• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    HLOH
    HLOH --- ---
    http://reznik1.rajce.idnes.cz/vrazda_capka,aneb_kamenne_noze_v_akci/#album
    Tady je nafoceno jak postupovat při stahování a bourání mladého kozla.
    Když se to naučíte můžete pak chodit po sousedech a za kůži a hlavu dělat řezníka ;)
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    Teď jsem na bitvě v Kolíně viděla úplně pžasnou kožešinu z telete. Bílá, s černejma puntíkama. Fakt krásná. Akorát byla za patnáct stovek, což mi přijde dost předražený
    HLOH
    HLOH --- ---
    http://www.knife.cz/Knifecz/%c4%8cl%c3%a1nky/tabid/55/ctl/Details/mid/382/ItemID/33/Default.aspx
    Základní sdlářské postupy a nástroje pro práci s kůží...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANIQUE: Jo, treba takovej zakaz jadernejch testu na aljasce je peknej priklad toho, jak s vecma v centru svyho zajmu nic neudelaj:)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Já teda takovou tu leštěnou kůži nosim čimdálmíň. i kabát i botky mám z kůže bez těhle všech patli úprav, u těch bot je to velikánská výhoda v tom, že jsou táááák pohodlný. A když už bychom chtěli bejt jedovatý.... "Mám syntetický úplně všechno a myslim si, že kožený boty jsou špatný. Já mám ve všem pravdu."

AXTHEB: Jj, já je prostě nemám ráda, pže si myslim, že upírají tak nějak celkově centrum svýho zájmu na věci, se kterejma nic neudělaj a určitě by to šlo vést konstruktivněji.
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    DZODZO: s botama je to slozite...je pravda co rikas ale stejne kupuju synteticke...
    problem je v konzumni spolecnosti.myslim ze i syntetika by sla udelat tak aby vydrzela 4 roky(napr. circa boty vydrzi i 3 roky)ale to prodejce nechce...
    a tento problem je vsude...vse je ted konstruovano, navrhovano a vyrabeno neekologicky.cekam kdy si lide ve vetsim meritku uvedomi, ze penize nam kyslik ani teplo nezaruci...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CORNELA: Az priste pujdou ozrali do lesa, zavolej policii. Za to je az vezeni. Stejne tak to pytlaceni nemusi byt tak vynosne, kdyz ho prijedou zkontrolovat pani s majackem.

ANIQUE: Mozna kdybys chvili zkoumala, jak greenpeace facha, tak by te to prestalo srat. Ono jenom cistenim rek nezavislou organizaci na zivu neudrzis.

CZUPA: TWORBO: To ze lidi tak znicili zivotni prostredi, ze bez regulace populace lisek bysme davno zadny maly zvirata nemeli (protoze nemaji kam schovavat mlady) je ok? Taky to vysvetlujte lidem na vesnici, kterejm lisky zdevastujou jejich obzivu (chovy slepic, morek a podobne).
    Stejne tak treba divocaci, ktery na vetsine uzemi nemaji prirozene nepratele (abys v honitbe udrzel stav divocaku, musis jich minimalne 8x tolik kazdej rok postrilet).

Proste ta krajina, kterou tu mame je prilis prumyslova na to, aby tu ty zvirata prezily samoregulaci.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PRZZI: a co botky? boty usite zo syntetiky sa ti po 2 rokoch zacnu trhat v ohyboch, kde je to najviac namahane, kozene boty toto vydrzia a mozes ich nosit aj 5 rokov, ked sa o ne staras
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    nicmene mrtvou kocku bych si kolem pasu neuvazal...to bych si radsi koupil termopradlo, ktere by bylo vcelku(od hlavy az k pate)
    a to kocky jako zvirata rad nemam...(ty domaci)
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    HLOH: tak to jo...to chapu,pruvan je svina
    HLOH
    HLOH --- ---
    Já ji nemám zateplenou a docela mi tam protahuje dírama ve štítech takže i po zatopení je tam max. o dva tři stupně víc než venku...
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    HLOH: ty a v kovarne byva -10 stupnu?? to chce asi zatopit...ja kdyz sem byl v kovarne tak tam bylo vzdycky celkem teplo...nekdy az moc :)
    HLOH
    HLOH --- ---
    PRZZI: Ten z ovčí vlny mám taky, ale beru ho jen do cca -10 od -10 nastupuje kočičák...
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    HLOH: tak takhle to beru, pokud nekdo pracuje v zime v lese ok...i kdyz si myslim ze jsme uz natolik vyspeli ze i tohle se da nahradit, stejne jako ten ledvinak z kocek...ten bych nesrovnaval se svetrama ale spis s ledvinakem ktery obsahuje treba ovci vlnu nebo neco takoveho...
    HLOH
    HLOH --- ---
    PRZZI: Třeba já tam bývám často,dost známých v lese pracuje a v zimě se kožich opravdu hodí, našel jsem si starý z berana na půdě. Bydlet ve městě tak se taky obejdu bez kožešin...
    Kdybych třeba přez zimu nebral do kovárny ten ledviňák z koček tak jsem furt nachlazený (ani dva svetry ho nenahradí úplně...)
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    BRUDER_MATHIAS: sposta lidi je tak tupa ze i ta cincila je chytrejsi...staci se podivat na fotbalove fanousky zeano...takze pokud chces resit ze clovek je vychytralejsi tvor-ber to jako jednotlivce...a jsi si v tomto pripade jisty ze ty mas zasluhu na podrobeni sveta???

wake the fuck up
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    HLOH: kolik lidi zije v lese??
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    FI_YOU: kazdy kdo chce byt free cool in a posh musi mit kozesinu...a cim vic zvirat pri tom zdechne tim lip stejne jsou to jen tupci kteri nemaji dostatek inteligence pac kdyby meli tak by se branily.
    Proto je stahujme zaziva a uzivejme si kozesinove vyrobky ve sleve. JUPI
    btw. nevidim na svete nic hezciho nez se oblect do mrtvoly a jit se pochlubit...kdo videl Fredyho úlet vi o cem mluvim

konec sarkasmu
    HLOH
    HLOH --- ---
    FI_YOU: Kožešinu v zimě do lesa a koženou bundu celý rok na motorku taky koženou zástěru do kovárny a kožený rukavice- nedokážu si tyhle věci představit v náhražkách....
    FI_YOU
    FI_YOU --- ---
    bavite me .... opravdu ...

jak tady kdosi mluvil o tom ze pri vyrobe syntetiky se odparuji do vzduchu skodlive latky....
    prosimvas prectete si poradne jak a pomoci jakych chemikalii se upravuje kuze (napr veprovice, hovezi-proste vsechny ty krasne leskle cerne kozene kabaty a bundy co vsude nabizeji v megaslevach) ve velkovyrobnach do finalni podoby...pak tady neco mluvte o tom jak syntetika znecistuje nase ovzdusi...a to ze vypada jako ausus snad ani nebudu komentovat...

zajimalo by me spis proc preferujete kozesinu...jaky je ten pravy duvod proc ma clovek, zijici evropskem (prevazne mestskem) prostredi s mirnym podnebim , potrebu nosit kuzi ci kozesinu?
    ...pokud nezijete za polarnim kruhem tak imho nanachazim zadnou kloudnou odpoved
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam