• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Hloh dělal brašny na motorku takže ty jsou velký a jdou relativně dobře.... Na kapsičky na nože (zavírací), brašničky na pásek nebo na zippo máme udělaný takový lisovací kopyta.. ty vyfotim též... vylisuješ profil a tvar zamokra, vyřízneš a přišiješ jenom zadní čast co dělá i chlopeň. Samozřejmě systémů je víc ale tohle je nejjednodušší....
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    No zkusit to můžeš...
    HLOH
    HLOH --- ---
    RAEL: Když jsem dělal taštičky tak za sucha, vlhčil jsem jen popruhy když jsem je potřeboval naohýbat..
    RAEL
    RAEL --- ---
    Já jsme teoretik! Asi to nejdřív zkusim a pak se budu ptát. Pardon.
    RAEL
    RAEL --- ---
    JANDIS_01: No... ehm... když budu potřebovat to někde přehnou a sešít a aby se mi s tim hezky pracovalo... To asi neni dobrej nápad to vlhčit v takovou chvíli?
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    RAEL: Při šití ???
    RAEL
    RAEL --- ---
    JANDIS_01: Možná jsme použila špatný temit... To, co dělal Hloh, ty taštičky...
    Tak já si občas pomůžu navlhčením... Uvidíme, pak to sem hodim, jak to dopadlo :))
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Když tvaruješ tak namáčíš třeba když natahuješ na kostru kůži , lepidlo se používá taky... sedlo jsem ale nikdy nedělal. Mám známého sedláře takže jsem jich pár rozdělaných viděl a bavili jsme se o tom. Jinak řezání a tepání do kůže se taky dělá za mokra respektive máš tu kůži relativně hodně vlhkou.
    RAEL
    RAEL --- ---
    DOTAZ
    Když se v sedlařině pracuje s kůží, vlhčí se v nměkterých příležitostech nebo ne? jestli to mám hrubou silou, nebo to můžu navlhčit... taky jestli s evšechno šije, nebo jestli s epoužívá k tomu i lepidlo a tím šitím se to ještě zafixuje, nebo lepidlo vůbec ne? Já jsme z té knihařiny učená na mokro mokro mokro a lepidlo...
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Zeptám se... odhaduji 3000,-
    PAJDA
    PAJDA --- ---
    JANDIS_01: Jinak sem to ani nemyslela ..Dobře kolik by chtěl kámoš za tu aktovku???
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    PAJDA: Jk už jsem psal tak není můj. Je to výtvor kámoše ten určuje cenu. Ale stejně by se to muselo dodělat celý.. to zanemná dodělat to jako aktovku..
    PAJDA
    PAJDA --- ---
    JANDIS_01: Krásnej tygřík... a co bys za něj chtěl??? Když už se ti neozval :))
    RAEL
    RAEL --- ---
    JANDIS_01: Díky, právě na ty řemínky na oplétání jsem to myslela... V knihařině se někdy desky oplétají-na starých albech a tak...
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Jo hlavu tygra jsem nedělal já ... je to práce mého kámoše.. Dobře maluje a dle obrázku je schopen udělat cokoliv...
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    RAEL: U té šerfovačky jsme nebyli schopný určit co to používá za jednotky takže to jedeme podle oka. Šerfujem tím hlavně opět hlazenici.. dá se to sjet na míň jak milimetr ale už se ta kůže potom trhá... hodně tenké s tím děláme akorát řemínky na oplétání a nebo šití, takže velkou plochu jako třeba A4 jsem nezkoušel.. Podle mě by to možná ani nešlo protože to přes ten převod neutočíš. Má to celkem odpor... kdyžtak taky vyfotím jak to funguje....
    RAEL
    RAEL --- ---
    JANDIS_01: Obdobné šídlo mám po dědečkovi, ne že bych nevěděla, že je to poklad, ale teď je ještě větší ;)
    JANDIS_01: Kolik nejmíň to umí? Jestli je to totéž, co se dá použít na knihařinu...

HLOH: Parádní, až přijedu, můžu si u tebe na naučení zkusit vyrobit náramek? Kůži koupim nějakej kousek v kutilovi nebo v Dlouhý...a zapínání asi taky co?

BTW: Mám krabici plnou kovovejch cvočků... Na zpevňování dírek pásků by to mohlo fungovat. z jedné strany to má okraj, z druhé to musíte rozbouchat kladívkem, jako nýty, ale rourkovitý...
    KEJKA
    KEJKA --- ---
    JANDIS_01: hmm... pěkná prácička... a kdy ty mi uděláš ten slíbenej náramek?
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    A na závěr ještě hlava tygra co měla být na aktovku A4... válí se tam už dobře pět let... dotyčný zadavatel se již nikdy neozval..

JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    Tady jsem ti vyfotil to kolečko na falešný štychy.. jsou tam ještě nástroje na udělání linky po okraji a na srážení hran...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam