• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    HASHLERKA
    HASHLERKA --- ---
    1MALALISTICKA: nam pomahal repelent od Mc Nett Anti Bite (dovezeny odsud)
    DABE
    DABE --- ---
    citronelovy olej. k dostani v kazde lekarne/obchode
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Poradíte mi někdo konkrétní repelent, když funguju jako magnet na všechen hmyz a za týden se chystám na jih? Případně jestli se v Gálla, nebo okolí dá repelent sehnat?
    DRAWER
    DRAWER --- ---
    To je fajn mit takovyhle podrobny info primo z mista cinu :-) snad tam za mesic uz ty prehanky nebudou, ale i kdyby tak co no, je to soucast. Jinak si prave rezervujem nasima krkolomnyma anglictinama ridico/pruvodce na 5 dni, který nám to tam ukaže a tak, doufám, že to bude stát za to aspoň :)
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    Silnice v Ella sou v pohode aktualne je na par mistevh rozsirujou ale to je jen na prijezdu a odjezdu z Ella zbytek silnic kolem byl v pohode. Obcas nejaka silnicka mezi plantazema nemela alsfalt ale dalo se to v klidu (sedel sem na skutru po 10 letech). Minuly tyden v ella rano slunicko a od cca 3 az 4h zacal dest ...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    DABE: hezká strojovna, ale když já nikdy neřadil :) díky za tipy!
    DABE
    DABE --- ---
    WIL_M: v Elle jsem nebyl, ale kolem Haputale mi silnice prisly pomerne v pohode.
    motorku jsme si na dva dny pujcili v Arugambay a muzu doporucit. jed smerem na sever, kde po cca. 30km konci cesta a je klaster + krasne (divoke) plaze i scenerie.
    jen bacha na dest. cesty jsou pak silene bahnite a urcite nesjizdne. budes projizdet prirodou viz:
    https://flic.kr/p/e4haXC
    jo a lepsi nez skutr je najit si tuhle devatesatku;)
    https://flic.kr/p/e4hb1j
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    UNA_ID: nas staveli nekolikrat. Evidentne pro zabavu, ale taky bylo videt, ze by uvitali, kdybysme jim neco strcili do kapsicky. Mezinarodni ridicak jsme nemeli, takze nas pokazdy chvili trapili, ze jim cizi karticka nestaci, coz by podle me ale udelali stejne i s tim mezinarodnim ridicakem, tezko rict.. ale ja v tu dobu mela vyvrtnutej kotnik a berle v batohu, tak jsem jim to povypravela a nakonec nas pustili. Ale prijemny to nebylo.
    Bylo to po ceste z Galle do Hikkaduwa a okoli.
    DRAWER:
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    REEN: byl sem do vcerrejska v arugambya (cca 7 dni) a krome plaze a sefingu (sezona konci koncem rijna) tam nic noc neni... today ella zitra motokike na jizdu pobokoli tak ivdim. Bydleni sem usmlouval z 29000rs na 1200 za pokoj uplne v klidu (smlouvat o cene bydle na rozdil od zbyku asie uone v klidu)

Sorrz fir errors writing it on the phone ...

Anyway w arugambay bydleni cca 1000 az 1200 celkem v klidu jen riksa drahy. Pottiville 100 az 150 rs (4km) serf spots whisky 800rs riksa a peanut serf place cca 600rs. Do konce rijna je tam i czech surf house (1200 za noc) pak se stehujou do mirrisa ...
    REEN
    REEN --- ---
    HASHLERKA: No po Arugam Bay to byla trochu nuda. žádný vlny a jen zevl. Byli jsme tam jen dva dny a z toho jeden snorchlovali. To mě naopak příjemně překvapilo, srovnatelný s Malaisii a byla tam spousta reef sharku. město samotný je o ničem, jen jsme tam nakoupili potraviny den před odjezdem domu.
    HASHLERKA
    HASHLERKA --- ---
    REEN: zajimal by me nazor na Trinco ;) ja se na nej hodne tesila, ale trosku me zklamalo a nejak jsem se tam uplne necitila....
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    krásně a přehledně zpracovaný web o cestování s batohem po srí lance. krátce, jasně, srozumitelně. i přes patrně neaktuální ceny silně doporučuji

Srí Lanka - Srí Lanka očima baťůžkářů
    http://www.sri-lanka-info.cz
    UNA_ID
    UNA_ID --- ---
    mezinarodni ridicak stoji 50 korun na rok, policajtu je vsude u silnic dost, ale stavet cizince jsem je nevidel (coz nic neznamena, zejo...) Acko na skutra davaj tusim automaticky, ale kdyz staveli kluky za rychlost v tuktuku, pozadovali B1...) na vylety je skutr ideal a nic to nestoji, prave v Ella jsme si to docela uzili - Liptons Seat a celodenni okruh po okoli, silnice docela dobry, za tmy to uz chce ale trochu odvahy...) a do tech hor je lepsi ne uplne nejslabsi stroj, zvlast, kdyz se jede ve dvou.. samozrejmosti je si motorku prohlidnout a idealne vyfotit, ale to asi kdekoliv na svete.. jo a helmy bejvaj dost forovy a vetsinou i vonavy...)
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    DRAWER: vic lidi mi radilo mezinarodni.... okoli trinconalee na skutru bylov klidu... arungam bay vypada taky klidne...
    DRAWER
    DRAWER --- ---
    KDyž už jsme u těch dopravních prostředků, chci se optat, jak to je s řidičákem, jestli na skůtr stačí třeba jen béčko, nebo je třeba mít i to A1 nebo co to je na to potřeba a nebo jestli je třeba si vyřídit snad i nějaký mezinárodní či jak? :) (jinak teda asi budem cestovat nějakým minibusem s řidičem) ale jak psal wil_m, na takové to cestování po okolí by to mohlo být příjemné .)
    KROBAS
    KROBAS --- ---
    WIL_M: My jsme pujcovali skutr v Arugam Bay, tam nebyl takovej provoz. Jinak bych se celkem bal, protoze autobusu a nakladaku je na silnicich fak hodne skoro vsude a jezdej jak prasata...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    kde je vhodné a kde naopak nevhodné půjčit si skůtr? co jsem pochopil, tak v horách (Ella atp) kvůli stavu silnic určitě ne? nemám chuť se proplétat příliš velkými městy, spíše právě kochačka a samostatnost na výletování po okolí. díky za tipy :)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    UNA_ID: peanut farm?
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    DRAWER: ;) inu tesne vedle
    DRAWER
    DRAWER --- ---
    XTALIBAN: :DD asi si mě nepochopil :-) myslel jsem Třinec v ČR :D na Lanku jedem až za měsíc :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam