• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIQUEKůžičky, kožešinky - materiály z mrtvých zvířátek člověkem užívané
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    CNV: V Brne dela westernovy zdobeni Zdenek Kocman ktery urcite ma nekolik sad ruznych abecednich raznic. .
    CNV
    CNV --- ---
    Není tu někdo brněnskej, kdo by měl razidla do kůže - písmena? Chtěla bych vyrazit monogram do pásku a nechce se mi kvůli tomu pořizovat celou sadu.
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    Tak jsem se nechal inspirovat a vyrobil jsem si peněženku, protože ta moje stará se už dlouho rozpadá...

TYMUR
    TYMUR --- ---
    GGG: no, tak to se předpokládá :) i když na požádání ušiju i křivě... i když nerad a s příplatkem :)
    GGG
    GGG --- ---
    TYMUR: no samozreme bych to chtel usite rovne :)
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    No, ty stehy mě taky trochu praštily přes oči, hlavně se ta bílá nit k tomu nějak nehodí. Ale taky jsem asi drahej, byť si hodinovku počítám výrazně méně. Tohle by bylo tak za 1000,- až 1200,- ...
    GGG
    GGG --- ---
    WOJTYLA: dik moc za tip!
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    GGG: tak si najdi na webu Evu Chadimovou ta šije celkem slušně a za přijatelný ceny...
    GGG
    GGG --- ---
    WOJTYLA: no prave ze v Praze jsou tyhle prace o hodne drazsi nez vsude jinde
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    GGG: a vodkad seš? a za kolik si představuješ že ti to nekdo ušije?
    GGG
    GGG --- ---
    WOJTYLA: no ja jsem prave u sedlare byl a ten si uctuje 300 za hodinu a sam to takhle rovne neudelam
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    GGG: a musí to bejt taky tak křivě ušitý?...

...ale vážně, tohle ti udelá každej sedlář za facku...
    GGG
    GGG --- ---
    byl by tu chopný nekdo vyrobit takovouto penezenku?
    kdzytak posta, diky

TYMUR
    TYMUR --- ---
    Připojím se k Limče, Bang je super záležitost, krom toho že kůži udržuje, tak starší vyschlé kůži dokáže docela dobře obnovit pružnost a vrátit čerstvý vzhled a dokonce mají i emulzi která už mi pomohla hodně opravit značně vyschlou kůži.
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    LIMONADA: tak ještě jednou díky!
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    IN_DIE: no, dle potřeby a počasí, v zimě sem mazala třeba co tři dny (sůl je svinstvo), přes rok zhruba jednou za týden až dva (dle nošení).
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    díky moc...a ještě, jak často mazat?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    IN_DIE: jednoduše, mazat nějaký dobrým mazadlem přírodního složení.v těch na boty často bývají zbytečné ropné hnusy nebo nedejbože silikon. např. český bang je výborný www.banghandmade.cz používám na veškerou kůži včetně bot (marteny si libujou víc než se značkovym krémem)

a ještě tip - krémovat můžeš klidně hned po umytí, když jsou boty ještě vlhké - kolagenová vlákna jsou roztáhlá a líp se mezi ně dostane mazivo. taky je dobré strčit boty do tepla, líp se to do nich dostane (ale ne přímo na topení;)
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    Zdravím, mám nově boty z hovězí kůže.
    Poradil by mi někdo jak naložit s jejich údržbou?
    Na netu jsem moc nenašla.
    Díky.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    řiká se tomu myslim Eco Kůže ted po novu...boty se z toho dělaj teměř výhradně pokud jsou "kožený"
    CNV
    CNV --- ---
    Genuine leather může být i štípenka potřená polyuretanem. Prostě je to tak trochu kůže, ale zase ne moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam