• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    JANDIS_01: Pozvala mě do dílny!:)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    ANIQUE: No tak mi pak napiš jak jsi pořídila.. ;)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    JANDIS_01: Jej, děkuju, já jí napíšu:)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    ANIQUE: Hele tak to jsem si vzpomněl ještě na paní Jarku Čapkovou, jako s ženskou by jste si o tom možná popvídali lépe než s chlapem.. je to starší paní myslím že už jí bude kolem 60-ky tady je odkaz http://www.jarkacapkova.cz/
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    JANDIS_01: Jsem z Prahy:)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    ANIQUE: No já za to nic nechci.. oni to jsou spíš takové návody kde ti ukazují a vysvětlují postup jakým to zdobíš... Odkud jsi ?? Znám ještě jednoho chlapíka v Praze poměrně dobře který se tím taky zabývá..
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    JANDIS_01: Za okopčení učebnic jsem ochotná na oplátku koupit nějaké velmi dobré pití:) Kdybys byl tak hodnej, tak se můžem domluvit na nějaký protislužbě...
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    ANIQUE: Já jsem se to naučil od jednoho chlapíka tady v UL a před vojnou jsem to s ním dělal rok jako zaměstnání. Jinak tohle je americký systém řezaní a tepání ve westernovém stylu.. Zkusím se podívat na netu po nějakých odkazech a ještě se podívám u něj protože mám pocit že jsem tam někde zahlídnul nějaký okopčený učebnice...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    KACHNY: Jo aha, já si řikala, co to mám v poště:)))
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    ANIQUE: antosshuv bratr tam choodil asi rok ID honzissh myslím :o)) ale co cvim od lidi co delaji z kuzi tak tam to co ty chces neuci urcite...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    JANDIS_01: Tak snad:)

JANDIS_01: No, přesně to je krásný a přesně to chci umět. A kde se to člověk naučí?

Po zkušenostech z krejčovský školy si myslim, že pokud tam bude jenom trochu vstřícnej mistr, tak když uvidí že mám zájem... Trochu se bojim toho, aby tam neučili nějaký blbci, páč z toho důvodu odcházim teď z pánský krejčoviny... Pořád nám hustěj do hlavy, jak se řemeslem neuživíme, nemůžem dělat žádný věci navíc, když chci něco udělat ručně, protože se mi to zdá přesnější, tak mě s tim mistr pošle do háje - nebudem se tim zdržovat. Když něco udělám křivě a pářu, tak za mnou přijde a začne mi vysvětlovat, že centimetr sem nebo tam nikdo nepozná... Většina lidí ne, ale mě bude chybět pocit dobře vykonaný práce.
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    ANIQUE: Máš namysli takovéto zdobení ??? Nemyslím si že by to někde vyučovali... Jinak sorry za fotku.. dělal jsem to narychlo z mobilu a jinou ukázku práce tu nemám jenom tenhle komplet co jsem si kdysi dělal...

JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    ANIQUE: Znám jednoho sedláře osobně z UL Miloš Siebert starší chalpík... dělá převážně westernová sedla, koňské věci a do nějaké míry řezání a tepání do kůže (to si troufnu říct že také ovládám velmi solidně...)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SEBEL: kuju!:)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Zkusím se zeptat:-)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SEBEL: Tys tam chodil na fotografa, to je hustý:) To jsem netušila. No, jako to, coo jsem se na krejčí naučila v materiálech, tak použiju ttaky jen v tom, jak si mam nastavit žehličku na žehlení, taky poradím konkrétní matroš na konkrétní věc, protože znám vlastnosti... to od toho teda očekávám:) Hlavně by mě zajímalo, jestli mě tam naučí kůži zdobit.
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Některý odborný předměty jsou to jediný, co by ses měla učit, aby to taková škkola k něčemu byla... Třeba zrovna ty matreriály a jiné věci. problém je, že mnohem větší část toho, co se tam naučíš nikdy nepoužiješ...
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Jinak já jsem chodil sem na fotografa a můžu zavolat klukům pro přesnější info.-)
    http://www.sousluzeb.cz/
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SEBEL: To máš ze zkušeností?:) Já na neodborný předměty nemusim, heč:)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Spustu nudy, materiály, spustu nudy, zpracování, spoustu nudy a prudy na praxi při dělání nudnejch úkolů, pokud možno sériovek tu samov věc pořád dokola a nakonci vylezeš, něco umíš a nejvíc tě stejně naučí tvůj první zaměstnavatel...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam