozich ze stribrny lisky, ale to uz tak optimisticky nevidim... :)

Jinak co se tyce ekologickych (a pseudoekologickych) nazoru, tak plne souhlasim s Talankou a Anique - pokud s nejedna o ohrozene druhy (nebo treba tyrani zvirat), tak na tom nic spatnyho nevidim, kuze/kozesina je uplne stejna vystupni surovina jako treba maso. Spim na ovcich kuzich (i doma), kolem krku nosim lisku (ktera ma i cumacek a packy:)) a nic mne netrapi (az na moji alergii na chlupy - mozna je to bozi trest?:)). Jenom se trochu bojim, ze jednou potkam nejakeho ekologickeho silence a ten mi muj krasny modni kousek postrika sprejem...

ANIQUE: Hod sem fotku :)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    toe dobrá haluz takhle na jaře začít řešit oblečení a všechno z kůže...
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    ANIQUE: tak zase jsou činčilí farmy, ne? :o)

Ale, ale bobr za tři stovky musí bejt super. Bych ho rozpárala na kostými. Hehe :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam