• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ZRUUD: rozdíl mezi CHEDSem a lihovejma mořidlama je asi jako mezi denaturákem a single malt whiskey... ...mořidlo ti to vysuší do sraček, CHEDS barvy maj v sobě mazadlo na kuži rovnou, krejou hezky rovnoměrně, no prostě nebe a kozy...takže neuvažuj a kup...
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    WOJTYLA: Už dlouho nad těmi barvami od CHEDSu uvažuju, zatím jsem si vystačil s lihovými mořidly - stojí za to? Nemám tak často cestu do Prahy.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CNV: když dojdeš do CHEDSu a přineseš jim barvu na papíře nebo kus kuže takhle barevnej nebo nák jim tu barvu ukážeš tak ti namíchaj co budeš chtít...aspon to tak bejvalo
    CNV
    CNV --- ---
    WOJTYLA: Taky mám CHEDS. Potřebovala bych takovou světlou korálovou, takže mi asi nezbyde než koupit růžovou a trochu domíchat.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    ZRUUD: kurna to by bylo na motorku...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LIMONADA: mno aspon ty co používám já - CHEDS tak u těch to nešlo...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CNV: záleží spíš kolikrát to natřeš, já většinu věcí natírám několikrát pro dosažení určitého odstínu.

a imho lihem se to zředit dá, aspoň lihem jsem vymývala nějaký tmavší skvrny třeba.
    prostě nic jiného ti neřekne tolik co zkouškas materiálem=)

WOJTYLA: právě že lihový barvy jsou na takové bázi, že by to ředit normálně přidáním lihu mělo jít....není v tom tiž plnidlo jako třeba v balakrylu. ale nemám ozkoušeno, až budu v dílně schválně zkusím, to mě zajímá.

jinak bežně ty barvy míchám k sově - třeba jasnější světlejší červenou získám tak že smíchám červenou a oranžovou třeba....
    CNV
    CNV --- ---
    WOJTYLA: Toho jsem se bála...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    CNV: tak světlejší odstín se ti obávám se naředěním nepovede...nejni to tempera...když žředíš balakryl vodou taky nejni světlejší, musela bys ředit "bílou"... tedy ředit tmavou barvu nákou světlejší barvou....IMHO
    CNV
    CNV --- ---
    Jak mám naředit lihovou barvu na kůži? Vodou, lihem? (Potřebuju světlejší odstín.)
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    WOJTYLA: Jak bylo podotknuto, na webu je toho plno, takže si vzhled nijak nenárokuju, navíc nepředpokládám, že bys měl potřebu je totálně okopírovat :)
    LIMONADA: Dík :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    WOJTYLA: steampunk? teďjsou toho plný internety,ale totoje skutečně špica provedení,to zas jo=)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ZRUUD: s dovolením ukážu tvuj obrázek kamarádovi sedlářovi, esli by mi neudělal softovejší ...sem tim nápadem uplně vokouzlenej...
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    WOJTYLA: Okuláry byly jediným konstrukčním problémem, nakonec jsem to vyřešil víčky od jakýchsi kořenek, sedí tam jak kdyby na to byly dělané :) Ovšem v krámě kde jsem je koupil už je samozřejmě nemají, takže se budu muset příště porozhlédnout po nějakém větším železářství asi.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ZRUUD: to je pecka ovšem!...z čeho jsou ty okuláry?...přemejšlim že bych si takový nechal udělat sluneční! bych byl u moře na pláži za plejboje:-D
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    Okulárium, aneb steampunk's not dead! :)

Image Hosted by ImageShack.us
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    WOJTYLA: no nemysli si že mu to neřeknu=) máš pravdu, díky za upozornění. přiznám se, že já koukala hlavně na ty věci co znám fyzicky, sem stránky neprojížděla podrobně a asi bych měla.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LIMONADA: pak by možná nebylo od věci panu mistrovi naznačit že tydle veci by bylo fajn z tech stránek dát prač, páč dobrý jméno mu to neudělá a pokud jsou to náký starý veci ze začátků nejni duvod aby tam byly...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    WOJTYLA: hele pan mistr taky někdy začínal, neživí se tím celý život a ty baskety co tam předvádí dnes jsou už něco uplně jiného. tohle jsou práce za 10 let řemesla,co prostě dělal jako koníček, pak se teda vyučil....no a teprve teď si otevřel dílnu a začal se tím živit naplno.
    takže kdo chce psa být, hůl si najde.
    pokud chcete mít kecy, mějte je, taky se můžete přijít podívat jak to vypadá v reálu.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    nutno podotknout že jsem vybral opravdu tu nejvetší hrůzu která tam je, nekterý jiný veci jsou třeba celkem pěkně ušity...ale i na těch jsou nepřesnosti který by si mistr nemel dovolit, myslim si...

čimž neřikám že to umim ušít líp, ale taky nejsem mistr a neživim se tim...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    nevím čí výrobky se na těch stránkách prezentují, ale to zdobení je dost zoufalství...když jsem kdysi dělal napoprvé basket dopadlo to výrzně líp než kupříkladu tahle hrůza...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam