• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    PAJDA: Jk už jsem psal tak není můj. Je to výtvor kámoše ten určuje cenu. Ale stejně by se to muselo dodělat celý.. to zanemná dodělat to jako aktovku..
    PAJDA
    PAJDA --- ---
    JANDIS_01: Krásnej tygřík... a co bys za něj chtěl??? Když už se ti neozval :))
    RAEL
    RAEL --- ---
    JANDIS_01: Díky, právě na ty řemínky na oplétání jsem to myslela... V knihařině se někdy desky oplétají-na starých albech a tak...
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Jo hlavu tygra jsem nedělal já ... je to práce mého kámoše.. Dobře maluje a dle obrázku je schopen udělat cokoliv...
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    RAEL: U té šerfovačky jsme nebyli schopný určit co to používá za jednotky takže to jedeme podle oka. Šerfujem tím hlavně opět hlazenici.. dá se to sjet na míň jak milimetr ale už se ta kůže potom trhá... hodně tenké s tím děláme akorát řemínky na oplétání a nebo šití, takže velkou plochu jako třeba A4 jsem nezkoušel.. Podle mě by to možná ani nešlo protože to přes ten převod neutočíš. Má to celkem odpor... kdyžtak taky vyfotím jak to funguje....
    RAEL
    RAEL --- ---
    JANDIS_01: Obdobné šídlo mám po dědečkovi, ne že bych nevěděla, že je to poklad, ale teď je ještě větší ;)
    JANDIS_01: Kolik nejmíň to umí? Jestli je to totéž, co se dá použít na knihařinu...

HLOH: Parádní, až přijedu, můžu si u tebe na naučení zkusit vyrobit náramek? Kůži koupim nějakej kousek v kutilovi nebo v Dlouhý...a zapínání asi taky co?

BTW: Mám krabici plnou kovovejch cvočků... Na zpevňování dírek pásků by to mohlo fungovat. z jedné strany to má okraj, z druhé to musíte rozbouchat kladívkem, jako nýty, ale rourkovitý...
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    JANDIS_01: hmm... pěkná prácička... a kdy ty mi uděláš ten slíbenej náramek?
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    A na závěr ještě hlava tygra co měla být na aktovku A4... válí se tam už dobře pět let... dotyčný zadavatel se již nikdy neozval..

JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Tady jsem ti vyfotil to kolečko na falešný štychy.. jsou tam ještě nástroje na udělání linky po okraji a na srážení hran...

JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Tady tohle je stará šerfovačka taky z dob Rakouska-Uherska. Tím se upravuje tloušťka kůže...

JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Tady je "kůň" na kterém šijeme

JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    První šídlo (zleva) je kulaté na zapošívání, druhé je staré z doby Rakouska-Uherska používalo se na šití řemínkem má správný tvar rukojeti. Třetí je taky rakousko-uhersko akorát že na normální šití a to čtvrté je dělaná rukojeť od našeho kamaráda (s tím tedy šijeme nejčastěji) Mimochodem existuje firma která dělá ty hefty stejně jako za rakouska. Za boha jsme nemohli najít jejich katalog který máme v bordelu někde v dílně..
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Takže nezapoměl jsem s fotkama a tady jsem ti vyfotil ty šídla.... bohužel pořád nemám foťák takže fotím mobilem...

JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Jinak s fotkama jsem nezapoměl akorát se pořád míjím s kamošem v dílně (nemám klíče)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    HLOH: Vypadají dobře.. určitě se hodí k tomu motopcyklu... :)
    HLOH
    HLOH --- ---
    Tady jsou ty brašny (ta větší posraná je původní kterou jsem používal jako vzor):

JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Ještě teda doplním že všechno převážně děláme z hovězí hlazenice protože se zabýváme westernovým zdobením kůže... vepřovici prakticky nepoužívám protože nemá tvarovou paměť.... Pokud budete něco zkoušet co se týče barvení, moření, lakování, dopručuju předem odzkoušet na odřezkách a případných zbytcích jak to vlastně funguje než na hotovém výtvoru...
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Běžně natíráme kůži apreturou vařenou z šelaku... vaří nám to jeden kamarád zeptám se jak se to jmenuje přesně a co je to chemicky... jinak k ošetření kůže třeba už lakované jsme používali Bistrol což je přípravek na parkety a linolea ale musíš s tím opatrně a potom hodně leštit... ještě se používá věc která se jmenuje olej na tureckou červeň ještě se ti zeptám... Speciálně na tu zpuchřelou kůži se mi teď nic nevybavuje protože já bych jí vyhodil ale mám pocit že jsme nějaký historický kousky ke kterým měl majitel citovej vztah něčím dávali do kupy aby se úplně nerozpadly.... A na okraj k čištění přírodní kůže od nečistot je dobrý slabounkej roztok kyseliny šťavelové....
    HLOH
    HLOH --- ---
    JANDIS_01: Dík za rady, ještě pár dní u šití zůstanu (než vyležím chřipku) teď zkouším brašny na motorku a sedlo, nevíš čím tu kůži ošetřit aby byla odolnější proti vlhku?
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    ANIQUE: Ahá .... No tak to přeji brzké uzdravení...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam