• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _KROKOUSH_BLG_První pohled, davate na prvni pohled? kuk a di nekam nebo kuk a jeste nechod pod si pokecat ?nase zla ja
    DOMIK_
    DOMIK_ --- ---
    No me se treba stalo,ze si o me udelal jeden clovek hned na prvni pohled celkem pekny obrazek....a dlouho mu to vydrzelo..ale jak se kazdemu nekdy stane,ze ma spatne obdobi(nic nejde,spatna nalada,jste neprijemni i na sve nejblizsi...hlavne na nejblizsi),tak se to stalo i mne..a ten clovek me hned odepsal..uplne hned obratil,jakoby me vubec neznal a soudil me podle jednoho spatneho obdobi.Me to dost ranilo,protoze jsem toho cloveka mela fakt rada,byl pro me hodne dulezity(a stale je) a necekala jsem,ze takhle z niceho nic obrati kvuli jedne nebo dvoum hadkam..A navic ani presne nevim,proc me odepsal,protoze mi to nechce rict-coz teda vubec nechapu.
    DOMIK_
    DOMIK_ --- ---
    ELIZHANNAH: to je hnus...kdyz na tebe clovek nezapusobi vzhledem a hned prvni vetou,tak je zahrabany na furt...Pritom to mohlo byt jeho nebo tvoji spatnou naladou,ze jste si hned nesedli...a pak uz se to veze...://
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    já mám někdy případy okamžité antipatie, nevím, v čem to je, ale některý lidi už od prvního pohledu fakt nemusím a názor obvykle ani později neměním...
    SVJETLUSHKA
    SVJETLUSHKA --- ---
    Na prvni pohled vcelku dam, ale zalezi na situaci.. Vetsinou si to ani neuvedomuji, hlavou se mi honi porad tisice myslenek (nebo jinak receno mam dlouhe vedeni).
    Spis cloveka posoudim pri kontakatku. Napr. na axi prijedou kamosi + z auta vyskoci jeden, dva jejich znami. Se hezky privitame a najednou se nema nikdo k predstavovani. Tak se toho ujmeme.. Ja sem ten a ten podam ruku, on mi neco neco zamruci v odpoved a to ma byt prosim jeho jmeno/nick a ruku mi stihne jak kdybych... a jeste se mi diva nekam pres rameno nebo buhvi kam. A je vymalovano.. S timhle clovekem netouzim mit spolecnou rec, minimalne ne mnou vyvolanou.
    Nicmene, kdyz se s nekym vidim poprve a on da najevo, ze existuju, hned se mi libi. A pak ma spoustu prilezitosti si to zkazit ;)

    Docela me zaujalo tema real/virtualni komunikace..Mam k tomu takovou story..
    Hraju MMORPG, vetsinou z prace (dohled) a co si budem povidat ikdyz nemam co lepsiho na praci. Jedna slecna me zacala uhanet. Nejak sem se nechytal, ptz co se slecnou ktera o prazdninach sedi 10-15h u kompa? Nicmene v zachovani slusnosti a lepsi dohody pri expeni sem se nechal nahnat na ventrilo. Tam zjistil, ze se hezky smeje, je docela drza a vesela. Trosku sem zmekl a navrhl sme nejaky setkani..
    Je to vcelku slicna slecna a byla mi symtaticka. Ale jak cas pribival a rumu ubyvalo zjistoval sem, ze je trosku opak toho co sem cekal. Ne, ze by se hezky nesmala, ale nemela ruzky jak ma (pro me) spravna holka mit.
    A ja od prirody zviratko sem nejak odhodil krustu a ruzky naopak ukazal, aby se nestydela. Ve vysledku sem ji chtel videt jeste jednou abych mel jistotu, ze se jen nekrotila a snazila se pusobit slusne. Lec dockal sem se odpovedi, ze muj navrh je prilis troufaly a nevi co by ode me mohla cekat priste.
    Jiz nize zminena zamena charakteru ve dvojim provedeni XD
    DOMIK_
    DOMIK_ --- ---

    WENOR: no to je sice mozne,ale taky se mi stava,ze si o nekom udelam obrazek...ale za ja nevim...treba hodinu to menim...a kdyz uz menim,tak vetsinou k horsimu...
    _KROKOUSH_BLG_
    _KROKOUSH_BLG_ --- ---
    WENOR: jo presne, nejvic me to stejne furt sere ale snazim se musim podotknout posledni dobou ;) snazim se ze vsech sil eliminovat mou zlost a krutost a da se to, ale je to boj hehe
    WENOR
    WENOR --- ---
    Rika se, ze pri osobnim setkani s novym clovekem je opravdu dulezitych prvnich 6 vterin - za tuto dobu si vetsina lidi toho druheho zaskatulkuje, vytvori si na nej "nazor". Vzhledem k tomu, ze jsme naladovi, vecne podrazdeni apod., je to docela krute :o))
    _KROKOUSH_BLG_
    _KROKOUSH_BLG_ --- ---
    je to nahovno, porad me to stve, proste je to uplne dementni, potkam se s clovekem a jen trochu mi nesedi a uz mi na nem vadi to co prehlizim na mych drahych znamych atak, zacina mi to celkeem vadit :/ ale co s tim mam nadelat? :)zkousel jsem to ale neak to moc neslo , heheh neaky zkusenosti?
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    Equalizer: No jsou mezi námi ti kteří hrají hry na ostatní a snaží se být jinými ale také je mnoho těch kteří hrajou hru sami se sebou a snaží se být jinými.. snaží se třeba prezentovat ne tak jak jsou ale jak by chtěli být :)
    Ale znáte ten pocit když se vám zdá někdo opravdu hodně sympatickej a potom se snažíte zachytit jeho/její pohled a promluvit s dotyčným/nou?
    EQUALIZER
    EQUALIZER --- ---
    Na prvním pohledu je pro mě nejhorší, že mě hned napadá o jakého by mohlo jít člověka a když se s ním dám do řeči dost takových těch věcí , kterým říkáme priorita se mi třeba i potvrdí.. Je to právě kvůli tomu, že vnímáme jeho momentální výraz či postoj. Ten člověk může být oblečen jak chce, může se přetvařovat jak chce ale tím spíš mám pocit, že mi ulehčí práci ho poznat hlouběji.

    Jak zde píše Altor... Čím více potkáme lidí a takových úsudku uděláme tím se nám zvyšuje pravděpodobnost, že toho druhého lépe odhadneme...
    ALE POZOR!!!! Jsou zde jedinci výborně herecky vybaveni a ty ja odhadnout neumím..
    IDUNN
    IDUNN --- ---
    Ano, jsme chemie! - Toto když někde řeknu, některé lidi úplně vyvede z míry, ale my jsme prostě chemie :-)
    a ty odhady na první pohled - ty hlavně dříve byly hodně důležitý - člověk prostě musel ve vteřině vědět jestli má utíkat nebo se usmívat:-) - pravda i na škole nám říkali, že se to týkalo a týká hlavně žen, a proto prý ženy lépe dokáží odhadnout neznámé lidi - jenže každý chce ty růžový brejličky a někoho si prostě idealizuje a taky hraje roli ta chemie :-)
    ZIPHI0
    ZIPHI0 --- ---
    zvlaštní jak dokáží pocity utlumit všechny logické vykřičníky a pokud se náhodou podaří dostat se do fáze uvědomění, potom není ani zdaleka vyhráno, ba naopak často nastane situace, kdy je nad slunce jasné, že palivo dojde, ale přece to lítání je tak přitažlivé, že mu nedokážu odolat a i s vědomím, že nakonec spadnu. Jenže já letím dál, já chci letět dál, já věřím v neskutečné ? Nakonec vždycky spadnu.
    Někdy mám pocit, že mě chemické procesy plně ovládají, ale úsměvné je, že tomu tak vlastně je.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    Mnohokrát si vybíráme z lidí kteří se možná stanou našemi budoucími přáteli/milostnými partnery/nepřáteli jen prvním okamžikem.

    Shoda náhod tomu chtěla, že se už pár let živím tím abych si vypil své omyly s odhadem lidí do dna a naopak slavil úspěch do nebeských výšin. A z těch stovek a stovek prvních impresí a následných hlubších průzkumů si troufám říct že se odhad časem pomalinku pomalinku ale ještě pomaleji než pomalinku zlepšuje. A náš první dojem je lepší a lepší. Má to však jeden předpoklad.

    Jediné co vlastně opravdu funguje je nenechat si zablokovat vnímání drobnostmi, které na člověku zaujmou(pozitivně/negativně) a alespoň prvních pár okamžiků člověka vnímat jako celek. Pokud si ale někoho zamilujete od prvního pohledu zapomeňte na logiku a tam hlava má pramálo co dělat protože logika selže :)
    _KROKOUSH_BLG_
    _KROKOUSH_BLG_ --- ---
    hehe nevim jesli to sem patri ale co, dnesni prvni pohled a snad posledni na dalsi dil indiana jonese me opravdu zabil!! takovou kravinu jsem jeste nevidel ale na druhou stranu to bylo husty! :D:D
    ZIPHI0
    ZIPHI0 --- ---
    První pohled je vlastně dost tajemný. Hodně napoví, ale nic konkrétního neřekne, navíc je často zkreslený/podepřený předešlými zkušenostmi.. jenže onehda vyšla studie, že lidi na první pohled dokáží odhadnout přibližnou míru promiskuity a to na základě obličejových rysů. Což by vlastně nebylo hodno ani středně pokročilého úžasu, vzhledem k tomu jaké látky řídí mužnost a touhu po sexu(u žen nevím přesně, ale je to obdobné), ale napovídá to dost dost o našem vnímání prvního pohledu, který je založeny na nějakých podstatách předsudku a o těch je známo, že nás od pradávna chrání.. takže jak to vlastně je ? Nenaznačí nám přece jenom první pohled určité kontůry charakteru, který ona osoba před námi úspěšně skrývá ? Nepodceňujem ho příliš a jestli jo, kde je ta hranice a o co se odrazit, pokud nám první pohled našeptává o drůhém vlastnost, kterou on druhý má zcela pod kontrolou .. jak to poznáme ?
    Moc otázek, ještě víc odpovědí...

    Samozřejmě, že první pohled může nepříjemně zkreslit nesymetrie, která težko řekne něco o povaze..
    IDUNN
    IDUNN --- ---
    EMPIRICUS: Freud je dávno překonanej , to už je lepší Fromm - přečti si Umění milovat http://klubslunicko.cz/slunce/fromm.htm najdeš tam dost odpovědí - trochu mě tvůj dotaz tady rozčílil, nejsme jen bytostí ovládaný sexem!!! a samo, že se muž a žena potřebují nejen kvůli zachování rodu a otázka , že u barbarů se s ženskejma jedná jak se zbožím a ne lidmi, má kulturní a sociální charakter - na netu je o tom tolik studií... toho Fromma si určitě přečti
    IDUNN
    IDUNN --- ---
    LUBEECZEK: ale to vůbec není špatný námět na povídku nebo třeba skeč - je to dobře absurdní , ale reálný néé - leda v blázinci :-)
    LUBEECZEK
    LUBEECZEK --- ---
    _KROKOUSH_BLG_: JJ :D:D:D:D tak jako to jsem si zase nemyslel že bys tohle dělal :D:D:D:D tos mě teda rozesmál....po dlouhý době sem si zase obstojně poprskal monitor :D ....Se mi jenom hlavou mihla taková komická scénka jak někde třeba na maškarním bále potkáš ženskou s fakt reálnym převlekem čarodejnice a lekneš se jí až se skácíš na zem. Ona (zajisté nevědíc pravou příčinu toho že jsi spadl) k tobě přispěchá - samozř. sundá ihned masku a ty ustrneš. Po chvilce konverzace zjištuješ že její krása nespočíva jen ve zjevu ale i v povaze. Dejme tomu že se do ní zamiluješ a co víc ! ona samozřejmě do tebe rovněž.....BOMBA - jsi u vytržení. Ještě dlouho spolu hovoříte na různá témata a vaše vzájemné sympatie se ještě více prohlubují, když postupně zjišťujete jak moc toho máte společného. Již uběhlo pár hodin od chvíle kdy jste se potkali a ty si uvědomuješ spojení ohromného vzrušení a pocitu štěstí zároveň. Mno prostě scénka jak vystřižená z nějakýho happyendujícího sladáčku z bradem pitem. Ale jen si to představ jak krásné by to bylo....a zkus předpokládat že bys neměl žádný pochybnosti atd. atd. ale jenom přesně tak, jak sem to vylíčil. No a když ti zrovna vypravuje jednu ze svých nesmírně poutavých historek a ty hltáš pohledem každou její hlásku tak jako bys v tu ránu skočil do ledový vody....tak rychle se všechno to štestí a vzrůšo vypařilo....Uvědomil sis jaký byl tvůj první dojem z její masky. Ona samozřejmě již postřehnuvší tvůj nepřítomný pohled, přestane s vyprávěním a mlčíc s mírným znepokojením ve tváři tě probodává pohledem. Po chvilce se odhodlá a jemným hláskem pronese "Stalo se něco ? " v tu ránu se zvedneš od stolu tak prudce až je vidět nepatrný úlek i lidí sedících u stolů obklopujících ten váš. A jenom ležérně mávneš rukou pádíš pryč. Žena nepatrně tak nechápajíc právě nastalou situaci ještě dlouho sedí u stolu sama a přemýšlí, jestli jí nedali do pití nějakej halucinogen......a ty si to pádíš pryč z maškarního domu a myšlenkami už jinde si ani neuvědomuješ jak tě tvůj syndrom "prvního dojmu" omezuje. . . . .:-D:-D


    ted jeste takovou poznámku..... sem si to jakože přečetl po sobě pro sychr a jak tak čtu tak mě docela napadá že na to jak vtipný mi to připadalo když sem si to jenom představil tak ted to je docela takovej bullshitek :D teda pro mě ne....neboť tohle je můj způsob humoru - sice jsem ještě bohužel nepotkal člověka kdo by byl humorem stejně naladěnej jako já......Mno zkrátka i přez to že ti to asi bude připadat přinejmenšim dost "zvláštní" tak bys měl zase přihlédnout na to že jsem se kvůli tomu abych ti to předal-tu původně vtipně myšlenou scénku přemáhal abych neusnul a takže....no to je jedno jdu už chrápat. :D
    _KROKOUSH_BLG_
    _KROKOUSH_BLG_ --- ---
    LUBEECZEK: ooOOOO dekuji dekuji, ja jen chtel pripomenot ze kdyz si o nekom udelam obrazek podle vzhledu a potom kdyz se spolu bavime tak ten prvni nazor je ten tam, nepriklanim se k nemu protoze toho cloveka poznas, a uz jsme tu dosli k zaveru ze to souzeni nekoho dle obliceje se snad neda odstranit z nasich hlav, teda z moji urcite ne :)
    LUBEECZEK
    LUBEECZEK --- ---
    _KROKOUSH_BLG_: Já lidi nesoudím podle vzhledu, protože je mi jich vždycky líto, když si o nich dělám nějakej obrázek, plnej předsudků aniž bych je znal a přitom to můžou být perfektní lidi. Vycházím z toho, že já sám sem špatně nesl když tohle někdo udělal mě a strašně mě to mrzelo. Pomlouvat dokáže každej, rozebírat lidi kolem, aby nestála řeč je ubohost.

    Jinak taky souhlasím - že téma klubu je dobré. A doufám že se víc lidí zapojí do diskuzí tohoto typu. Mě osobně se diskuze o morálních a etických věcech dost zamlouvají a to zejména proto, že narozdíl od některých bezduchých auditek kde je téma např. definovat co je IN a co OUT má toto dynamiku a (alespoň tedy mě) přijde obohacující a konstruktivní pro lidskou duši. Takže všechna čest Krokoušovi za nápad. =I
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam