• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    BLOODRAT: Na druhou stranu - kdo má dneska doma kožich ze stříbrný lišky? Já teda ne. ...

Jinak k tý syntetice - někde jsem četla, že pry výrobě různých umělých vláken vnikají do ovzduší svinstva (nevím, co je na tom pravdy). Tak není lepší si obléknout něco podšitý ofcí? Mě by se to alespoň líbilo :o)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ANIQUE: Panecku, uz vidim slecinku v tomhle kozichu, kterak behem roku ulovi x stribrnych lisek na maso, a aby se kuze zbytecne nevyhodila, spichne si jeste ekologicky kozich, ktery s modou jinak vpodstate nema nic spolecneho.

Rovnitko je, kdy je kuze vyuzita coby druhotny produkt zvirete primarne chovaneho na maso, tedy dopredu mrtveho anyway (proti tomu naprosto nic nemam) a kdy je vyvrazdeno 200 stribrnych lisek naprosto zbytecne a nesmyslne v zajmu (omlouvam se za vulgaritu) zkurvene zbohatlicke prdele snazici se vypadat sik a trendy. Tady by mela nastoupit syntetika.
    BRUDER_MATHIAS
    BRUDER_MATHIAS --- ---
    KONNY: ...a jako jediný je schopný obnovy toho prostředí, aniž by to byl vedlejší efekt jeho vegetativní činnosti. Skot si neřekne:Bůůů my tím, že sereme přispíváme na ozonovou díru jak na Národní divadlo, Bůůůů asi toho necháme :D
    Je ještě rozdíl přispůsobit "se" a "si". Člověk si prošel oběma stádii, ale to je na delší debatku.
    Btw. to předchozí bolo pre Dzodzo
    BRUDER_MATHIAS
    BRUDER_MATHIAS --- ---
    Bohužel, to ti asi neprojde - možná v Korei nebo v některých afrických juntách...
    Věc se má tak, že díky některým evolučním kličkám (či předurčení - záleží na tobě :) nezbývá než konstatovat: Dobrou chuť :D
    Z mého pohledu má člověk vetší hodnotu než většina zvířat. I když v zemědělství jsou často nedocenitelná a vůbec, ale to už se bavíme o jejich užitečnosti a využitelnosti. Co takhle kočkou vorat pole...
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---

cca. 20.000,- červená hovězina... vozí nám to ještě ve tvaru kraviček :))
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Stříbrná liška, 79 600,-
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Já už je vidim toho lva, co běží za tou gazelou, je hladovej a vymejšlí u toho, jestli jí má zabít a jakym způsobem aby netrpěla. Člověk musí zabíjet zvířata kvůli obživě. Ruku v ruce jde s tím potřeba ošacení. Na to má dost rozumu, aby to udělal tak, aby zvíře netrpělo. Kdo z vás nosí syntetické bundy, kabáty, svetry v zimě? Kdo z vás, co je nosí, si uvědomuje, že při výrobě umělých vláken nejen zahynou zvířata, ale znečistí se půda, voda, ovzduší?
    KONNY
    KONNY --- ---
    BRUDER_MATHIAS: o přizpůsobení se světu bych nebyla tolik přesvědčená, že člověk je na tom líp, přízpůsobuje si ho, ale s jakými důsledky?! lecjaký živočich se dokáže svému prostředí přizpůsobit líp, aniž by devastoval planetu... člověk akorat dokáže líp vykořisťovat a ničit - což nevidím jako pozitivum...

cituješ ze zákona, že utrpení všech živých tvorů je srovnatelné, ale hovoríš, že si nepřipadáš roven s činčilou - o to ale ani tak myslím nejde, zvíře cítí bolest, to je bez pochyb - ta schopnost cítit bolest je srovnatelná... co dělá živočicha živočichem (včetně člověka samozřejmě) - mimojiné cítit bolest! a tady by se rozdíly dělat neměly
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BRUDER_MATHIAS: ja som dokonca natolko vychcany tvor, ze by som kludne tie kuze stahoval aj z lidi, ohrozeny druh to nie je, lidi je jak sracek a nemaju v mojich ociach vacsiu hodnotu nez zvierata, otazne je, jak je to s kvalitou
    BRUDER_MATHIAS
    BRUDER_MATHIAS --- ---
    :D ...podle zákona rovnosti, je utrpení každého srovnatelné...(citátek z dokumentíku Pozemšťané) Mno asi takhle, nepřipadám si býti roven ani s činčilou, ani se psem a už vůbec ne s prasetem. Pokud by snad někoho napadla otázka o co si přijdu lepší či důležitější, odpovím o nic, ale prostě jsem tím "vychcanější" tvorem, který si dokázal přispůsobit svět (a s ním i výrobní přostředky založené na chovu a následném usmrcování).
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    FI_YOU: A tady je to ke shlednuti i on-line
    http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=7040
    KONNY
    KONNY --- ---
    FI_YOU: souhlas
    FI_YOU
    FI_YOU --- ---
    imho bych doporucil podivat se na tento dokument...pekne od zacatku az dokonce ....je tam samozrejme i cast tykajici se kozesnictvi...myslim ze zaver si udelate kazdy z vas...

stream:
    http://video.google.com/videoplay?docid=-1282796533661048967

torrent:
    http://www.mininova.org/tor/1375171

titulky:
    http://titulky.com/Earthlings-91395.htm
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    A co zvirata ktera se sni a navic jeste stahnou z kuze? Tomu rikam maximalni vyuziti zdroje.
    Ale vzhledem k tomu, ze jsem detstvi prozila s kralikama, se kteryma jsem si hrala a kdyz vyrostli, pomahala jsem je zabijet a stahovat (a jist:)), tak mam mozna trochu jiny pristup nez "mestske" deti, kteri trpi pri pohledu na mrtve zviratko. Ja zase trpim pri pohledu na velke psy zavrene v byte, ale asi vec nazoru.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    MIK_CZ: Proč nutné zlo?
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    KONNY: vymluvy, nezminovaly se jen vajicka ale i kureci maso napr. ... proste zabijet/chovat zvirata kvuli kozesinam je svinstvo, kvuli jidlu je to nutne zlo.
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    KONNY: Já jako ta¨ky nechápu, co za svině to udělá, dokud zvíře ještě žije.
    KONNY
    KONNY --- ---
    TALANKA: odpověz si na otázku, proč není normální stahovat zvíře z kůže za živa a tím si odpovíš, proč není normální i jejich nepřirozený chov
    KONNY
    KONNY --- ---
    TALANKA: nerozlišuju to, ovšem tohle je auditko o kožešinách ne o vajíčkách
    MIK_CZ: potrava ano, ale ne vejce, bez nich přežiješ, takže srovnávat vejce a kožešiny nemá z tohoto pohledu smysl
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    MIK_CZ: ano, ale kupříkladu vajíčka jíst nemusíš, abys přežil...

Každopádně já na těch obrázkách nevidim nic hroznýho. Krom zvířat v klecích (co klec, to jedno zvíře, murčitě je to někde horší) a mrtvejch zvířat. Na tom mi nepřijde nic hroznýho ani pobuřujícího natož divnýho. Ano, zvíře se před stažením musí usmrtit. Kdyby to stahovali z živejch, je to prasečina.

Ale jinak se přiznávám, že nemám doma ani jeden kožich. Jen výrobky z kůže a ovčí kožešiny na spaní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam