• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    ANIQUE: Tohle mě třeba moc nebere...

HLOH: Tohle ale zase já ráda. I když LHčkáře moc nemusím :o)
    HLOH
    HLOH --- ---
    CELULITIDA:

To s tím Karlem mi připomělo kamaráda s jeho skupinou věnující se živé historii...
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    HLOH: fůj, taky jak z dob Karla IV

naví jsem alergik, takže bych se vosypala.. No nic..

mějte se a netrapte ty zvářátka pro zbytečný věci
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    ANIQUE: Podobné dělá kamarád a období je gotika. Na šermířských akcích je toho plno :o)

Já teda kůže a kožený věci zbožňuju. Ale vzhledem k tomu, že většina věcí se dělá z teletiny nebo z prasat, tak bych se vrahem opravdu nenazývala, bo to není ohroženej druh a stejně se to sežere...

HLOH: No, my třeba máme srnčí kůži na podlaze. Srnku jsme snědli, kůži dali na podlahu. A náhodou to nevypadá nevkusně :oP A kočky, jak z toho vyváděj :o)))
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Sestra ma doma na podlaze nekolik ovci a je to velmi prijemne. Je to asi jedine bydleni, kde chodim bosky opravdu rad.
    HLOH
    HLOH --- ---
    ANIQUE: Tak já ti tak na dvě spony pošlu a nebo předám(pokud se pohybuješ po stejných místech jak já) Ozvi se do pošty domluvíme se podrobněji...

CELULITIDA: Jo, kůže na stěně a podlaze jsou opravdu nevkusná zbytečnost.
    Ale třeba taková deka či přehoz na postel z ovčího rouna- to je panečku parádní věc....
    PAJDA
    PAJDA --- ---
    CELULITIDA: No právě.. :oP
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    Dobře, já chápu, boty - zdravotní- ne když je na to použit vzácnej druh zvířete. Ostatní věci moc nechápu..

Budiž..

ale mít stáhnutý zváře doma(ted myslim tu kůži) v obejváku nebo tak.. To je hnus, mrtvá kůže! a navíc! JE TO KÝČ! to se hodí na hrady ..
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    HLOH: Jé, to jsi šikovnej. Kdyby ti to nevadilo, tak bych si od tebe tu kůži ráda vzala - nějakou silnější. Nepotřebuju toho moc a co jsem koukala, tak 4, 5 mm je asi docela problém sehnat ve zbytkách.
    HLOH
    HLOH --- ---
    ANIQUE: Jestli chceš tak ti kus kůže dám, mám tu toho spoustu, z pásů z bývalého mlýna jsou cca 3-6 mm silné s patinou (jsou přes 70 let staré)
    Ještě k těm výrobkům, vzpoměl jsem si, že jsem nedávno dělal zapisníček z teletiny:
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    HLOH: To docela chápu:) Kolik bys chtěl za nepunkovou verzi?:) Což o to, já bych si jí udělala, jen nevím, kde sehnat tak tlustou kůži.
    HLOH
    HLOH --- ---
    ANIQUE: Skoro stejný spony jsem dělal loni k vánocům, asi čtyři.
    Největší úspěch sklidila punková verze se 100 hřebíkem místo dřevěné nebo kované jehly...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Jo a ten poslední obrázek je prej sedák na židli, remake podle historie, období nepíšou:(
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---

Jakože kabelky nenosim, tak tohle bych si dala líbit.

Skotský sporran.

HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    PAJDA
    PAJDA --- ---
    ANIQUE: Jůů já chci takííí :))
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Ať furt jenom nekecáme...

ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Něco pro citlivky:)
    HLOH
    HLOH --- ---
    CELULITIDA: Protože kůže (ač její získávání může přjít někomu nechutné) je zatím na některých věcech nenahraditelná, dokážeš si třeba představit pracovní rukavice nebo kovářskou (ale třeba i slévačskou či sklářskou) zástěru z nějakého hadru? Jiné materiály by takovou námahu nevydžely.
    Navíc má kůže pro někoho i svůj půvab.
    Myslím, že výkřiky o vrazích nikoho nepřesvědčíš aby vyhodil kožené boty nebo bundu do koše, jen na sebe upozorníš a možná se s tebou někdo začne hádat...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Hmm, myslím, že lidská kůže nemá moc užitečných vlastností. To by bylo zajímavý mít botky z lidský kůže. Asi by to moc kvalitka nebyla. I když kůže na zádech je docela pevná...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam