• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    HLOH: Jinak koukám že jsi dělal pouzdro na jeden ze tvých nádherných nožů.. nebo je to něco starého zpravovaného ??? Myslím ty kožené věci. Protože ta kůže vypadá hrozně.. Já to moc nemám rád u té kůže když někdo evokuje stáří tím že veme na to starou zpuchřelou kůži ze školní žíněnky, protože ty starý chlapi byli mistři svého řemesla a dělali to pořádně a dobře. To že to dneska v muzeu vypadá takhle je věc jiná.. ale každýho věc....
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    HLOH: No ty bláho... Paráda! Můžeš mi vysvětlit na co je který nástroj?
    HLOH
    HLOH --- ---
    Tak jsem to taky s kůží zkusil,
    nejdřív jsem si vyrobil nářadí:

Pak jsem zkusil pouzdro na kudlu:

A nakonec jsem si ještě zpíchnul brašničku na opasek:
    RAEL
    RAEL --- ---
    JANDIS_01: Díky. Vypadá to dobře.
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    RAEL: Je to jenom o jedné... vyřízneš do hovězí hlazenice motiv a potom raznicema doděláš plastiku... vybarvíš pozadí a nalakuješ... velmi jednduše řečeno..
    RAEL
    RAEL --- ---
    ANIQUE: Tak takovej mistr je kokot.

ANIQUE: Paráda! tak dej vědět jak jsi pořídila prosím!

JANDIS_01: Tohle je o vrstvení různých kůží nebo je to pořád ta samá a jen jí barvíš, děláš slepotisk a tvaruješ?
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    ANIQUE: Tak super :o)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    JANDIS_01: Pozvala mě do dílny!:)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    ANIQUE: No tak mi pak napiš jak jsi pořídila.. ;)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    JANDIS_01: Jej, děkuju, já jí napíšu:)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    ANIQUE: Hele tak to jsem si vzpomněl ještě na paní Jarku Čapkovou, jako s ženskou by jste si o tom možná popvídali lépe než s chlapem.. je to starší paní myslím že už jí bude kolem 60-ky tady je odkaz http://www.jarkacapkova.cz/
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    JANDIS_01: Jsem z Prahy:)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    ANIQUE: No já za to nic nechci.. oni to jsou spíš takové návody kde ti ukazují a vysvětlují postup jakým to zdobíš... Odkud jsi ?? Znám ještě jednoho chlapíka v Praze poměrně dobře který se tím taky zabývá..
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    JANDIS_01: Za okopčení učebnic jsem ochotná na oplátku koupit nějaké velmi dobré pití:) Kdybys byl tak hodnej, tak se můžem domluvit na nějaký protislužbě...
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    ANIQUE: Já jsem se to naučil od jednoho chlapíka tady v UL a před vojnou jsem to s ním dělal rok jako zaměstnání. Jinak tohle je americký systém řezaní a tepání ve westernovém stylu.. Zkusím se podívat na netu po nějakých odkazech a ještě se podívám u něj protože mám pocit že jsem tam někde zahlídnul nějaký okopčený učebnice...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    KACHNY: Jo aha, já si řikala, co to mám v poště:)))
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    ANIQUE: antosshuv bratr tam choodil asi rok ID honzissh myslím :o)) ale co cvim od lidi co delaji z kuzi tak tam to co ty chces neuci urcite...
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    JANDIS_01: Tak snad:)

JANDIS_01: No, přesně to je krásný a přesně to chci umět. A kde se to člověk naučí?

Po zkušenostech z krejčovský školy si myslim, že pokud tam bude jenom trochu vstřícnej mistr, tak když uvidí že mám zájem... Trochu se bojim toho, aby tam neučili nějaký blbci, páč z toho důvodu odcházim teď z pánský krejčoviny... Pořád nám hustěj do hlavy, jak se řemeslem neuživíme, nemůžem dělat žádný věci navíc, když chci něco udělat ručně, protože se mi to zdá přesnější, tak mě s tim mistr pošle do háje - nebudem se tim zdržovat. Když něco udělám křivě a pářu, tak za mnou přijde a začne mi vysvětlovat, že centimetr sem nebo tam nikdo nepozná... Většina lidí ne, ale mě bude chybět pocit dobře vykonaný práce.
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    ANIQUE: Máš namysli takovéto zdobení ??? Nemyslím si že by to někde vyučovali... Jinak sorry za fotku.. dělal jsem to narychlo z mobilu a jinou ukázku práce tu nemám jenom tenhle komplet co jsem si kdysi dělal...

JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    ANIQUE: Znám jednoho sedláře osobně z UL Miloš Siebert starší chalpík... dělá převážně westernová sedla, koňské věci a do nějaké míry řezání a tepání do kůže (to si troufnu říct že také ovládám velmi solidně...)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    SEBEL: kuju!:)
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    ANIQUE: Zkusím se zeptat:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam